Variation

Date: 2013-05-31 Time: 17:03:00 Design


Nu tyckte jag att det var på tiden att jag ändrade min header och profilbild eftersom jag inte längre har rött hår. Jag kände att även bloggen behövde en liten förändring från det så det blev en väldigt annorlunda header mot för vad jag har haft de senaste månaderna. Ser ni inte headern och profilbilden kan ni klicka på uppdatera i webbläsaren eller på eran f5 knapp. Jag tycker faktiskt att headern blev helt okej, jag är inte van vid att ha den här typen av header, men det är ju kul med lite variation i alla fall. Profilbilden får bli lite provisorisk i brist på andra bilder... Lite roligare blir det ju om man ser mitt ansikte, men om man kollar i min kamera från den här månaden kan man inte tro att jag har sminkat mig någon gång om ni förstår vad jag menar... Hehe! Bytte även bakgrund eftersom space bakgrunden inte riktigt matchade med den nya headern..
Tycker om alla er som läser supermycket!! Ni är bäst!
Tröjan och solglasögonen följde med mig hem från H&M i Stockholm i onsdags.
Före och efter.

Delar med mig av tankar

Date: 2013-05-31 Time: 14:27:15 Vardag


Tro det eller ej, men jag sitter fortfarande här utanför huset i solen. Musiken strömmar ut från garaget och mina naglar är nymålade. Ännu ett försök på att göra space naglar som jag fortfarande är inne på. Det blir bättre och bättra för varje gång, även om jag inte är sådär supernöjd nu heller. Med musiken i bakgrunden och jag sittandes här på stolen helt själv sitter jag självklart och funderar nu igen. Jag menar när gör jag inte det??
Imorgon är det Juni och jag kan säga att nästa månader åker jag. Jag åker iväg för att vara borta nästan ett helt år, ett helt år utan min familj och mina vänner. Utan mitt duntäckte och utan att veta vad som egentligen kommer att hända där borta, tvärs över atlanten. Många frågar mig om jag är nervös, och nu på sistonde har jag faktiskt svarat ja, jag är nervös, men inte över något speciellt utan mer bara en pirrig känsla, en känsla av att vilja åka, komma iväg. En nervös längtan skulle man kanske kunna kalla det. Det finns miljontals saker att vara rädd för, som många är rädda för. Det kan vara att prata, att inte få vänner eller att man inte ska trivas i familjen. Men jag känner inte att jag har något av dessa rädslor. Jag är inte rädd för att prata engelska, snarare längtansfull för att få använda språket på riktigt och inte bara på lektionerna i skolan typ. Att få vänner är jag inte ett dugg orolig över, jag är en person som lätt skaffar vänner och jag är även väldigt anpassningsbar - enligt mig själv. Jag vet förstås inte vad de utomstående tycker. Att jag inte ska trivas i min värdfamilj är jag inte heller rädd för. Varför skulle jag vara det om jag redan känner mig som en del av familjen? Jag känner mig väldigt välkommen och jag är så tacksam över att just den här familjen valde mig.
 
Så egentligen, the big deal, att lämna familjen här hemma... Det är klart att det kommer att bli jobbigt, men när jag har en familj där borta som jag vet väntar på mig så är inte ångesten att lämna mamma, pappa, Jocke, Nicke, Ante, Max, Nilas, Pernilla och Martina här hemma så jättestor. De finns kvar när jag kommer hem, allt kommer att vara nästan som vanligt. Någon kanske har flyttat, någon kanske har byggt upp ett hus någonstans där det inte har varit förut, vi kanske har fått nya grannar, en katt kanske har blivit överkörd. Allt som jag har här hemma kommer troligen inte att finnas där, men det mesta. Det kanske låter lite knasigt, men det är nästan som att byta ut allt här hemma, mot det där borta, eller det är inte som nästan. Det är precis så som det är. Jag ska ju trots allt vara utbytesstudent. Smakar man på ordet är det ju precis det man får, utbyte, byta ut. Men även om jag byter ut er här hemma så kommer det ju inte att bli samma sak. Jag kommer ju hem igen, och tar tillbaka er. haha, men jag kommer sakna er som in i bomben vissa stunder, så mycket att allt jag vill göra är att glömma att USA ens finns, bara åka hem, mysa under mitt duntäcke och dricka hallonsoda med Rebecka. Och nu ska jag låta lite taskig igen, men jag tror nästan att det är såhär man måste göra. Och det är att försöka att glömma bort det som finns här hemma. Hitta på en massa saker, så många saker att man inte har tid att längta hem. Men jag vet att jag ändå kommer att ha hemlängtan och som jag nu har tänkt efter så är min plan att försöka peppa mig själv, pusha för jag vet att jag kan klara det här. Jag känner inte ens tvekan om det, men jag vet att det kanske inte kommer att kännas så ibland. Den här låten får mig alltid att må bättre när jag känner mig lite nere, lyssna på texten. Den är så bra.
 
Med det avslutar jag det här väldigt långa inlägget. Jag vet inte om ni orkade läsa allt, men det känns bra att få skriva av sig lite ibland, som jag kan titta tillbaka på lite senare. Detta är ju min dagbok i princip och jag kan länge sitta och spana in arkivet, se hur mycket man föändrats på de tre år jag har bloggat.

Som ny

Date: 2013-05-31 Time: 12:22:05 Vardag


Äntligen är jag hemma. Och har varit i ungefär två timmar ser jag. Tiden går fortare än man tror. Det första jag gjorde när jag kom hem var att titta på ett avsnitt av awkward och sedan ta ett bad. Det var så skönt att bli ren och jag känner mig som en helt ny människa! Haha. Jag badade inte när vi kom fram till lägerplatsen igår eftersom jag tyckte att det var alldeles för kallt. Så ni kan ju tänka er hur det kändes att ta en dusch. Hade även i hårinpackning och nu är mitt hår så himla mjukt. Nu planerar jag att sitta i solen ett tag, i alla fall så länge jag orkar, för att försöka få lite färg, samt få bort den förbaskade bondbrännan jag förstärkte på vandringen igår. Vi hörs!


På väg hem!!

Date: 2013-05-31 Time: 10:00:56 Vardag


Heej! Jag veeet. Jag sa att jag hade en hel hög med inlägg åt er nu när jag skulle vara borta. Men det fanns inte tid till att publicera fler än ett. :(

I alla fall så är jag nu på väg hem och är ledig hela dagen!!! Så skönt! Vi gick typ 3 mil igår. (English translate 30 kilometers) Ont lite överallt och hur trött som helst. Hehe. Men snart hemma. Och mormor hämtar mig vid bussen så jag slipper gå! Hur bra??


The cup song

Date: 2013-05-29 Time: 18:39:52 videor


Hahah jag vet att jag failar, måste träna mer! ;)


Min gamla hatt

Date: 2013-05-29 Time: 10:47:00 Vardag


En hatt jag sa hej då till innan vi sålde den på loppis. Lite för liten bara.

Resa till Stockholm imorgon!

Date: 2013-05-28 Time: 21:04:30 Vardag


Imorgon väntar en tidig uppstigning. Vi ska nämligen vara på skolan före klockan 6 för att åka ner till Stockholm och titta på riksdagen. Efter det hinner jag även med en lunch med två utbytisar vilket ska bli superkul!! En av dem är Isabelle som ska gå på samma skola som mig och den andra är en kille som heter Johan. :)

Så nu ska jag hoppa in i duschen. Det har minst sagt varit en händelserik eftermiddag med hela familjen här. Max och jag gick ju på kojakt som jag tror ni såg. Hehe. ;)


Max och jag letar efter kossorna

Date: 2013-05-28 Time: 20:05:53 videorGood night mina vänner!

Date: 2013-05-27 Time: 22:23:48 Vardag


När jag är på dåligt humör finns det några saker som gör att det blir bättre. Mina bästa och grymmaste stöttande vänner, både killar och tjejer och ni vet vilka ni är. Så självklart min familj, brorsor som kan få en att skratta, mamma som jag kan snacka med och pappa som är världens bästa pappa. Sen självklart, ni vet ju redan det här och att jag har svårt att prata om det, men min kristna sida finns alltid inom mig när något blir jobbigt.

Det är lätt så att man (i alla fall jag) bildar en uppfattning om att när man läser någons blogg får man veta exakt vem den personen är och exakt allt som händer i den personens liv. Jag är definitivt inte den enda personen som bildar den uppfattningen. Men så är det sällan. Jag skriver inte om hela mitt liv här på bloggen för det går bara inte. Jag ville bara att ni skulle veta det så att ni inte blir förvånade om jag gör något annat än det som står på bloggen.

Ett exempel är att jag inte tränade idag fast jag skrev att jag skulle! Tokigt, eller hur? ;)

I alla fall, en bild på en mycket hjälpsam bok. Bibeln.


Give my blog a high five!

Date: 2013-05-27 Time: 20:05:00 Vardag


Hej!
Jag sitter hemma i soffan och tittar på tv och sådär. Har donat lite med bloggen och varit och fikat lite hemma hos mormor och morfar. Nu tänkte jag att jag skulle visa vad jag tycker att ni ska göra, hehehe. Ni ska klicka in här, eller på den här bilden i menyn:
Så ni klickar alltså på den undre bilden och klickar på High Five! Registrera helt kostnadsfritt och kolla igenom andra bloggar från hela världen!

Packlista till vandring

Date: 2013-05-26 Time: 21:00:31 Vardag


Just nu sitter jag och tittar lite på den färdiga packlistan vi har fått av skolan tills vi ska vandra. Eller tittar är kanske inte hela sanningen. Jag sitter och skriver om den och gör den mer personlig från min sida. Alltså med mer specifika grejer jag vill ha och hur jag ska packa dem. Som ganska erfaren scout och dessutom har varit med på båda tidigare vandringar som skolan har haft så är jag ganska medveten om hur jag ska packa. ;)


Så mycket att göra, så lite tid.

Date: 2013-05-26 Time: 20:04:00 Vardag


Den här veckan kommer jag att ha så mycket att göra. Är hur glad som helst över att jag är klar med allt skolarbete!!
Och då tänker ni: ÅH nej, om hon har så mycket att göra, hur blir det med bloggen? :O 
Jo det ni, jag har ett helt gäng av planerade inlägg som ni ska få! 

Frukost

Date: 2013-05-26 Time: 19:02:02 Familj


Här är alltså frukosten jag och mamma åt i morse. Det är inte mjölk i glaset utan en väldigt blek jordgubbssmoothie. Haha. :)

Dagens outfit

Date: 2013-05-26 Time: 10:25:52 Vardag


Hej på er! Jag har varit vaken omkring en timme redan och förberett frukost till mamma! Det är ju faktiskt mors dag idag! Vi hörs lite senare med bilder på frukosten. Men först tänkte jag visa bilder på outfit of today. Toppen kommer från H&M och shortsen från gina tricot. Så underbart med ännu mera bra väder!!


In the jungle

Date: 2013-05-25 Time: 21:50:32 videor


With rebecka


Bonnbränna

Date: 2013-05-25 Time: 17:58:21 Vardag


Hej och hå. Dagen gick superbra! Med en förtjänst på över 1000kr kom vi hem. På köpet även en bonnbränna som jag skulle uttala det. Korrekt borde man skriva det som bondebränna men jag är ju från Hälsingland så ni får leva med mitt hälsingemål då och då. Jag är även ganska säker på att det inte finns något som heter bondebränna heller men det innebär att man har fått värsta randen från t-shirten och/eller shortsen. Det syns så galet tydligt på mina armar. Haha. Sååå fult.


Loppis!

Date: 2013-05-25 Time: 07:40:40 Vardag


Jag är uppe med tuppen för att åka in till stan med fullpackad släpvagn och bil. Vi ska nämligen ha loppis idag! Även scouterna ska det så jag ska väl springa lite där emellan. :)


Idag är det en bra dag

Date: 2013-05-24 Time: 19:16:03 Vardag


Idag har det varit en väldigt bra dag! Började med att få reda på mitt slutbetyg samt betyg på nationella i matte. Alltså C (från att ha haft E!) Efter det drog klassen iväg för att spela ett fotbollspass vilket var väldigt kul. Efter idrotten var det lunch, hamburgare vilket var helt okej. (Did I tell you we have free lunch in school here in sweden???) Efter lunch gjorde jag det fantastiska so provet med 80/80 inkammade poäng, plus att jag var klar först. Haha. Därefter hade vi Engelska och några hade sina egna presentationer lika som jag hade min i tisdags. Vill ni se bilderna från min presentation förresten? Tillsist hade vi en muntlig uppgift på matten som tog cirkus 15 minuter.
 
Ännu ett plus är ju att det har varit sjukt varmt och soligt hela dagen! Men tillsist så fick jag ett väldigt bra mejl för ungefär en halvtimme sedan! Vicki är glad idag! Tyvärr kan jag inte säga vad det handlar om just nu. Jag får hålla mig några dagar till.
 

Dress Code at Weber High

Date: 2013-05-24 Time: 13:09:32 USA - Allmänt


Har sett att några av mina kompisar, eller ja, folk i utbytesstudent gruppen på facebook, har lagt upp dress coden som finns på deras skola, så jag tänkte att jag kan göra det samma, hehe :)
 
 • Clothing worn at school must be modest and not distracting
 • Clothing must be size appropriate:
  • No extremely tight revealing clothing
  • No excessively saggy or baggy clothing
  • No exposed underwear
 • Pajamas:
  • No pajama bottoms, tops or other sleepwear
 • Shirts, tops, and dresses:
  • Sleeves must cover the ball of the shoulder and armholes must be snug fitting.
  • No low backs, deep scooped necklines, exposed cleavage, or see-through or semi-  transparent materials
  • Midriff or bare back must not be exposed when involved in normal school activities such as walking, sitting, bending over a desk, raising hand, etc.
 • Shorts, skirts, and dresses:
  • Shorts, skirts, and dresses must extend to mid-thigh (finger-tip length when arm is fully extended).
  • A slit in a dress or skirt may not extend higher than just above the knee.
 • Layering clothing items does not change the school policy regarding skirt or dress length.  Leggings, tights, etc. are considered to be underwear.  They are, by nature, tight and revealing and considered to be inappropriate school attire when worn under shorts, skirts, or dresses which do not meet the mid-thigh guideline.
 • Accessories:
  • NO HEADGEAR (ie. hats, bandanas, sweatbands)
  • Potentially dangerous apparel items such as spiked clothing, large or long chains-8 inches or longer, or unsafe accessories will not be allowed.
  • Clothing, accessories, adornment or hairstyles which pose a significant distraction to learning or safety are not allowed. 
 • Miscellaneous:
  • Clothing will not be permitted that is sexually provocative, mutilated, displays offensive language or slogans, advertises substances a student cannot legally possess, or is gang related.
  • State health code requires that shoes be worn in school at all times.

Student dress expectations are encouraged at all times and will be consistently enforced during school hours from 7:15 a.m. to 3:15 p.m.

Disciplinary interventions for noncompliance may include:

 • Students may be sent home to change or asked to wear school provided T-shirts, etc. in order to meet dress code.
 • 1st Offense:  Warning with documentation on Discipline Tracker.
 • 2nd Offense:  Parent notification with documentation on Discipline Tracker.
 • 3rd Offense:  Parent notification by administration with documentation on Discipline Tracker and possible suspension.
 

KLAR!

Date: 2013-05-24 Time: 12:20:24 Vardag


Nu är jag helt klar med alla mina skolarbeten!! Woho. Gjorde alldeles nyss kartprovet och fick alla rätt! Så bra!!


Satsar på A

Date: 2013-05-23 Time: 21:57:00 Vardag


Nu har jag krupit i säng och ska plugga lite mer karta. Ska ha A på detta prov om det så är det sista jag gör. Men jag kan allt nu tror jag. Bara plugga liiite till. Prov som dessa kan jag plugga hur mycket som helst till för de är i princip de enda proven som faktiskt är roliga!


Babblar. Som vanligt alltså.

Date: 2013-05-23 Time: 15:53:24 videorLista på saker jag ser framemot i USA

Date: 2013-05-23 Time: 15:05:15 USA - Allmänt


Jag fick ett tips på att skriva en lista på saker jag ser fram emot när jag är i USA, tänkte att det var en bra fråga men att jag behövde fundera lite över den också. I alla fall så kom jag på några saker faktiskt.
 • Träffa min värdfamilj
 • Upptäcka delar av USA
 • Lära mig engelska typ supermegaasbra
 • Kunna se tv-serier direkt på tv'n hahaha
 • GÅ PÅ HIGH SCHOOL. Alltså fatta vad coolt!! Dör typ av den tanken. Haha
 • Bo i USA (tänk er en sån här smiley med solglasögon här.)
 • Få vänner runt om i hela världen. Ni vet, man träffar ju en massa andra utbytisar från resten av världen också.
 • Varmare och längre sommrar (Ännu en sån där smiley med solbrillor)
 
Som sagt, en rätt svår fråga och inte direkt några spesifika grejer. Jag tror inte att man ska ha för höga förväntningar, för att man ska ju ha sitt alldeles egna år och inte direkt vilja ha ett precis lika dant år som någon annan. Jag som har läst bloggar i två år borde normalt ha sett en massa av deras upplevelser framför mig, men jag har försökt att förstå att det är deras upplevelser och att jag kommer att få mina egna.
 
Jag vet att när jag läste bloggar ville jag veta så himla mycket och tänkte att när det är min tur ska jag blogga om allt jag ville veta, men nu har jag typ glömt bort allt jag ville veta. Så nu vill jag att ni ställer mig alla frågor ni har. A.L.L.A Vill ni inte kommentera alla frågor på min blogg kan ni ju skicka ett mejl till vickiso.com@hotmail.com eller så skriver ni ert kik namn så kan jag höra av mig. :)

I love you

Date: 2013-05-23 Time: 11:33:45 Vardag


Jag har nu fått lite tips på saker jag kan skriva om!! Thank you!! Jag ska fixa i ordning ett par inlägg lite senare. Jag tänker åka hem tidigt idag eftersom jag inte ska gå på tekniklektionen för jag är klar med allt! Hur bra som helst! Vilket betyder att jag slutar om ungefär 40 minuter. Nu ska vi försöka att träna lite på vår presentation om procent som kan vara det mest mesigaste som vi har gjort i år. Nu så här de sista veckorna känns det som att lärarna kommer på saker att göra bara för att sega ut på tiden... Så segt.


Lista på saker jag tror jag kommer att sakna

Date: 2013-05-22 Time: 19:43:07 Vardag


 • Mamma och pappa
 • Alla tre brorsor + Pernilla och Martina
 • Max och Nilas, dom växer ju så mycket när dom är så där små. Missar bådas andra födelsedag.
 • Mormor och morfar. Tänk att inte kunna få reda på alla historier om släkten, att få mumsa på mormors sockerkaka, och bara tjöta på altanen nere hos momme och moffe med jordgubbar och mjölk.
 • Alla mina klasskompisar typ. Tycker om min klass supermycket. Men det är ju så att även om jag inte skulle åkt till USA så skulle vi splittras eftersom vi slutar nian.
 • Alla andra kompisar, mest såna här häftiga kompisar som man alltid skrattar med, eller som man tycker om att umgås med. Eller som man kan prata med allt om.
 • Svensk mat, marabou choklad, lösgodis
 • Mitt duntäcke
 • Scouterna
 • Max och Nilas. Igen. Hahah. Men världens bästa och sötaste brorsöner i hela universum. Älskar dom så galet supermycket.
 • Åka skoter
 • Att kunna gå ut genom dörren och typ tjugo meter till och sedan vara omringad av skog. Bokstavligen.
 • Huset
 • Hudiksvall
 • Ljusdal
 
Nu ska jag komma ihåg den här listan och se vad som jag verkligen kommer att sakna och vad mer jag kommer att sakna. Hehehe. JAG HAR INTE PLUGGAT ÄN. Måste göra det nu. Ses imorgon.

 

En födelsedagspresent.

Date: 2013-05-22 Time: 17:15:19 Vardag


Idag mina kära vänner var en lång dag. Men nu är jag hemma, har bytt om till världens flötigaste mjukisbrallor och ätit mellis. Jag planerar inte att göra något mer speciellt idag förutom att försöka en gång för alla att göra klart Svenska inlämningen. Och kanske plugga lite på kartprovet tills på fredag. 
 
Jag sprang in på telia idag för att se om det fanns något bra erbjudande för dessa två månader jag har kvar i sverige. Det abonnemang jag har just nu tar slut i natt och det känns ju väldigt mycket onödigt att binda om mig för ett helt år och bara använda det i två månader... Vi stod där i typ 20 minuter och bestämde oss typ och just då säger han: Nemen hoppsan. Vi kan inte göra något nytt idag för det fungerar inte eftersom vi ändrar på en del saker tills imorgon. Snacka om bortslösad tid då kände jag... Menmen. Nu ska jag försöka hitta på något att äta till middag, och uppenbarligen har jag idétorka på det mesta nu för tiden...
Värsta flötigaste outfiten, som sagt. Och mitt hår är inte sådär orange. I alla fall så ser det inte ut så när jag tittar mig i spegeln.. Hehehe. Får hoppas på att det inte är sådär orange för isåfall blir jag mycket arg och vet inte vad jag ska ta mig till. Hahaha. Orange is like: Been there, done that.
 
Ser ni mitt nya skal förresten? Det fick jag i födelsedagspresent av mina friendos förra veckan. Tack bästa ni!
För er som tycker bilden är väldigt läskig och inte vågar titta särskilt noga: Det är bara jag, Moa och Rebecka på bilden. Inget farligt att oroa sig för. Vi bitts bara ibland.

Fluff

Date: 2013-05-22 Time: 09:04:39 Vardag


Hohoh. Kolla mitt hår idag hahahah.


HJÄLP MIG HÄR!

Date: 2013-05-21 Time: 20:23:35 Vardag


Snälla hjälp mig att bli lite bloggpepp! Vad vill ni läsa om?
Är det om USA ni vill höra? Vad i sånna fall? Ska jag svara på frågor? Vill ni veta något sånt här bra att göra inför era ansökningar? Vad jag ska ha för bankkort? Hur många t-shirts jag ska packa ned? Vart jag köpte mina resväskor? Hur jag kom på att jag skulle bli utbytesstudent?

Jaa precis. Vad ska jag skriva om? Hjälp mig, för jag tror att ni tycker det är lika tråkigt som jag tycker med alla pluggiga inlägg... Haha. Ge mig förslag kära vänner!

Ganska gullig katt, eller hur? Mamma hittade han på fågelholken igår morse hahah


Ett mejl i inboxen

Date: 2013-05-21 Time: 16:42:04 Vardag


Jag fick ett mail av min värdpappa idag. Han undrade om jag hade fått något om flygbiljetterna och jag tänkte att jag kanske skulle tala om det för er också. Jag har inte fått mina flygbiljetter ännu, men jag har sökt den första vågen vilket är mellan 16-18 Juli.
Idag hade jag min presentation om mitt utbytesår på engelskan. Det var kul och jag hoppas att mina klasskamrater tyckte det också. :) min engelskalärare tyckte i alla fall att jag gjorde ett väldigt bra jobb!

Ni vet bilduppgiften jag gjorde hemma igår? Jag fick A på den! A! Om jag nu hade fått talangen att kunna rita (vilket jag tyvärr inte fick) hade jag kunnat höjt mitt betyg ganska mycket i bild, men nu blev det kanske en liten höjning i alla fall. Hoppas det för jag tycker jag gjorde ett rätt bra jobb med ett annat bildarbete också.

Nu hörrni ska jag lämna detta inlägg med den senaste instagrambilden. #standard om min blogg nu skulle vara så häftig att den kunde fungera med hashtags.


Smoothiefrulle

Date: 2013-05-21 Time: 07:09:24 Vardag


Det bästa med mornar hos pappa är att det ofta finns en färdig smoothie att dricka när man klivit upp. Det är ju hur bra som helst. Och gott ju! Klockan 6 imorse bar det av från Ljusdal för at jag skamöta mamma innan skolan och hann därför inte ta bussen, så just nu sitter jag i lägenheten i Hudik och väntar på att mamma ska komma och plocka upp mig. Hon får skjutsa mig till skolan idag. Hehehe. Slipper åka den mest fruktade bussen av alla bussar för av några anledningar så gillar jag inte att åka den bussen. Men nu ska jag inte trötta ut er mer än vad ni är, för det finns val knappast särskilt många som är pigga den här tiden på morgonen? Nej, trodde väl inte det.
Vackraste avskärningen här vid händerna. Hahaha, kul. lol.

Stolt ju!

Date: 2013-05-20 Time: 22:11:01 Vardag


Jag tänkte bara slänga in ett snabbt god natt, (vi låtsas att jag inte alls gjorde värsta typon och skrev gid batt istället för god natt.) även fast jag egentligen borde sova. Men jag tänkte bara slänga in lite snabbt att skolarbetet går framåt!! Blev klar med bildinlämningen, hann plugga lite på kartprovet och hann nästan klart med no inlämningen på lektionen idag! Måste försöka göra klart allt den här veckan så att jag slipper allt nästa vecka. Hur underbart skulle inte det vara? Hur bra som helst!!! Kommer däremot vara helt slutkörd den här veckan. Sover på tok för lite tror jag... :S


Listan blir längre..

Date: 2013-05-20 Time: 13:49:50 Vardag


Så fort man blir klar med något så fylls listan på... Men jag har i alla fall klarat allt jag gjort hittils. Det är jag säker på. Imorgon ska jag ha presentation om mitt utbytesår på engelskan. Hann klart med presentationen idag och om ni är snälla kan jag ju lägga upp den här senare. Förhoppningsvis hinner jag bocka av svenska, bild och kartprovet den här veckan. Inlämningarna på so och no kommer jag ha tid att arbeta med på lektionerna också. Samma med svenskan, men den ska jag ändå göra klar hemma. Svenska lektionerna kan då utnyttjas till något som jag behöver hjälp med och det är ju bra!


Ready to go

Date: 2013-05-20 Time: 08:47:17 USA - Allmänt


Nu är alla utbytesstudenter på väg att säga hej då till alla skolkamrater, de har graduation party, de längtar till att få komma hem, de vill inte åka därifrån och jag kan egentligen inte helt föreställa mig känslan.. Men nästan. Det är andra gången jag läser om alla som är på väg hem. Och om mindre än två månader är det min tur att åka. Min tur att lämna alla i Sverige för att komma tillbaka rik på erfarenheter och säkert fattig på pengar. Med tunga väskor, ledsnad över att behöva lämna alla i mitt andra hem. Jag längtar så mycket tills jag ska få sätta min fot på flygplanet som ska ta mig till platsen jag drömt om att besöka så länge. Till att få bo i ett helt annat land, med en helt annan familj och träffa helt andra människor. Ibland känner jag att det kanske hade varit bra att vänta något år innan jag åker men samtidigt har jag aldrig ens övervägt att inte åka nu. Det känns så overkligt att säga att jag inte kommer att vara hemma nästa jul, inte fira mina brorsöner som båda fyller 2 år under tiden jag är borta. Att missa de roliga sakerna som händer så fort alla i familjen är med. Det känns som en dröm, som att jag ska vakna upp precis innan den 16:e Juli och inse att det här med att vara utbytesstudent inte ens existerar....
Det ska bli skönt att komma ifrån ett tag, ta en liten paus från allt vanligt och alla vänner, missförstå mig inte. Det är inte så att jag aldrig vill se mina vänner igen. Haha. Jag känner bara att lite tid till att lära känna nya människor och göra saker som inte är särskilt vanligt är något som skulle behövas.

Jag är helt klart redo för att ge mig ut på mitt livs äventyr.


Jag har varit på läger. Helt klart. Eller typ i alla fall.

Date: 2013-05-19 Time: 17:13:58 Vardag


Nu är jag äntligen snart hemma! Eller en liten bit har jag kvar. Är i Hudik just nu men ska till pappa i Ljusdal så just nu väntar jag bara på att den bussen ska gå. Så jag borde vara hemma runt sex. Kanske strax därefter. Jag är helt sjukt ubermega trött och lyckades bara sova typ 20 minuter på tåget. Mycket jobbigt. I alla fall så har jag haft väldigt roligt hela helgen och är man inte trött när man varit på läger så har man inte varit på läger typ ;)


Lång lördag.

Date: 2013-05-18 Time: 23:30:57 Vardag


Hejhej igen. Nu tänkte jag slänga in ett inlägg med lite info om vad vi gjort idag. På förmiddagen vandrade vi från Domkyrkan till den gamla domkyrkan här i Uppsala. Det var en väldigt intressant och rolig vandring faktiskt. Dock väldigt ont i fötterna för att mina ilägg i skorna har blivit så urtrampade. Uffa. När vi vandrat färdigt och ätit lunch tog vi bussen tillbaka till hotellet där vi hämtade badkläder och hoppade på bussen igen för att åka till fyrioshov. Alltså badhuset då. Hehe. Vi var sjukt trötta så jag tror att vi bara badade i en och en halv timme. Efter badet åkte vi hem och vi tjejer sminkade oss och sedan gick vi iväg till restaurangen där vi åt och tillsist blev det eurovision men jag orkade inte kolla något mer. Efter femte låten var jag uttråkad. Hehe. Nu ska jag sova. En lång dag imorgon också! :)


Svar på Stinas fråga

Date: 2013-05-18 Time: 14:43:34 Frågor & Svar


Hej Vicky! Jag vet inte om du minns mig men vi var båda med på anglingshajken i vintras, i Bergsjö. I allafall, jag tänkte undra för du har väl konfirmerat dig? Jo jag tänkte i allafall fråga NÄR man komfirmerar sig? :-)kram Stina

Svar:
Heej Stina!! självklart minns jag dig! :D Man konfirmerar sig när man går i åttan och du är ju född -99 så du borde stå näst på tur! ;D jag konfirmerade mig förra året :)


I Uppsala

Date: 2013-05-17 Time: 21:53:41 Vardag


Hej på er alla glada! (Och inte glada såklart, hej allihopa med andra ord.)

Just nu är jag i Uppsala och jag vet faktiskt inte om jag har skrivit det förut men jag ska vara här hela helgen. Det är med konfan som vi åker på en fadder resa eftersom konfan nu är slut för i år.
Ikväll har vi bara varit ute och ätit samt på vägen hem fotade vi lite under körsbärsträden och sen sprang/hoppade och skrattade och sjöng till Call me Maybe, born this way och så vidare. Det är så underbart att vara ute med konfan. Det är verkligen sådan skön stämning. Man glömmer alla problem och bara vill le le le. Så obeskrivlig känsla. Men det här är bland det bästa jag vet.

In English (I know I haven't translated for years..) I know that there isn't a translation for konfa so I will just call it the church group. We're on a trip in Uppsala this weekend and we're having a wonderful time. I love beeing with my church friends. Such an awesome feeling with no problems.


Två fredagar kvar!!

Date: 2013-05-17 Time: 07:58:39 Vardag


Idag är det äntligen fredag! Som jag har längtat efter denna dag hela veckan. Nuhar vi bara en hel vecka kvar, veckan därpå har vi tre dagars elevens val varav en av dem är jag ledig och en är alla nior i Stockholm. Woopwoop. Det ska bli så skönt att vara klar med grundskolan. Awesome.
Mitt hår är förskärckligt idag. Jag vet. :)


Effektiv dag.

Date: 2013-05-16 Time: 21:31:12 Vardag


Heej! Hur har er dag varit? Min var rätt bra. Fick tre prov gjorda (tre!! Tre!!) ett nationellt i matte, ett muntligt nationellt i matte och andra världskriget. Det betyder att jag troligen endast bara har ett prov kvar och det är ett kartprov på några länder och deras huvudstäder. Samt tre inlämningar. En i bild, en i svenska och en presentation på Engelskan. Men det ser bra ut, jag ligger i rätt fas nu!

Förutom proven idag har jag även hunnit med en fotbollsmatch. Dock sprang jag mer på sidan av planen än på men det var väl inte så konstigt med tanke på hur lite jag har tränat de senaste veckorna. Heheh. Men nu ska det bli fart på de också!!

Förresten så är det också bara 2 månader kvar tills jag åker idag!! Två månader!! Helt galet vad tiden går fooort!!


Grattis till Sofia!!

Date: 2013-05-15 Time: 16:51:08 Vardag


Idag fick min kompis Sofia sin välkomstfamilj! Är så glad för hennes skull!! Ni hittar hennes blogg på http://sofiaintheus.blogg.se/ :)


Resonerar om vad jag ska plugga med när jag kommer hem.

Date: 2013-05-15 Time: 14:36:35 Vardag


Nu har jag avklarat min sista del av det nationella provet i Engelska vilket känns helt superbra! Jag fick sluta ungefär en halvtimme tidigare så nu åker jag hem och pluggar lite. Frågan är bara: Engelska, historia, bild, eller Svenska..? När jag tänker efter blir bild lite svårt eftersom jag inte kommer ihåg vad konstnären heter och att jag har papperet i mitt skåp i skolan. Min historiabok ligger också kvar i skoöan men det kan jag nog plugga ändå. Svenska har jag egentligen tid att jobba med på lektionen, men jag tror att om jag gör klart den hemma kan jag jobba med något annat på svenskan i skolan. Engelskan kan jag inte heller göra kommer jag på för då behöver jag ha min dator. Ååh vad komplicerat allt blev. Bäst att jag pluggar på historian då. Eheh. Nu vet ni hur man resonerar och diskuterar. Kan vara bra att kunna i alla ämnen ju.


Imorgon är en brålig dag.

Date: 2013-05-15 Time: 11:39:40 Vardag


Hej kära vänner. Jag sitter just nu i skolan med mina vänner och försöker plåga mig igenom en och en halv lektion plus ett nationellt prov som jag har kvar av dagen. Imorgon är det en dag att fira och sörja på samma gång. Det är nämligen prick två månader tills jag åker till USA vilket är sjukt kul samtidigt ledsamt att behöva lämna alla här hemma. Det är även ett nationellt prov i matte och det är ju inte alls roligt utan snarare väldigt tråkigt. Det som är sjukt bra med det är att det är det allra sista nationella provet i nian. Hur bra?

Hoppas ni andra har en bra dag!


Varit duktig ju!

Date: 2013-05-14 Time: 19:32:16 Vardag


Heej. Jag har nyss kommit hem från att ha ränt runt springbanan inne i stan. 10 varv blev det och med andra ord 4km. Hade ju sveriges sämsta kondition så det gick väl inte att springa dessa fyra men jag sprang mer än 2 i alla fall ;) (förresten så sprang jag nog omkring 2km på idrotten idag också, men totalt fyra tog jag mig genom där på ett eller annat vis också..) Nu ligger jag i soffan och är lite degig. Åt en kaka förut också, tyckte jag förtjänade en kaka eftersom jag varit så snäll och har sprungit och dessutom fick jag mitt livs första A på ett prov idag. Gissa om jag blev glad? Oh ja. A på nationella provet i engelska alltså. (I alla fall hör och läsdelen) Sjukt helt galet vad nöjd jag blev. ;)


Kissekatt

Date: 2013-05-14 Time: 07:09:27 Vardag


Hej. Jag var tvungen att vakna supertidigt imorse. Redan 5.20... Inget jag gärna gör men måste ju typ ibland. Klockan 6 åkte vi från Ljusdal, jag försökte sova i bilen men det bara går inte för mig. Nu ligger jag i soffan i stan och väntar på bussen mot skolan istället. Inte sådär jättetaggad på skolan.. Blä. Hörs senare!
Jag är typ katten.


Det var en gång...

Date: 2013-05-13 Time: 18:08:12 Vardag


Hejsan svejsan. Nu ska jag berätta en rolig historia: JAG ÄR I LJUSDAL OCH ÄR SOM VANLIGT UTAN INTERNET. Superkul liksom. Uppdaterar imorgon. Kraaam


Nationella

Date: 2013-05-13 Time: 09:21:49 Vardag


Jag har precis gjort första delen av nationella provet i Engelska eftersom jag var i Stockholm den dagen. Om ungefär 40 minuter ska jag tillbaka in i klassrummet och göra lyssningsdelen. Inte direkt något jag längtar till för jag tycker det är rätt tråkigt med prov. (Vem gör inte det??) Jag fick i alla fall reda på att jag klarade nationella i samhällskunskap vilket gör mig mycket glad!!
Blondieee


Vad är det? En kyckling? Ååh, Vicki.

Date: 2013-05-12 Time: 22:53:03 Vardag


Ojojojojoj. Nästan all röd färg försvann. Screw dyra frisörer. Avfärga ditt hår hemma med color B4 för sjutton!!!! (Fungerar ej på hennafärg eller blekning)

Hahha. Värsta reklaminlägget ju. Men allvar det fungerade verkligen även om jag inte är nöjd med resultatet. (Jag menar vem blir det när man suddar ut sin älsklingsfärg??) jag fick tillbaka till min blekning så nu är håret lite kyckling gult. Men nu ska jag sova, annars blir min mamma icke glad. God natt!!


Tar farväl

Date: 2013-05-12 Time: 21:06:40 Vardag


Ni kan inte ens gissa vad jag går igenom just nu. Jag går igenom en process. Inte vilken process som helst, utan en process jag egentligen inte alls vill gå igenom men samtidigt vet att om jag gör det kommer det att underlätta praktiskt. Ni kanske kommer skratta nu när jag berättar... Jag färgar bort mitt röda hår just i denna stund. Det känns verkligen jobbigt för att vara ärlig. Jag har verkligen älskat mitt röda hår från första stund och stått upp för det när alla redhairhaters kommit fram och frågat hur sjutton man vill ha en sådan färg. Jag är självklart även såå glad över er som har tyckt att jag passar bra i röd. Och det tycker även jag själv. Men ni vet ju redan att jag ska färga bort håret inför skolan i USA. Starka hårfärger/frisyrer tillåts ej. Dessutom är det så jobbigt att färga håret så ofta som det egentligen behövs. Jag kommer varken ha tid eller ork till att göra det när jag är där borta. Dessutom är ju världens bästa frisör här hemma. Tack för all hjälp med mitt hår Martina. Du kommer säkerligen att få hjälpa mig igen. ;)

Nu är min känslosamma stund snart här. Dags att skölja ur avfärgningen. Jag ser redan att den har gett resultat. Jag grät en tår när mamma började. Kommer säkert göra det igen.

Hej då världens bästa hårfärg ❤❤


Konfirmation 11/5 2013

Date: 2013-05-12 Time: 14:53:15 Minnen


Här är några bilder på hur jag såg ut på konfirmationen igår. Det var superkul och jag tycker alla var så himla duktiga. Det var bara sex stycken konfirmander i min grupp i år, men vi fick en sån fin gemenskap och vi, eller åtminstonde jag, har haft så himla roligt på allt vi har gjort tillsammans. På det har jag lärt mig så himla mycket, och då långt ifrån bara om kristendomen jag känner att jag definitivt har utvecklats under vårat år tillsammans. 
 
Jag kommer tyvärr inte att lägga ut några bilder på själva konfirmationen för jag är inte säker på om alla vill synas på min blogg.
 
Idag är det även exakt ett år sedan jag själv konfirmerades, tiden går så fort, och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nära att gråta när vår präst höll tacktalet till konfirmanderna igår. Något jag verkligen kommer att sakna nästa år är konfan.

Plugga

Date: 2013-05-12 Time: 10:17:03 Vardag


Nu ska jag och Rebecka plugga lite. Fruktansvärt ovanligt, men sant. Vi måste skriva en presentation om Anne Frank. Hörs senare!!


Inte en ledig minut

Date: 2013-05-11 Time: 23:56:16 Vardag


Åååh. Jag är såå sorry över att jag inte bloggat idag. Hade verkligen fullt upp hela dagen. Började göra mig i ordning för konfirmationen, åkte till kyrkan, åkte hem från kyrkan, hoppade på moppen och åkte till Sarah för att fika lite, drog med mig Rebecka hem för att slippa vara ensam hemma hela kvällen. Vi bakade kakor och kollade på filmen The Host och tillsist gick vi ut på en fem kilometers promenad med prat om allt mellan himmel och jord. Verkligen välbehövligt må jag säga. Kommer verkligen att sakna det när jag är borta. Men nu ska jag sluta skriva, annars kommer det säkert bli imorgon innan jag är klar. Ha det awesome. Good natt.

Bjuder på en bild från innan konfan idag. :)


Panikletade och det lyckades

Date: 2013-05-10 Time: 23:21:41 Vardag


Hej på er!
Jag har krypit ner i min säng och ska sova. Har alarm på halv åtta så har tre timmar på mig att göra mig klar. Blir nog lite tid över också... Haha. Snooze får man givetvis inte glömma heller. Viktigaste morgonen har att erbjuda. (Frukost är överskattat. Skojar, jätteviktigt med frukost ju.)

Ååh, jag lyckades hitta en klänning också! I sista sekund. Jag är för bra. Visar er min outfit imorgon. (Har inte ens provat den. Haha)

I'm going to sleep soon. My alarm is set on 7.30 so I'll have about three hours to get ready. I'm pretty sure there will be some time left... Haha. I also found a dress for tomorrow.

About the thing I'm doing tomorrow: It's so hard to explain this in english because I don't really know if you do this.. But it's called confirm, you do it in church, like a confirming of the christian that your parents choose when you were a baby. So when you're 14/15 years old you confirm it. I did it last year so I'm just there to help... kind of... Haha. Goodnight.
Picture from last year.


Ute vid havet

Date: 2013-05-10 Time: 16:03:00 Fotografi


Igår var jag och mamma ute och tittade lite bara för att ha något att göra. Vi bestämde oss för att kika ut på Bergön där havet är alltså. Älskar att vara där ute för jag tycker det är så fint där. Finns även ett gammalt fiskarkapell som jag och min brorson Nilas är döpt i. Nilas dopbilder hittar ni här.
This is some pictures I took yesterday i few miles from home. The background in the three first pictures is actually the sea. The house on the island has white corner and is red - a typical swedish house (but that's just a cabin, not a house, haha)

I sista sekund

Date: 2013-05-10 Time: 11:01:50 Vardag


Idag ska jag göra ett försök att hitta något att ha på mig på konfirmationen som äger rum imorgon. Vi har genrep i kyrkan i eftermiddag och förhoppningsvis kliver min bror upp nu så att vi kan åka någon gång...


Nytt smink

Date: 2013-05-09 Time: 21:39:09 Shopping/Nytt


I måndags handlade jag upp mitt presentkort på kicks. Det blev en CC-cream som jag velat ha ett tag, ett nytt puder samt den tredelade concealern från kicks egna märke. Jag skulle gärna vilja prova den från makeup store också, men den är ju fruktansvärt dyr... I söndags gjorde även jag och Moa en liten beställning på fyndiq.se eftersom vi båda har tyckt att frakten varit så dyr. Vi delade på den och jag beställde ett nytt skal till min iPhone eftersom mitt andra har gått sönder. Men det jag visar i det här inlägget är eyelinern jag beställde. Jag har provat  några olika eyeliners men jag känner att jag gärna vill prova en gelé, vilket jag är nöjd. Jag fick den för endast 39 kronor.
Jag har inte testat dem så mycket ännu, men jag ska skriva en liten recenssion av vad jag tyckt hittils.
 
CC-cream från Maxfactor Är helt otrolig, den är tjockare än bb-cream och täckermycket bättre. Innan hade jag bb-cream under foundation men nu behöver jag bara använda cc-cream. Väldigt bra produkt som jag rekomenderar. Dock råkade jag köpa en nlite för ljus ton. Jag är väldigt ljus men denna var väldigt ljus. 159:- på kicks
 
Creme puff från Maxfactor Är alltså pudret jag köpte. Hittils har jag haft löspuder från isadora men jag ville testa ett fast istället. Det är inte helt fast men lite krämig fast ändå inte. Lite svårt att förklara men jag är i alla fall helt nöjd med det. Det är ju ingen dyr grej å jag förväntade mig inte så mycket utan köpte ett så billigt men så bra som möjligt, över förväntan måste jag nog säga. Täcker bra och det blir inte för tjockt lager. 100:- på kicks
 
Concealer trio från kicks Är verkligen sjukt värd de139 kronor den kostar. Den är uppdelad i tre färger, gul för att täcka röda områden, rosa för att täcka mörka områden och den hudtonade för att blanda ut de andra färgerna.
 
Eyeliner Gel från okänd märke jag tror verkligen inte att detta är den bästa eyelinern, utan snarare mer något som man skulle kunna få med i en tidning, jag har bara provat den en gång så jag vet inte riktigt om jag tycker den är sådär jättebra eller jättedålig ännu. Men om man använder rätt pensel så fungerar det nog rätt bra. Det blev tydligt svart men den var lite kladdig och färgade av sig på ögonlocken när jag öppnade ögonen. Men jag tror att om man låter den torka innan man fäller upp ögonen helt på ögonlocket så färgar den nog inte av sig. Den kostade alltså 39 kronor på fyndiq.se
I just wrote about some new makeup I bought, I don't really know if you're interested in that so I won't translate everything. (I'm also too lazy to do it since it took so long to write it in swedish...)

Mot boda borg!

Date: 2013-05-09 Time: 08:52:59 Vardag


Godmorgon kärt folk!
Just nu sitter jag i bilen på väg till boda borg någonstans en bit norrut. Vi har åkt typ en halvtimme och jag är redan ganska uttråkad. Kanske ska berätta att det tar runt två timmar att komma dit också ;)

Good morning!
I'm in the car and we're on our way to.. I don't really know how to explain it but it's like a big house full of rooms and in every room theres a riddle kind of and you're suppose to fix it to get out of the room. I will show you some pictures later if i have time to take any. ;)


Oledig

Date: 2013-05-08 Time: 21:45:52 Vardag


Hello. Jag har nyss duschat och ska nu göra mig i ordning för att krypa ner i min säng faktiskt. Jag ska ju upp sju imorgonbitti även fast jag är ledig. Eller, ja ledig och ledig. Ska ju spendera dagen med ett gäng scouter mellan typ 10 och 12 år så inte vet jag om jag är ledig direkt. Haha. Regnar det inte får jag ta moppen till Rogsta där vi ska mötas. Regnar det får jag skjuts av mamma. Båda har fördelar. Glida in på moppen bland alla fjärdeklassare är ju lite häftigt de också. ;) hahaha

I will soon go to bed even though I'm free tomorrow, oh well maybe I can't call it a free day since I'm going to spend it with a group of scouts between like 10 and 12 years. I'm going to meet them at eight. If it's not raining I will take my scooter otherwise my mum will give me a ride. Good night!


Dom är väldigt desperata

Date: 2013-05-08 Time: 19:39:39 Vardag


Hej. Jag ligger och tittar på desperate housewievs i min säng just nu. Jag lovar att jag snart ska sluta blogga om det, för det är nämligen så att jag har mindre än en halv säsong kvar!! Hur awesome?!

Imorgon ska jag till boda borg med scouterna. Det ska bli så sjukt kul!! Hehe. Men nu ska jag kika vidare. Hörs kanske lite senare!

I'm just laying in my bed, watching desperate housewives, I wont talk about that so mich longer because I'm soon finished with the 8th season.

Tomorrow I'm going on a trip with the scouts. I'll blog some more later.


Mina födelsedagspresenter.

Date: 2013-05-08 Time: 10:07:15 Vardag


Hejhej. Jag är redan på g med bloggen igen. Jag har just nu en HK lektion men utan lärare så vi får jobba med vad vi vill. Jag håller på att skriva en självbedöming på min no uppsatts om energikällor och det går ju lite sådär. Kanske är jag inte tillräckligt fokuserad eftersom jag sitter här och bloggar. Så jag återgår väl till mitt gamla skoljobb. 
Hehehe. Nu är jag klar med det. Måste ju nästan göra en liten lista med allt som jag måste göra innan skolavslutningen. Alldeles för mycket egentligen.
Men först så kan jag ju visa er mina födelsedagspresenter. Kan vara något som saknas men det får väl vara så då. :)
This is what I got on my birthday.
 
I'm in school and we have like a study hall right now. I just finished my science project so now I'm going to make a list of things I need to do before this semester is over. It's way too much stuff to do!! 
 

Lika levande som vanligt men utdöd som dinosaurierna.

Date: 2013-05-07 Time: 20:39:18 Vardag


Hej. Jo, alltså, jag tänkte att jag skulle berätta att jag är vid liv även idag trots att min blogg är utdöd. (Som dinosaurierna) Jag är supertaggad på att blogga men det sätter ett antal käppar i hjulet när jag är här i Ljusdal eftersom internet är sjukt urkasst. Uschuschusch. Men imorgon är jag hemma i Hudik igen och då ska jag inte göra annat än att blogga. (Ehehe. Jo, plugga. Lol) ;)

I'm alive but my blog is kind of dead. I'm going home to mum tomorrow where I have internet. See you tomorrow! :)


Min blogg dör snart.

Date: 2013-05-06 Time: 19:24:02 Vardag


Jag kan tänka mig att min blogg inte är så speciellt rolig att läsa just nu. Händer absolut ingenting speciellt. Men idag var det årets bästa och varmaste dag hittils!! Det var så underbart. Vi hade dessutom bara två och en halv lektion och en halv av de lektionerna var vi ute. Hur bra som helst!!
Egentligen borde jag plugga just nu, men jag är i Ljusdal och internet ligger på -100 (även därför detta inlägg inte har någon bild) så jag vete sjutton när jag ska hinna plugga egentligen. Hela veckan år ju så fullproppad att man knappt kan tänka men ändå är det inget intressant som händer. Förfärligt tråkigt med andra ord. Men imorgon börjar i alla fall dagen med nationella provet i matte vilket jag inte ser fram emot!!

There's nothing interesting to write about and my blog must be so boring to read. Today's weather has been wonderful and I should actually study right now but the internet is so slow so I can't.

There's a lot of stuff going on right now but nothing fun to write about so that's why the blog is suffering. Have a great day!


Väntar väntar väntar på pizza

Date: 2013-05-05 Time: 18:30:21 Vardag


Just nu ligger jag hemma på golvet och väntar på pizza, eller jag äter inte pizza, faller mig inte alls i smaken med pizza som finns i vanliga svenska pizzerior. Men panpizza och hemmagjord pizza tycker jag är hur gott som helst!!
Efter vi har ätit ska jag och mamma åka till Näsviken för att titta på matchen som laget spelar. Jag är ju fortfarande hur förkyld som helst så jag ska inte spela.

I'm just laying on the floor, waiting for pizza, but I don't lika pizza. (Only the "swedish" pizza is disgusting. Lol)
After that we're going to Näsviken to watch my soccer team play. I'm still sick so I can't play.


Bakabaka liten kaka

Date: 2013-05-05 Time: 11:31:00 Vardag


Jag har just slängt in en kladdkaka i ugnen och om ett tag kommer världens bästa tjejer hit. Jag ska nog ta tag i min kamera nu och fotografera mina födelsedagspresenter så ska ni få se ikväll. :)
Imorgon är det skola igen men som tur är vi ledig torsdag och fredag!! Hur bra?!

I just baked a cake and my three besties will be here in a while. I think I'm going to grab my camera and take pictures of my presents, I'll show you tonight. :)

Tomorrow is monday but in Sweden we're free this thursday and friday!! How awesome?! (We're also free thursday and friday 6-7 June...;)


Laga mat i skogen

Date: 2013-05-04 Time: 16:24:27 Vardag


Hej allihopa!!
I natt hade jag en förfärlig hosta. Usch usch usch. Men jag vaknade runt nio tillsist, klev upp gjorde mig i ordning och så åkte jag och mamma för att söka efter ett par jeans till mig. Hittade ett par och sen åkte vi till Rogsta och där stannade jag med min hosta för att laga mat i skogen. Vi poppade även popcorn över värmeljus vilket var rätt kul.

Om ett litet tag ska jag skypa med värdfamiljen och sedan ska jag och mamma till hennes kompis som fyllt år. :)

I've been out in the woods with the scouts today, also bought a new pair of jeans and I'm soon going to skype with my host family. Tonight me and mum are going to her friends birthday party kind of. :)


Mitt hår!!

Date: 2013-05-03 Time: 12:54:10 Vardag


Innan jag åker till USA, ska jag färga bort mitt röda hår. Sad but true. Jag ska inte göra det än eftersom det är två månader kvar och mitt hår fortfarande är så himla rött. Det rinner ju ur färg hela tiden och just nu använder jag inte heller mitt balsam med röd färg i. Det stora problemet är att jag inte riktigt vet vad för färg jag vill ha. Jag skulle gärna vilja ha blond men med tanke på att jag har så sjukt rött hår går inte det. Jag satt och googlade lite igår och kom fram till att jag kanske kan få tillbaka hårfärgen som jag hade förut.


Ganska tråkigt

Date: 2013-05-03 Time: 09:07:14 AWESOME STUFF


Jag är hemma och är sjuk idag. Vaknade med en förfärlig huvudvärk och snor i hela hjärnan typ. Jag har hittils spenderat en liten stund i soffan men jag ska försöka jobba lite med no men om jag gör något blir det säkert Engelska för det vi jobbar med i Engelskan är roligare.. Hehehe.

I'm home from school today. I'm sick. :(
I'll try to do some school work later but we'll see. Right now I'm just feeling to rest and watch tv.


I kyrktornet

Date: 2013-05-02 Time: 20:40:58 AWESOME STUFF


Idag på scouterna var vi upp i kyrktornet i Rogsta. Har varit där en gång förut, men det är ju så himla högt!! Tog några bilder på utsikten men dom ger det verkligen inte rättvisa.

I was in the church tower (is that what you call it??) today. I've been there once before but it's soooo high. Scary!! Haha.


Sjuklig

Date: 2013-05-02 Time: 12:29:34 Vardag


Jag känner mig rätt så sjuk idag, ont i halsen och näsan är alldeles blää. Men jag är kvar i skolan i alla fall bara för att jag är så häftig liksom. Eller kanske inte, men jag orkar liksom inte åka hem heller. Ologiskt. Jo, jag vet. Det är ju torsdag idag, fast det känns som måndag och det är ju rätt bra eftersom då kommer veckan bli hur kort som helst! Nästa vecka är också kort vecka eftersom det är kristi himmelfärd. Det är awesome.

I'm feeling pretty ill, my cold didn't get better during the night... But I'm at school anyways.
It is thursday today but it feels like monday, that's awesome because then the week will be so short!! We're free thursday and friday next week too, AWESOME.


Kolla Maj månad!!

Date: 2013-05-01 Time: 20:50:03 Vardag


Jag vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder på det jag fick, men det får helt enkelt vänta för just ikväll så orkar jag inte. Min förkylning är inte på god väg bort utan snarare tvärtom. Halsen och rösten blir sämre och så börjar jag få ont överallt. Som träningsvärk typ. Hoppas att jag kan gå till skolan imorgon i alla fall, för det behöver jag verkligen!! Måste jobba lite så att jag inte behöver jobba ihjäl mig de absolut sista veckorna. Dessutom missar vi två dagar nästa vecka också. På min skola har vi bara två fulla veckor kvar. Helt galet!!

I know I promised to show my presents but I really have to go to bed now. I'm getting a cold and I really have to go to school tomorrow since we just have two more whole weeks on my school. The rest weeks have two days free or some special days and so on. I really have to fix everything before summer!!


Bubbles

Date: 2013-05-01 Time: 16:59:13 Vardag


Max hade med sig blubblor som han hade lärt sig att blåsa. Han är en riktig linslus!
Min födelsedag var helt awesome. Alla var här och det var så mysigt! Det tråkiga är däremot att jag börjar bli förkyld. Visar er vad jag fick lite senare. 
My nephew Max had brought bubbles today. He was so cute, and loves beeing behind the camera.
 
My birthday was awesome, the whole family was here and it was so cozy. The only bad thing right now is that I'm getting a cold. :(
I will upload some pictures of what I got later. 

Min dag idag

Date: 2013-05-01 Time: 12:21:15 Vardag


Min morgon har varit väldigt bra! Dock vaknade jag ett flertal gånger i natt av min hals som börjar bli lite krasslig. Inte kul alls... Jag fixade lite tv-serier imorse när jag insåg att jag inte skulle kunna sova längre. Kollade på ett par avsnitt av vampire diaries som jag missat och även de fyra första avsnitten av nya awkward säsongen. Awesome awesome. Bästa serien någonsin typ.
Mamma kom i alla fall med paket på sängen efter ett par timmar, det var typ bland de första gångerna i mitt liv det hände. Helt sjukt! haha. Jag har faktiskt aldrig blivit väckt på min födelsedag eftersom alla alltid bestämde sig för att ta sovmorgon när jag fyllt år.
 
Idag har vi fixat iordning smörgåstårta och annan "vanlig" tårta också. Visar bilder sen! ;D
Tack för alla grattis på facebook förresten.
 
My morning's been great yet. I woke up pretty early since my throat decided to be sick. Not fun at all. I watched some tv-shows until my mum came in to my room with a present and so on. I've always been awake when the family comes in to my room. Since everyone is free they've always decided to sleep in that day and I've always had to wait. Haha.
 
Thanks for the happy birthday's on facebook! ;D