Måndag

Date: 2013-09-30 Time: 23:10:39 4 månader i USA


Jag känner att mitt förra inlägg var väldigt sammanhängande, eller hur? Haha. Nu är jag i alla fall hemma från skolan, har inga speciella planer förutom att umgås med familjen. Tänkte att jag skulle blogga lite innan klockan är över tolv hemma hos er, eftersom att jag hatar när det ser ut som att jag inte bloggat något. (Nog för att jag gjorde ett inlägg förut idag, men det inlägget räknas typ inte.) Nu ska jag nog läsa Hudiksvalls tidning och sedan får vi väl se vad som sker. Skolan gick i alla fall bra, förutom när min arm gick av det vill säga.
Rachel, jag och Makenzie i lördags.

Kult inlagg

Date: 2013-09-30 Time: 20:41:13 4 månader i USA


Hallllo.
Jag ar i skolan. Superkul. Nej for jag behover hjalp och min arm gar av och bara....Suck. Irriterad. hahaha

Världsklocka

Date: 2013-09-29 Time: 22:02:44 4 månader i USA


Heeej, söndag idag.. Skola imorgon och det är A-dag... Suck. Inte för att A-dagar är dåliga men när jag började så var dom typ det tråkigaste som fanns. Dom är helt okej nu men det sitter kvar i mig tror jag. Jag har lite läxa att göra nu när jag tänker efter. Måste nämligen klistra in tre recept i en receptbok som jag har till foods. Förresten så gjorde jag det provet i fredags och jag skrev rätt på allt. (Om jag hade alla rätt på mitt pre-test det vill säga.) Resten av familjen är i kyrkan. JAg var mitt i ett samtal med mamma så jag orkade itne göra mig klar på tre minuter så jag stannade hemma. Har haft det riktigt skönt faktiskt. Bara myst i sängen med en värmekudde (som blir kall alldeles för fort!!), lyssnat på podcast och.... Läst bloggar. Standard. Ska nog titta på nåt avsnitt av nån bra tv-serie och ehm vet inte någto mer. Jag är förfärligt frusen och börjar bli förkyld. Tar gärna denna vecka då eftersom det är flest A-dagar denna vecka. (Tillbaka till att det inte är så tokigt, men min hjärna påstår det)
Nu ska jag käka upp ett äpple och titta efter nån bra tv-serie. Bir troligen något avsnitt av desperate housewifes. Hehehe
Denna snygga klocka klickade världens bästa mamma hem till mig medans vi skypade. Finns på Additstore.se för endast 129:-
Det ryktas även om att jag ska få ett paket. Okej, jag sa till pappa att jag ville ha mer godis så han ska skicka ett till veckan. Förhoppningsvis får klockan åka med i samma paket.

Dålig utbytesstudent...........

Date: 2013-09-28 Time: 03:20:00 4 månader i USA


Hej!!
Det är äntligen fredagkväll och jag sitter bara hemma och segar. Har varit såååå trött denna vecka trots att jag lagt mig mellan 9-10. Så irriterande. Har känt mig som världens sämstaste utbytis de senaste dagarna på grund av det. Igår låg jag nämligen nedbäddad i min säng hela eftermiddagen.... Men idag var jag åtminstonde till walmart för att köpa schampoo och balsam så då köpte jag även C-vitamin så vi får väl se om jag blir nå piggare av det. Förhoppningsvis då. :) Jag fick även med mig en ny mascara hem eftersom min braiga börjat ta slut. Kasssst.
Ikväll är det mycket troligt att jag kommer att kolla på något avsnitt av vampire diaries och sedan sova.
Dagens höjdpunkt var i alla fall skype med några av mina allra bästa vänner. Verkligen superkul. Dom stannade uppe tills klockan var nästan två... haha. Det måste vi göra om!
Favvis i repricis

Seminary!

Date: 2013-09-27 Time: 16:14:21 4 månader i USA


Heej!!
Jag har seminary nu! Vi har nån slags.... Eh jag vet inte. Men vi skulle följa en pinne i ett kolsvart rum men jag släppte så då tog dom med mig in till ett klassrum och här får jag göra preciiiiis vad jag vill. (Nästan) så bloggar och snackar med svenska kompisar!

California here we come

Date: 2013-09-27 Time: 00:21:00 4 månader i USA


Vad jag har att berätta är.... Jag ska till California på fall break! Vi har fallbreak redan vecka 42 och vi ska vara borta en vecka och höstlovet här är endast två dagar så jag kommer att missa tre dagar i skolan. Jag kommer att åka med Isabelles familj och jag tror att det kommer att bli en helt fantastiskt kul resa! Vi kommer att gå på Disneyland tre dagar och sedan blir det sightseeing och troligen en hel drös med shopping. Jag tror även att vi kommer att stanna i Las Vegas på vägen ner, vilket även betyder att jag kommer att få pricka av två till delstater på: "Här har jag varit"-listan. Funderar faktiskt på att fixa en vit karta och klistra in i min "memories" bok och fylla i med vart jag har varit.
När jag kommer hem till Sverige vill jag ha en karta över världen på min vägg och sätta nålar på alla platser jag har varit. Kommer bli helt amazing!

Creepy Dinner

Date: 2013-09-26 Time: 23:53:00 4 månader i USA


Jag tror att min önskan från twitter igår slog in. Jag börjar bli förkyld. Just nu sitter jag inne på mitt rum, har precis bytt om till mjukisbrallor och har ett skavsår på en tå, fryser lite om armarna och vill helst bara sova... Vi får väl se vad som händer. Men allra närmast ska jag i alla fall skriva två inlägg på raken. Det ena mer intressant än det andra. Börjar med det som är mindre intressant bara för att ni ska bli lite nyfikna. (Fast ni säkert redan vet det..)
Bilder från igårkväll!!
Lite creepy, eller hur?

Early out

Date: 2013-09-25 Time: 19:31:08 4 månader i USA


Det enda jag verkligen hatar med early out days ar att alla har samma lunch. Det ar fullt med folk OVERALLT. Jag forsokte hitta Isabelle men gav upp och hittade Jaxon fran min spanska sa jag satt med honom och ett helt bord med football players ;)
 
Forutom att det var mycke folk pa lunchen sa finns det en till dalig sak. Det regnar och jag maste ga hem om mindre an en timme och det ar mycket troligt att det fortfarande regnar da.... Kuligt!
Ni har val inte missat min nya header?
Beklagar att det inte finns tre till bokstaver pa detta 
 

Svar på fragor!

Date: 2013-09-25 Time: 00:58:51 4 månader i USA


Bara en lite intressant fråga. Hur kom det sig att du ville åka som utbytesstudent ? :D
Jag tyckte att USA verkade awesome och typ min högsta drom var att åka hit, när jag hörde att man kunde vara utbytesstudent (efter att jag googlat och listat ut vad det var) så visste jag att det var något för mig
 
Vad är annorlunda mot för hur du trodde att det skulle vara? 
Hmmm, kanske att dom svär väldigt sällan. I och för sig kan det ju bero på att jag bor i Utah, mormonstaten och att jag ursprungligen år från Norrland. HAHAHAHA

Vart bor din familj? (i sverige) 
Min mamma bor strax utanför Hudiksvall och pappa bor utanför Ljusdal. Mina brorsor bor i Hudik

Vilken organisation åker du med? 
EF

Har du några sysslor att göra? 
Jag hjälper till med lite allt möjligt, passa kidsen, fixa disken, städa, laga mat osv, när jag ser att det behövs liksom. Har inget sånt måste utan jag hjälper till bara

Berätta något som vi läsare inte vet 
Haha... Jag har sparat alla mina kvitton till allt jag har köpt här i USA hittils.
 
Vad är curfew?
Inte direkt ett utegångsförbud men en tid då man måste vara hemma typ.
 
Ar det exakt som i en "high-school film"? 
Nej. Eller det beror ju på vilken high school film du menar... Men cheerleaders går inte runt med cheerleadingdräkter hela dagarna och det är inte nördar som blir mobbade och fastklistrade på toan (vad jag vet..) och det är inte folk som dansar och sjunger på borden i matsalen... Däremot är den en klocka som ringer när lektionerna är slut och när nästa börjar. Pratar läraren och klockan ringer är det bara att dissa läraren och sticka från klassrummet.
 
Har du fått några amerikanska vänner? 
Jag har några stycken! :)

Hur är lektionerna? vad brukar ni gör på dem? 
Dom är ganska lustiga. Det är många elever, alltså typ 30-35 och ofast så pratar läraren väldigt mycket. Det beror ju i och for sig på vilken lektion man har också, men kan ju till exempel berätta att vi inte hade en mattebok i min matteklass. Läraren gick igenom och pratade större delen av lektionen. Notera att lekionerna är 80-88 minuter långa.
 
Vad är det bästa med USA och vad är det sämsta?:)
Bra fråga! Det bästa ar nog ända att alla älskar sitt land sa himla mycket. Det är så fint att dom älskar att sjunga sin nationalsang och hissa sina flaggor. Det sämsta... hmm att dom är lite överdrivna med en del saker ibland
 
Hejsan! Måste bara passa på att säga att det är så spännande att läsa om ditt utbytesår! Är ganska säker på att jag med vill och åka så lite inspo sitter fint, haha. :) 
Åk åk åk!! Det är jobbigt ibland men klart värt det!!

Är du med på många av kyrkans aktiviter typ youthclub och sånt ? 
Jag är med i young woman group i kyrkan.
 
Var det svårt att skaffa vänner i början? 
Jag tror att det beror på vart man är helt ärligt, eller vad för skola man går på. Jag tror att det är lättare att skaffa vänner på en mindre skola än en gigantisk, som min är. Men om man är lite klängig så går det!

När bestämde du dig att du ville bli utbytesstudent? 
Precis när jag slutat sjuan och åkte efter nian.

Är det någon amerikansk kille du har kollat in på extra? 
Haha, det finns en i en av mina klasser ;)
 
Vad saknar du mest med Sverige? (utom familj o vänner) 
Mat.. Haha och public transportation (Allmän trafik?? Jag kommer inte ihag vad det heter!! haha men typ bussar och sånt)
 
 
Kommer du bo utomlands i framtiden ? 
Det är mycket troligt. Kanske inte resten av livet och inte direkt efter jag har kommit hem men nån mer gång säkert! Älskar USA och kan verkligen tänka mig att bo här ett tag. Måste ju hitta nån Amerikan att gifta mig med och få medborgarskap å så. Hahaha
 
Hej vicki hoppas du har det bra!
Jag har det kanoners! :)
 
Är skolan lättare i USA?
Ja och nej. Men jag kan ju säga att jag har 6A och 1B och det är mina enda betyg. Haha
 
Går ni i kyrkan ofta?
Nej. Min familj är troende mormoner men dom är inte aktiva. Dock dricker dom inte kaffe eller te. (Det är emot religionen)
 
Finns det någon mat som äter ofta till middag?
Mac n' cheese...? Haha, nä men det är väl lite som i Sverige faktiskt. Vi äter väldigt sällan ute utan vi lagar nästan alltid maten helt själv. Här är veckans matlista
 
 
Hur är tjejerna i USA? Haha lite många frågor där :)
Haha, ingen fara! :P Det finns verkligen tjejer till allt här borta!! Gosh. Vissa är väldigt trevliga och roliga sedan finns det vissa som är ganska nördiga. Träffade bland annat en tjej som hade fått ledigt från skolan för att gå på en grej med hennes familj men hon var orolig över att missa en halv dag i skolan...? Sen finns det dom som är rent ut sagt helt jobbiga. Det är några i min foods klass som jag bara vill skrika åt..... Men i allmänhet så tycker jag inte att tjejerna här är lika dömande som i Sverige. Och jag vill bara berätta för er tjejer som klär er supersnyggt till skolan varje dag: Skulle ni göra det här skulle ni se roliga ut. Haha. Här går folk i jeans, flipflops och vilken t-shirt som helst. Det är rena rama fashionshowen i Sverige.
 
Önskerubrik: Vad som finns i Vicki's skolväska 
Önskerubrik: Vicki om 1,5, 5 och 10 år 
Kommer upp lite senare!

Fall

Date: 2013-09-25 Time: 00:28:43 4 månader i USA


Hej! Jag tänkte slänga ut ett inlägg med ett par bilder på vår höst/halloween dekoration samt berätta om dagen.
Jag vaknade trött som en tok, klev upp och kom iväg till skolan. Började dagen med film på historia lektionen. Det var ganska skönt faktiskt. Andra lektionen var foods och jag är nästan helt ikapp med allt arbete där nu! Har det mesigt lätta provet kvar som jag troligen ska göra på E.O på torsdag, det vill säga gå till skolan extra tidigt för att göra ett prov. Låter inte särskilt lockande om jag får säga det själv, men eftersom jag redan har alla svar på alla frågor eftersom att klassen hade ett så kallat pre test före med exakt samma frågor. Kopierade en annan tjej som hade alla rätt så det är bara att memorera. Haha. Idag splittade läraren även på min köksgrupp. Vill inte vara elak mot de andra vid mitt bord men jag är glad över det då det mest verkade som att det skulle bli jag som skulle få göra det mesta. Även att de andra tre tjejerna har skolkat flera gånger... Senast förra gången när vi hade vikarie kom bara en av dem och hon stack mitt i lektionen...
 
Efter det var det lunch så satt med ett gäng kompisar och sedan hade jag computer programming, lite krångligt och så men... Det är en något som håller mig kvar där ;)
Sista lektionen var Spanska och det är ju hur kul som helst som vanligt! Idag skulle vi ha ett muntligt test. 6 frivilliga skulle få komma upp och prata inför klassen men läraren bestämde sig för att de 6 bästa skulle få komma upp istället. Han gick runt och sa nummer till de 6 eleverna och alla fick ett nummer mellan dom 6 då. Jag blev 1. Hahaha. Jag fick vara med en kille som heter Jaxon (för er som följer mig på vickisooo @ twitter så har jag tweetat han några gånger. Haha) han är så himla rolig! Vi båda fick 25/25 och jag hade inte ett enda misstag! Fett nöjd! Efter det så parade läraren ihop alla andra och jag och Jaxon fick vara ett domarpar och döma en tredjedel av alla dom andra paren! Det var fett awkward men ändå kul! När vi var klar fick vi lite tid över så jag satt och lärde Jaxon lite svenska. Skrattade så jag dog! HAHAHA

Twitter

Date: 2013-09-24 Time: 05:14:21 4 månader i USA


Jaha alla twitternördar. Tror typ att jag nästan aldrig har sagt att jag twittrar. Men josörrni. Dä gör ja. Hari ntevi llasa gtdeefter som enåannan jenkarekanta illa upp när jag tweetar om.... Eeeh. Ja men in å läs om ni vill veta! Vickisooo @ twitter :)
Uppenbarligen så spiller jag ju kuliga saker där också! Jag är värsta dåliga bloggaren. Borde skriva allt här innan nån annanstans. Menmen. Nu vet ni. Cali here I come!Foods

Date: 2013-09-24 Time: 04:11:42 4 månader i USA


Hej! Efter skolan idag har jag kollat på massor av Clara Henry avsnitt (asgrym vloggare det vill säga), hjälp till att dekorera för halloween, vilket inkluderat hänga upp en massa häxor, spindlar och spöken samt hämtat tonvis av pumpor ute i trädgården. Utanför framdörren på bron, har vi satt alla pumpor och dekorerat med majsstjälkar... (Jag har inte en blekaste aning om det är rätt ord för det men...) Jag ska visa er bilder imorgon. Det är nämligen kolsvart ute just nu. Jag håller även på att svara på alla era frågor, men jag måste tyvärr gå igenom alla frågor jag redan svarat på och lägga till å,ä och ö för att jag började göra det på skolan, utan det svenska tangentbordet.. Haha. Sjukt störigt! I know!
 
Men nu kommer det bilder upp på det sista receptet jag hade att göra till min foodsklass, så kan jag visa det för läraren imorgon. Nu har jag endast en grej till att göra innan jag är ikapp med klassen och det är ett prov. Det roliga är att klassen hade ett så kallat pre test innan så läraren gav mig det testet och ba "This is the pre test. Take it home and practise. The real test has the exact same questions." Alltså hallååååå??? HAHHAHa så löjligt lätt! Lol
 
 
Haha, fulaste resultatet. Tyvärr smakade det inte som drömmar heller.
Här är warrior juice. Det var smaskigt!

Fryser ju ihjäl

Date: 2013-09-23 Time: 15:11:36 4 månader i USA


Hiiii
Jag är redan på skolan, åkte med min värdkusse John. Det börjar ju bli sååå kallt på mornarna! Jag har försökt aäga det till alla i Sverige men dom påstår att jag är mesig och att det inte alls är kallt! Fast det är det för vi har typ bara 10C just nu! Och det är ju typ som ni i Hudiksvall har också!!! (Nog för att klockan är 7 på morgonen här och tre på eftermiddagen hos er! Haha)
New I's

Date: 2013-09-22 Time: 03:21:24 4 månader i USA


Hej!! Jag tänkte visa er hur min iPhone och iPad ser ut just nu. Jag köpte stickers till min telefon på H&M i Salt Lake, men ville inte klistra på det eftersom att jag behövde byta ut min skyddsplast, tyckte att den började bli lite äcklig och oh my gosh. Den var helt gul när jag slet av den och telefonen är sååååååå mycket klarare med den nya plasten!
Plasten till telefonen köpte jag på walmart för typ 100 spänn och iPad fodralet kostade 40 freaking dollar. Värt det eller ej? Jag vet inte, men I like it. Förresten har väl ingen missat nya iOS? I love it!

Värsta roligaste Lördagen

Date: 2013-09-22 Time: 03:10:00 4 månader i USA


Idag när jag vaknade var jag ensam hemma och jag var uttråkad så jag ba: Jahapp. Vad ska jag göra nu då? SÅ jag gjorde ingenting tills jag kom på att jag var väldigt uttråkad. Det slutade med att jag plockade i diskmaskinen, tvättade, städade på badrummet jag delar med mina syrror, rensade i min sminklåda men var för feg för att slänga något (Kan ju behöva eyelinern som nästan är slut nåndag liksom.) men gjorde lite mer ordning där i alla fall, tvättade mina sminkborstar och under tiden som jag gjorde allt det där smsade jag med världens bästaste Moa som verkade vara liite uttråkad i hennes lägenhet i Bollnäs. Jag kan inte riktigt fatta att vi alla tre, jag, Rebecka och Moa flyttade när vi slutade nian. Hur knas? Rebecka till hennes pappa, Moa till Bollnäs (av alla ställen. Hahaha) och jag ba flyr landet, tvärs över Atlanten, in hos en random (men asgrym) familj som jag aldrig mött tidigare. Jo våra liv är minnsan spiceade nu!
Lite senare skypade jag med mammsen och smsade lite med pappa som hade så fint besök som Max. Har aldrig varit så avundsjuk på min pappa förut! Hihi
I samtalet med mamma så lyckades hon övertala mig att gå ut och springa så det blev en sväng bort till skolan och tillbaka. Ska försöka att gå ut och springa varje gång jag har hemlängtan. (Får verkligen sluta ha hemlängtan, så jag slipper springa. ahahahhahahaha) Nerå. När jag kommer hem till Sverige om en sisådär 8 månader så ska vi minnsan bli hälsosamma. (Mamma, jag hoppas att du läser detta, för vare sig du gillar idén eller inte så kör vi på!!)
Hur det såg ut, mycket finare nu!!

Ställ frågor!!

Date: 2013-09-21 Time: 06:01:05 4 månader i USA


Heey! Jag är tillbaka från Tatiana's och ska strax krypa till kojs. Är förfärligt trött så varför inte bara lägga mig tidigt och sova tills jag känner mig otrött?? :)

Nåväl, till meningen av detta inlägg. Frågestund!
Fråga frågor om USA, utbytesår, curfews, religion, high school, mat, godis, hemlängtan, telefoner, internetanvändning för ungdomar här, kläder, killar, lektioner, musik, ALLT vad ni nu vill veta. Kanske när jag fyller år, hur många katter jag har och vilken för färg min tandborste har. Mina favoritskor, vad jag önskar att jag tagit med mig/vad jag önskar att jag lämnat hemma. 
Vill ni att jag ska ha en "önskerubrik"? Isåfall vad?

Kommentera!!! :)Fredag!

Date: 2013-09-21 Time: 01:07:00 4 månader i USA


Fredag fredag fredag. Älskade fredag. Ikväll tänkte jag gå och se weber spela football mot viewmont men istället sticker jag hem till Tatiana och kikar på film. Var förfärligt trött imorse men överlevde. Pluspoäng till mig!! 


Det är bra!!

Date: 2013-09-20 Time: 00:45:48 4 månader i USA


Haha jag antar att min senaste bild på insta visade fel känslor! Jag är inte ledsen eller har hemlängtan, allt går bra!! Är sjukt stolt över mig själv. Har varit här i två månader. Det är nio veckor eller 63 dagar. Tiden bara flyger iväg!!

Bilden från Instagram. Hahaha


Mission

Date: 2013-09-20 Time: 00:02:12 4 månader i USA


Dagen flöt på även idag. Började med seminary och i stort sätt hela lektionen bestod av att läraren berättade en historia om nån tjej han dejtade i high wchool och hur det gick när han var ute på mission.

För att förklara mission för er som blir förvirrade så är det en mormongrej. Man åker iväg två år någonstans. Under tiden får man inte ringa eller smsa eller träffa sin familj. Det är handskrivna brev eller mejl som gäller. Dom flesta åker nån gång efter att dom har slutat high school. Riktigt varför vet jag väl inte men jag tror att det är för att hitta sig själv och sin tro och självklart växa och lära sig leva utan sina föräldrar.

Verkar vara en ganska klok idé men jag föredrar att kunna prata med mina föräldrar. På tal om det så har jag bokat in en skype dejt med min bästa vän Rebecka på söndag. Miss her like crazy!

Bilden föreställer ett hallpass. Mrs Bradfords klass.

Nya iOS

Date: 2013-09-19 Time: 05:06:25 4 månader i USA


Heeeey! Jag har duschat och ska precis snart sova. Tänkte prova att blogga från det nya iOS eftersom det tydligen inte ska funka. Telefonen ser i alla fall ut som ny så det är ju rätt fräsigt! När vi var i Salt Lake i lördags så köpte jag stickers till den också som jag vill klistra på, men först ska jag köpa en ny skyddsfilm till den. Får väl se om det blir en tur till walmart imorgon. Skulle även väääldigt gärna vilja ha ett "lock" till min iPad som jag har tittat på förut. Vi får se vad som händer!! :)
Bestämde mig för att inte gå förbi & 2 Månader

Date: 2013-09-19 Time: 01:13:29 4 månader i USA


Idag har varit en bra dag. Bland annat har jag varit i USA i 2 månader. 
 
Även fast jag glömde att ta ut pengar igår och därför inte kunde vara med och laga mat i min foods class idag, och trots att jag hade glömt bort att det var prov i U.S history idag, samt att jag verkligen inte lyckades att programmera dagens program i min data-klass. Men Spanskan gick bra. Och dagen började bra när jag var lite försenad till skolan och försökte snabba mig lite. Såg en tjej som jag sett de flesta mornarna, hon står utanför sitt hus och verkar vänta på skjuts. Jag visste att hon gick på weber så jag bestämde mig för att stanna och fråga om hon åkte bil och om jag kunde åka med. Det gick ju kanoners så jag fick skjuts till skolan utan att behöva kliva upp supertidigt. UNDERBART. Efter skolan började jag promenera hem och en bit framför mig ser jag en tjej jag känner igen från min hälsoklass. (Som jag i och för sig hoppade av...) Visste att hon nämnt något om att hennes släkt var från Sverige men var sååååå nära att bara passera henne när jag bestämde mig för att gå med henne. Så jag gick med Tatiana som hon heter och vi snackade om Sverige hela vägen hem. Hennes mormor bor i Sverige och hon har varit i Sverige och sa att hon tyckte vi skulle hitta på något hemma hos henne nåndag, dom har tydligen massa svenska grejer hemma och sådär. Även bor hon inte så långt bort så det känns ju superbra! Hon verkar hur snäll och gullig som helst så tror verkligen att jag har hittat en ny kompis!
 
Efter skolan snackade jag med mamma ett tag och sedan bakade jag ett till recept till foods. Ikväll ska jag iväg till young woman group och tänkte även ha med mig lite djungelvrål! ;)
 
Jag håller även på att uppdatera min telefon till iOS 7! Har varit så taggad på det i flera månader nu känns det som! Det återstår ca 3 timmar.......... Haha
Det som är hur dåligt som helst är att den nya blogg.se appen inte kommer att fungera.... :/
 

Oväder

Date: 2013-09-18 Time: 05:12:01 4 månader i USAGodkväll. Just nu sitter jag i soffan och tittar på ovädret som är här. Det åskar och blixtrar från alla håll och kanter samtidigt som det blåser och regnar en skvätt. Mysigt men läskigt på samma gång. Åska här är mycket värre än Sveriges mesiga åskoväder. Efter skolan idag fotade jag lite till skoltidningen och när jag kom hem gjorde jag det mesta av att jobba ikapp i min nya klass food & Nutrition 1. Jag fick fyra recept som dom gjort i klassen som jag måste göra hemma. Gjorde ett idag och det blev faktiskt helt okej gott! Imorgon ska jag göra Warrior Juice och Peanut butter chocolate bars. Efter det återstår endast ett recept som är Bubble bread. Idag gjorde jag black bean salsa.

Är förresten lite nyfiken. Vilka är det egentligen som läser min blogg? Räknar inte med att alla 100 unika besökare varje dag kommenterar men skulle vara kul att höra.
Vänner? (Pappas kompisar?? Haha behöver ni en gide till hur man kommenterar kanske?) blivande utbytisar? nuvarande utbytisar? föredetta utbytisar? nyfikna? vampyrer??? Tell me!

Lunes ~ Monday ~ Måndag

Date: 2013-09-17 Time: 01:20:08 4 månader i USA


Heej! Just nu sitter jag hemma hos Isabelle och om ett tag ska vi åka och titta på hennes värdlillasysters musikal som tydligen ska vara bra så det är jag taggad på! Skolan idag gick bra, men fick däremot en bunt med läxor från mina nya foods klass. Förhoppningsvis blir det inte alltför knepigt. Har fyra recept som jag måste göra Och antingen ta med ett exemplar till skolan eller knäppa kort på ingridienserna, när jag gör det och sedan när det är klart.
Annars så går det väl rätt bra. Jag har seminary första lektionen imorgon och jag ser fram emot det! även så har jag prov på fredag, i U.S history. Men det ska nog gå bra. dom är mest intresserade av kvantitet och inte kvalitet skulle jag vilja säga. Här är det en uppsatts på tre sidor, varken mer eller mindre och då bryr dom sig inte så mycket om vi har repeterat och så vidare. Mest att man har lämnat in den och skrivit tre sidor. Helknas. Kollade mina betyg idag för det är så kallade midterms på onsdag så  sätts första betygen. Har än så länge bara A och ett B. Så helt knas då jag inte alls har ansträngt mig och mitt bästa och enda B förra året var i Engelska och då kämpade jag så himla hårt. Haha

Provat min nya liquid eyeliner från forever 21. Lätt bra köp!

Lat söndag.

Date: 2013-09-15 Time: 23:11:12 4 månader i USA


Heeej.
Hittils idag har jag: Skypat med mamma och pappa, inte gjort nån läxa och inte gjort EF-filmen (Som jag alldeles nyss bestämde mig för att inte göra över huvud taget..) Så frågan är om jag nu ska börja ta bilder till video prod eller göra klart U.S history läxan. Antar att det är lika bra att göra historian. Förhoppningsvis tar den inte alltför lång tid så kan jag spendera resten av eftermiddagen med att fotografera. Jag behöver däremot ha ett föremål att ta kort på. Vad, vad, vad? Får ta och klura på det ett tag.
Har börjat gilla håret i fläta

Läxa och lite sådant.

Date: 2013-09-15 Time: 18:57:05 4 månader i USA


 
Heeeej peeps. Jag har stökat undan allt stök på mitt rum från igår, men har fortfarande mer saker att stöka undan. Förutom det har jag även en liten läxa som jag måste göra och så vill jag skypa med mamma och pappa. Och så vill jag heeemskt gärna göra klart en video till en grej med EF, men det får vi väl se om jag hinner med alls. Skulle även vara det bästa om jag hann börja att ta lite bilder till min nästa assignment i video productions.
 
Vad händer här näst? Jo det ska jag tala om. Imorgon är det skola, och likadant hela veckan. Vad jag vet så är det inget speciellt. Imorgon har jag min första lektion i foods. Är inte helt 100% på om jag tog rätt beslut på att byta den klassen men... Det återstår att se imorgon. Jag försöker intala mig om att det var ett bra beslut för att jag inte föredrar hälsoklassen som jag bytte den mot eftersom hälsoklassen var... En massa olika saker.
 
Idag fyller även min mamma år! Grattis!

Fancy pants and Vans

Date: 2013-09-15 Time: 08:20:19 4 månader i USA


Godmorgon/hej mitt i natten. Dagen i Salt Lake var minst sagt mycket intressant. Sjukt kulig dag i alla fall. Jag och Hannah från Tyskland hade så himla kul i bilen på vägen upp till henne efter att vi kommit med tåget från Salt Lake. Min värdpappa och jag skjutsade hem henne och oh my gosh. Underbaraste Tysken. Lätt bästa Tysken!!
 
Åh, höll på att glömma att berätta att det var två tjejer som kom fram från ingenstans (Enligt mig, Isabelle påstod att dom stått där och pratat ett tag) och sa "I love your hair" Och jag ba "Thanks" men innan det var dom försvunna, lika snabbt som dom kommit.
 
Här kommer lite kreativa nattbilder som jag fotat på det mesta av det jag köpte idag. 
Mina nya vans (väääns) och världens häfitgaste nya byxor.
En sån här "Jag har rena skor, jag menar vääns, och världens snyggaste byxor"-bild
Bara en till typisk vääns + snygga braxor-bild. Även ny snygg rygga från vääns (som alltså är vans, men det uttalas ju liksom väns, men låter liite coolare med vääns.)
Ahaa, vad har vi här? Jo, det ska jag tala om. Rock, sissors, paper-tröja eller sten, sax, PÅSE som vi svenskar gillar att säga det. Samt en ROOKIE-tisha med trycket 81 på ryggen, Båda dom från forever 21.
Snygga håret också förresten... (Tror det såg bättre ut förut. Hoppas det.)
Dom mycket omtalade braxorna. Ser ut som pyjamasbyxor, känns som pyjamasbyxor men är INTE pyjamasbyxor. Hur bra? Typ som One Piece liksom. Och vans. Vans, vans, vans. Är kär i mina nya vans och byxor. Dom inhandlade jag på forever 21 (byxorna alltså. Vans från vans-butiken)
Världens snyggaste jeansväst. Blev helt kär. Kommer bli kanonsnygg till en tjocktröja, byxor och mina nya lila vans. Tjatar lite för mycket om mina vans. Lovar er att jag tjatade mer om mina nya amazing pants förut. Lovelovelove
Jaha. Tänker ni nu, vad sjutton ska hon ha den där tröjan till?Haha, tänker jag då. Jag ska ha den under min nya stensaxpåse-tröja. Skitsnyggt. Lovar att ni ska få se bild en vacker dag. Köpt på självaste forever 21.
Sist och minst. En bb-cream/foundation brush som jag ska använda till cc-cream. Fett busigt, I know. Samt en ögonbrynspenna och en flytande liner. Borsten från H&M och det andra från forever 21.
 
 
Det var det. Fett natt-taggad jag är. Men trött. Ska sova. Vi hörs.

Friday 13th and Saturday 14th

Date: 2013-09-14 Time: 18:54:30 4 månader i USA


Hejsan svejsan!
Igårkväll var det ett football game hemma. Självklart vann självaste Weber så stolt Warrior här! Efter matchen hämtade min värdfaster Susan upp mig och jag sov över hos dom. Satt uppe ett tag och snackade med Jaden. Lätt mognaste killen för sin ålder som jag har träffat, så awesome grabb.

Idag ska jag, Isabelle, Hannah från Tyskland och Taylor från Sydkorea (eller nord, men tror Syd... Haha) ta tåget ner till Salt Lake för att shoppa! Det ska bli sjukt kul. EF ordnade ett event men inga fler ville vara med. Grabbarna skulle hitta på nåt annat, men jag tror att det blir skönt med bara fyra stycken så att man slipper tappa bort halva gänget och bestämma vart vi ska mötas osv osv osv.

Stal den här bilden från Isabelles blogg :o
Följ mig på Instagram för direkt uppladdade bilder woopwoop vickiso97 @ Instagram

Bytt klasser. Igen....

Date: 2013-09-13 Time: 18:26:09 4 månader i USA


Heej. Jag sitter i skolan just nu, har journalism. Vi har fått information om en vad vi ska göra och efter det var det inte så mycket mer att göra. Vi gör Warrior News, alltså skoltidningen. Jag är fotograf och mina tre assignments är: Bilder från matsalen som måste göras på lunchen, bilder från när dom bygger scenen till west side story, musikalen. Dom bilderna ska jag ta efter skolan. Och den sista är jewerly making och det är period fyra så då får jag gå från min Spanska lektion. :)

Idag har jag även gjort en ny schema ändring. Min matte var ju sååååå svår. Hahaha. Så ville byta den mot en foods class, men det var inte rätt tid. Så då droppade jag matte och hälsa och har seminary (mormonstudy utanför campus) det verkar vara värsta awesome läraren. Där säger man Broder iställed för Mr, haha. Istället för hälsa har jag då hemkunskap. Jag måste jobba ikapp rätt mycket sa läraren, men jag har ju haft hemkunskap förut så det ska nog gå bra. Jag hoppas att jag kan det mesta. Hehehehe. Dom hade även haft ett prov redan men läraren sa att hon skulle fixa alla grejer till mig så jag får det på måndag. :)

Dagen som blev bättre

Date: 2013-09-13 Time: 05:16:14 4 månader i USA


Jag spenderade ungefär halva dagen tillsammans med min värdpappa. Det var faktiskt väldigt skönt och jag känner att jag kan prata med honom. Min värdmamma Katie skjutsade mig till hans jobb som är en elementary school så jag voluntär "arbetade" jag gjorde inte så mycket utan följde mest bara med och sa hej till folk. Haha. Mår i alla fall mycket bättre ikväll än vad jag gjorde imorse, igårkväll och kvällen före det. Ändå har jag haft tårar bakom ögonlocken typ hela dagen, jag skulle kunna gråtit vilken sekund som helst, men det känns bättre somsagt.

Och justja, måste nämna detta. På skolan jag var på idag då, pratade jag med rektorn. Tror aldrig i hela mitt liv att jag kommer att glömma den konversationen. Jag blev förundrad över hur smart den mannen var och skulle jag veta mer om hans bakgrund skulle han lätt vara min förebild. Vad han sa till mig betydde otroligt mycket, trots att jag hört det av så många andra förut, men det sättet han sa det på var precis som om han upplevt det själv. Det var WOW. Vad han sa kanske jag berättar för er en annan gång. Tills dess ska jag fundera lite mer på det, samt skriva ner det på ett papper och lägga det i min lilla hollister-påse där jag förvarar brev skrivna av mig själv med saker som inte hör hemma på bloggen. Ett roligare sätt än att skriva en personlig dagbok. Vem vet, en dag kanske jag rensar ut alla brev och sätter dom minnesvärda i min minnesbok.

Passar självklart även på att säga en massa tack till ALLA er som peppat mig idag. Katie, Aaron, rektorn, pappa, mamma, Rebecka, Moa, Lydia, Sarah, Maria, Miranda, Hannes, Andre, Emil, Jenny (min favvobloggerska/utbytis från förra året, http://biesertontherun.blogg.se) Malin, Lilibeth, Tove och alla ni andra som tänkt på mig idag. 

Det är knas

Date: 2013-09-12 Time: 18:09:34 4 månader i USA


Heei. Jag mådde inte bra imorse, antar att nån läst på twitter/instagram osv. Stannade hemma från skolan vilket kanske inte var det bästa beslutet men ångrar det ändå inte. Det är så mycket på gång i mitt huvud nu att jag inte vet vilken fot som ska fram först. Jag känner mig i alla fall bättre nu än hur jag kände imorse men det är ändå en tom känsla i mig. Jag kan på fullaste allvar känna i mitt bröst att det är tomt. Det är som ett svart hål liksom. Det är en mycket underlig känsla och jag hade aldrig kunnat föreställa mig det förut. Mitt twitterutbrott kanske var lite överdrivet. Kommer självklart inte att åka hem...... 


Hjälp mig

Date: 2013-09-12 Time: 15:48:30 4 månader i USA


Tips på botning mot hemlängtan? För mu mera funkar inte mina egna tips.... :(
:/

9/11

Date: 2013-09-11 Time: 23:05:17 4 månader i USA


Heeeej!
Jag har nyss skypat med världens bästaste Sarish. Det var så skönt att bara sitta och snacka.
Nu ska jag klippa ihop en video och sen kanske en till. Har även två färdiga som jag gjort i video production som jag har med mig hem idag! Yay!
Vi började sent idag, alltså 8.17 och hade early out, så slutade redan klockan 12.15 vilket var himlans skönt!
Idag var det som sagt 9/11, alltså September 11, vilket betyder att det var 12 år sedan terrorattacken i New York ägde rum. På sista lektionen hade vi en tyst minut, så alla stog upp vända mot den Amerikanska flaggan som finns i alla klassrum. Många familjer (inklusive våran) har flaggan uppe för att visa att dom tänker på alla som dog. Det tycker jag är fint.
Bilder som Issa tog innan football gamet i fredags.
ID-bandet har jag på mig för att då har man gratis inträde på hemmamatcher! :)

No more homework. Today

Date: 2013-09-11 Time: 02:51:47 4 månader i USA


Jag har äntligen gjort klart alla läxor för dagen vilket var matte, samt att jag gjorde fler vocab cards. Har 5 utav 43 kvar nu. Äntligen! Vi har även ett map quiz på torsdag, på de femton första staterna (inte 13, 15) imorgonbitti ska jag upp tidigt för att gratulera min bästaste mormor som fyller 75!
Min kompis Emil fyller år också. GRATTIS!!!

Imorgon är det 9/11 :O

Haha snapchat med mina amigos imorse

Historia-kompis

Date: 2013-09-09 Time: 23:22:36 4 månader i USA


Hej!!! Just nu provar jag blogg.se's nya iPad app! Äntligen måste jag säga, det var verkligen på tiden med en uppdatering.

Det var jobbigt att kliva upp imorse. Trött som en tok men begav mig till skolan. Höll på att somna på matten men lyckades hålla mig vaken hela dagen. På video productions hann jag klart med min video, jag ska visa er den men idag glömde jag mitt usb minne hemma så filmen blev kvar på datorn i skolan. Jag signade upp mig för photo club i skolan idag! Ska bli kul och se vad det är! :)

Nu ska jag plugga lite historia. Bland annat fortsätta med korten och träna på New England states. Ska även försöka klämma in lite matte, vi fick en mycket enklare läxa idag! Tack och lov!
Tycker även att det är skönt att vi har early out på onsdag!
Jag med min nya kompisLäxor, läxor, läxor...

Date: 2013-09-09 Time: 05:46:34 4 månader i USA


Hej.
Har inte haft ork alls att blogga idag. Slappade och skypade på förmiddagen och på eftermiddagen åkte vi iväg och handlade och lite sånt där. Jag köpte tio nagellack för knappt 9 dollar, alltså typ 50-60 kronor någonting. Märket är e.l.f, eyes lips face, för er som hört talas om det. Det fanns inget svart lack i paketet så jag köpte ett svart också så att jag kan måla röda och svarta naglar för att gå all in på football games, haha ;) Provade faktiskt det svarta ch det röda samt det glittriga idag. Blev helt ok om jag får säga det själv. De senaste två-tre timmarna har jag kämpat med en förbaskad läxa i matten. Herre jösses vad frustrerande det är. 58 olika problem att lösa, det är inte lite kan jag tala om. Hjärnan stannar liksom på slutet. Men fick hjälp av min värdpappa, är sjukt tacksam över det!
 
Tillsist har jag fyllt i någon ruttnat fitness log till min hälsoklass. Nu ska jag sova! God natt!
Bilder från i sommras, samma vecka som jag skulle åka till USA, åh vad jag spänd, taggad och nervös samt ledsen då! Helt galen blandning känslor.

Four Corners and Arch

Date: 2013-09-08 Time: 07:56:10 4 månader i USA


Två bilder från idag

Idag åkte jag och min värdpappa ner till Blanding som är en ytterst liten stad i södra Utah, på ett uppdrag åt EF som tog cirkus 15 minuter. Vi lämnade huset klockan 7 imorse och var framme i Blanding klockan 13. Alltså 6 timar i bilen. På vägen ner åkte vi igenom öknen. Flera timmar av öken, röda stenar, uttorkade floder och bäckar, små canyons m.m.m.m. Vi åkte även igenom Moab som är en liten stad mitt ute i ingenstans men det finns ett stort naturreservat där man kan hike'a bland annat till den kända delicate arch. Vi stannade inte för att hikea men det fanns en arch (Vad heter det på svenska?) vid vägen, understa bilden. Den ser rätt liten ut men GOSH. SÅÅ STOR. Har en bild när jag står i den också, men då måste jag koppla in min telefon till datorn och det har jag inte lust med just nu så ni ska få fler bilder från utflykten lite senare. När vi hade åkte en bit till insåg vi att det endast var 15 miles över till Colorado så vi ba: Vi kanske tar en sväng förbi där på vägen hem, men efter ytterligare en bit inser min värdpappa att vi är rätt nära four corners (översta bilden), och smart som jag är så listar jag liksom ut att det är fyra stater som möts. Ja, men visst! Utah, Arizona, New Mexico och Colorado. Enda stället i USA där fyra stater möts. Sjukt coolt! Gör det alltså till att jag varit i 7 (8) stater! Utah, Idaho, Montana, Wyoming, Arizona, New Mexico och Colorado (Och Illinois, som mellanlanding. Du uttalar det som illinoj btw).
 
Har haft en sjukt kul dag i alla fall! På vägen hem stannade vi på Walmart i en stad vid namn Price strax söder om SLC, vi trodde typ att vi var i Spansk Gaffel (skojar inte, staden heter Spanish fork, ahahaha) men vi var tydligen i Pris alltså... (Jag vet, jag är så kul! Ska precis berätta varför jag är så rolig) vi köpte energidricka där och efter det blev jag alldeles speedad, och därför är jag så rolig! Ska vara uppe ett tag till så att min sjusovare till pappa kliver upp och vill skypa med mig, för jag planerar nämligen inte att kliva upp klockan nio i morgon! Hehehehe

Game Night!

Date: 2013-09-07 Time: 05:59:00 4 månader i USA


 
 
 
 

Heej people! Kvällen var superkul! Football game är något jag kommer gå på fler gånger! Weber vann med 40-7 fast jag stack hem efter 3/4 för att det började SPÖREGNA. Som alltid här är det liksom svinmycket regn på en gång och jag blev totalt dyngsur och frös ihjäl. Dock ledde weber med 37-0 när jag stack så jag var rätt säker på att dom skulle vinna redan. Har massa videoklipp som jag ska visa er! :D

Nu är jag astrött och egentligen tror jag att det hade blivit ett bättre inlägg om jag skrivit det på engelska för att jag inte är helt klar i huvudet. Menmen. Nu är jag snart klar.

Jag stod på football planen med journalism så jag fick alltså tillåtelse att stå med alla som hade media ID-brickor och såg sjuuukt bra! Fick i princip stå ute på planen.

 


Football game tonight!

Date: 2013-09-07 Time: 01:14:25 4 månader i USA


Hej!
Just nu sitter jag och Isabelle i mitt rum. Ikväll ska vi på webers football game som börjar om typ två timmar. Dom spelar mot Boneville High, första matchen på hemmaplan. Även min första footballmatch över huvudtaget, ska bli kul även fast jag inte tror att jag kommer att fatta så mycket av reglerna. Ska försöka filma lite om jag har tid. Har fortfarande inte gjort videon jag pratade om så det kan ju vara en bra del att lägga i den. Haha.
 
Det blev i alla fall ingen konsert i Salt Lake ikväll då dom ställde in den. Hur kasst?
Efter matchen ska jag direkt hem och sova för imorgon ska vi åka söderut på något uppdrag åt EF.
 
Skolan idag gick bra som vanligt, och jag vet inte om jag ska skriva detta på bloggen egentligen, men jag gör det i alla fall för ingen dog av det. Jag facetimeade med pappa på min datorlektion idag, haha. Det störde inte klassen eller nåt satte jao.
 

Bilden talar

Date: 2013-09-06 Time: 05:29:08 4 månader i USASvensk konsert i SLC!!

Date: 2013-09-05 Time: 23:25:47 4 månader i USA


Ska snabbt slänga in ett inlägg för det verkar som att blogg.se i princip kommer att stänga ner deras bloggsystem mellan klockan 12-6 svensk tid och jag brukar kunna vara seg på att blogga då och då.
Jag ska i alla fall nu sätta igång att plugga på det 43 orden/uttrycken/personerna som jag ska ha klart till nästa vecka. Vi skulle egentligen ha gjort trettio av orden och så skulle vi ha dom tio sista till nästa vecka, fast inlämning på alla samma vecka... Men jag har inte börjat än :S Fast tror att majoriteten av klassen inte hade börjat så det är väl ändå rätt lugnt. Och så jättesvårt är det ju inte heller.
 
Till pluggandet så taggar jag lite med Icona Pop eftersom jag ska se dom live i Salt Lake City imorgon!! :D:D
 

Bloggisen

Date: 2013-09-05 Time: 04:15:34 4 månader i USA


Heej!
Har blivit kass på det här med bloggning känner jag, men lämna mig inte. Jag ska se till att blogga mera! ÄLSKAR att blogga och kan inte tänka mig ett liv utan min blogg.
Saken som hänt är att helt plötsligt så kretsar inte mitt liv runt bloggen lika mycket som förut, det bara ändrades över de senaste två veckorna tror jag. Under hela sommarlovet har jag haft bloggen i huvudet, allt jag har gjort har varit: Måste skriva detta på bloggen. Knäpp kort för bloggen. Kom ihåg den här idén för bloggen osv. Jag är rätt säker på att jag kommer tillbaka till det stadiet, men just nu känner jag mig ändå lite nere på jorden och inte uppe i molnet på min blogg.
Jag har verkligen haft bloggen lite för kär tror jag. Som sagt så verkligen ÄLSKAR jag min blogg. Jag ÄLSKAR att blogga och jag ÄLSKAR att alltid ha bloggen med mig, men samtidigt så har jag lite dubbelmoral, för ibland blir jag så irriterad på mig själv att jag inte kan slappna av och inte tänka på att jag måste blogga om det som händer. Ibland när det händer personliga saker har jag också svårt att hålla det utanför bloggen för att jag är så van att jag skriver det allra mesta som händer. Ibland kommer jag på mig själv med att formulera hur jag ska skriva om huruvida jag såg tre gula skolbussar och femton gröna bilar när jag promenerade hem från skolan i mina grå converse med musik i öronen. Inget fel med det, OM JAG FORTFARANDE HADE VARIT I SVERIGE. Grejen är den att jag då står och tänker på svenska, vilket faktiskt stoppar mig lite på att bli bättre på engelska. Alltid annars tänker jag på engelska, förutom på bloggen. HELKNAS.
 
Jag har i alla fall precis gjort klart lite läxa till min journalismklass och imorgon ska jag jobba lite (mycket) med Amerikansk historia. Har väl ungefär 30 kort som jag ska göra med ett ord/person på ena sidan och en förklaring på den andra sidan.
 

Visste du att...?

Date: 2013-09-04 Time: 20:56:38 4 månader i USA


Hej.
Jag vet inte om ni gillar mina engelska posts eller inte, men ni verkar inte avlida i alla fall.
 
So I'm in computer programing again. It is pretty fun, but a little confuing sometimes.
I just have some stuff to tell you about today. Haha
 
My history teacher was late this morning. She came to the classroom after the last bell rang...
I saw a girl that had both of her feet broken...
My locker buddie closed our locker right in front of me, without even realise it...
I have like a ton of homework that I need to do tonight
I actually only need to cut out a part of a newspaper for tomorrow, but I have to describe like thirty words about the American Revolution... But that's not until next week
I think I'm about to get a cold...
 

Visste du att...?

Date: 2013-09-04 Time: 20:56:00 4 månader i USA


Hej.
Jag vet inte om ni gillar mina engelska posts eller inte, men ni verkar inte avlida i alla fall.
 
So I'm in computer programing again. It is pretty fun, but a little confuing sometimes.
I just have some stuff to tell you about today. Haha
 
My history teacher was late this morning. She came to the classroom after the last bell rang...
I saw a girl that had both of her feet broken...
My locker buddie closed our locker right in front of me, without even realise it...
I have like a ton of homework that I need to do tonight
I actually only need to cut out a part of a newspaper for tomorrow, but I have to describe like thirty words about the American Revolution... But that's not until next week
I think I'm about to get a cold...
 

Helg i Yellowstone

Date: 2013-09-03 Time: 05:09:30 4 månader i USA


HOLA!
Jag är tillbaka från våran trip till yellowstone! Det var sjukt coolt!
 
Den här helgen har jag:
 
Badat i en pool, åkt bil, hängt med världens bästa amerikanska familj, hike:at, delat på en hamburgare som var lika stor som en tallrik

Varit i: Idaho, Montana, Wyoming, Yellowstone (Och Utah..hehe)
 
Sett: Buffalo, Elk (Vet inte ens vad det är på svenska, inte älg iaf), geysers, varma källor, skogsbränder, kokande lera, svampbob, cars, vattenfall, hitta nemo
 
Bilder
 
Jag tänkte att jag skulle dela upp inlägget med bilder, men äsch. Här har ni alla på en gång, För er som är vän med mig på facebook så finns det nån annan bild om ni verkligen vill se. :)