Assembly

Date: 2013-08-30 Time: 23:49:30 4 månader i USA


Hey guys!
Jag är fortfarande kvar hemma men vi ska åka alldeles snart!
Tänkte bara slänga in ett inlägg och önska er alla en bra helg!

Idag hade vi även samling i aulan, det var väldigt annorlunda mot för samlingarna vi hade på Öster i Sverige. Haha. Det var så mycket häftigare här. The cheerleaders cheerade och the warriorettes (skolans danslag typ) dansade. Dom var sjuukt duktiga! Har ett gäng filmer som ska klippas ihop med mina andra klipp som jag pratade om igår. Jag ska fixa det nästa vecka tänkte jag. Här är en screenshot från cheerleaders uppträdande.


Yellowstone

Date: 2013-08-30 Time: 04:04:00 4 månader i USA


Okej, har ju liksom redan sagt det, men vi åker alltså till yellowstone imorgon. Yellowstone, troligen döpt efter de gula stenarna som fanns i Yellowstone's grand canyon, är världens första nationalpark och ligger strax över gränserna till Idaho och Montana, men största delen ligger i Wyoming. Parken är känd för sina geysrar (stavar man det så?) alltså såna som sprutar kokande vatten. (Finns en reklam för ris där dom kokar ris i en geyser.) I yellowstone finns även nordamerikas enda vulkan, den anses vara aktiv och kan tydligen få ett utbrott när som helst. Grus och stenar som finns i yellowstone är mest vulkanstenar. Vulkanen ska ha haft flera utbrott de senaste 2 miljoner åren. Hundratals olika djurarter finns dokumenterade där. Några är Grizzlybjörn, vargar, bisonoxar och älgar.
Så, den röda ringen är var vi bor och den svarta är yellowstone.
Insomning.
Hittade den här bilden här.
 
Eftersom vi är i yellowstone tills på måndag så kommer bloggen att stå stilla. Ha en bra helg! KRAM

Bilder från skolan!!

Date: 2013-08-30 Time: 03:34:13 4 månader i USA


Hej hej!
Nu kommer äntligen ett "riktigt" inlägg. Jag har haft fullt upp typ hela tiden så har därför inte hunnit bloggat hemma något de senaste dagarna. Men i alla fall. Here we go!
 
Skolan idag var kul! B-days är roligare än A-days. Och idag var det B-day. Dagen började med matte, vilket är ämnet jag ogillar mest. Och ni som läst bloggen ett tag vet ju att det och Spanska inte har varit min starka sida. Däremot har jag Spanska nu, men första kursen så det är lätt som en plätt och jag känner mig sjukt duktig eftersom typ inga andra har tagit några Spanska lektioner alls!
 
Efter matten var det journalism, den klassen som gör skoltidningen. Just nu är den faktiskt rent ut sagt ganska tråkig eftersom vi bara går igenom olika regler för hur man bygger upp olika repotage m.m, men hörde utav en senior att den är tråkig dom första veckorna, innan man faktiskt börjar att göra tidningen.
 
Lunch, och sen graphic design. Rätt kul. Till sist var det tv-production som är min favorit klass. Idag började vi att filma lite och det var kul! Ska filma mer i helgen när vi är i YELLOWSTONE!
Vi har packat nästan allt nu och jag är superexcited!
Här kommer några bilder från de senaste dagarna, i skolan! Eftersom vi hade filmning på video production idag så kunde jag även filma lite på skolan utan att verka helt knäpp, och dessutom så var det ju inte lika mycket folk där då. Ska klippa ihop allt lite senare så ska ni få en film!
 
I Video/tv production!
Fire drill. (Brandövning, eller? Det ser skumt ut. Haha)
På the baseball field samlades alla. Vi fick veta att det skulle vara en fire drill redan innan, så läraren ba: halv tio plockar vi ihop för då är det brandövning!"
Från ett computer lab där jag har data programmering
Skollunch som jag köpte idag. Kycklingtacos! Och det var absolut inte så tokigt som det verkar på alla filmer och så!
Lunch från i förrgår eller nåt. Det se rätt skumt ut men det var gott!
Innan jag gick till skolan igår.
I mitt matteklassrum
Haha, bilderna är så kassa för jag ville smyga lite för att läraren inte skulle se att jag tog kort. Dock hade inte the tardie bell ringt än så det var lugnt!! (Om man kommer in efter att the tardie bell har ringt är man försenad för då börjar klasserna) Jag kom faktiskt in i till min journalism klass precis efter att tardie klockan ringde idag. Jag gick vilse från matten.... Men jag blev inte uppskriven på tardie i alla fall.

Inget svenskt tangentbort igen.

Date: 2013-08-29 Time: 21:15:00 4 månader i USA


Hey guys.
I'm sorry I didn't post anything more yesterday. I was busy with my math homework (I got 100%)
Right now I'm in video productions and the bell just rang so I guess I'll have to go! :)
This is a video, I don't know if you can see it but anyways! :)
 

I don't have a Swedish keyboard right now, that's why

Date: 2013-08-28 Time: 21:07:22 4 månader i USA


Hej allihopa. Jag har inte ett svenskt tangentbord nu, if I try trycka blir det ['; haha so I'll write this post in english instead.
 
I have computer programming right now and I'm done with my assignments so I got some free time. I fixed some stuff in the design here on the blog ang got some help from a guy here ;)
I think we finsish this class like right nnow.. But the bell hasn't ringed yet so I guess not.
 
When I'm coming home I have to do some math homeworks and after that I'm going to show you some pictures I took yesterday. I also went to a party at the church yesterday. It was fun and I think I will go to the young woman group some more times.
 
On monday it's labor day so we're free. But my host family and I are going to yellowstone after school on friday and we're coming home on monday. That means I'm not going to blog during this weekend. Hope you'll survive anyways. (Hopefully I survive too, there's bears in yellowstone... haha)
 
I just foun out that this class finish by 1.09 and it's 2.07 righynow so i'm going to log off this computer. See ya! :)

Varldens basta

Date: 2013-08-28 Time: 19:48:12 4 månader i USA


Ni ar bast!

I feel something so right, doing the wrong thing. I feel something so wrong, doing the right thing

Date: 2013-08-27 Time: 05:10:00 4 månader i USA


Det är en väldigt konstlig känsla att vara här borta. Ena sekunden är allt hur bra som helst, nästa är det ganska jobbigt och den tredje sekunden är det bra igen. Det är så otroligt löjligt att säga det här, men det är en bergochdalbana. Så himla skumt. Jag saknar er hur mycket som helst, jag vill att ni ska vara här med mig eller jag vill åka hem, men jag låter mig inte ens tänka tanken, säger åt mig själv att vara tyst. Tänka på hur mycket jag har längtat efter att få åka, tänka på att jag faktiskt nu är här, samtidigt som jag vill att mamma och pappa hade sagt nej och jag kommit över det. Men så är jag helt säker på att jag skulle ha ångrat mig om jag inte åkt, samtidigt som jag är ännu mer säker, så säker på att jag bara vill slå mig själv i huvudet med en spade och skrika rakt ut: "HUR DUM I HUVUDET ÄR JAG? DET ÄR KLART ATT JAG SKA STANNA!!!!" Och det är verkligen ett desperat skrik. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag åkte hem. Har jag nu åkt hit så ska jag stanna. Jag tvekar inte på stanna. Jag har bara lite hemlängtan, just idag. Imorgon är det mycket troligt att det hela är bortblåst, precis som det var när jag promenerade hem från skolan idag, när jag gick där och lyssnade på min nya favoritsång, på repeat. Ja jag skrattar åt mig själv just nu, jag ler faktiskt och allt känns bra igen.
Det känns verkligen som att det är något som är rätt men att jag gör fel, fast jag känner att det är något som är fel men gör det rätta. Det känns rätt, men det känns fel att göra så, egentligen, jag menar är det verkligen helt normalt att bara lämna allt och alla och börja om på nytt? Det känns rätt men det borde vara ganska sjukt att göra det. Eller, jag vet att det inte är rätt. Men det är fasiken inte fel heller. Det är bara så väldigt annorlunda.
 
Jag är så glad att jag har er där hemma i Sverige, ni ska veta att jag tänker på er varje dag, pratar om åtminstonde en av er varje dag och att ni finns där, det här är inte tomma ord. Jag är så tacksam över att ni finns där och att jag kan tänka på er när jag saknar er. Jag älskar er
 
This post is gonna be a total mess for everyone who is using google translate, sorry.

Skillnader mellan amerikansk och svensk skola

Date: 2013-08-26 Time: 23:35:06 4 månader i USA


HEEY
Jag kom hem från skolan runt 2.50. Hur skönt? Är så lycklig över att vi slutar 2.35 varje dag. I skolan i Sverige kom jag inte hem föräns efter klockan 4...
I alla fall så fick jag byta min Engelska till en annan klass istället. Det blev Computer tech någonting och vi kommer att lära oss att bygga appar och sånt tror jag. Verkar vara jättekul och läraren är sjysst!!
 
Jag vet att många undrar om skillnaden mellan amerikanska high school och svenska gymnasiet. Så här kommer några grejer
 
Lärare
Man kallar sina lärare för Mr/Mrs och deras efternamn.
 
Schemaupplägget
Alla har sina klasser samtidigt och det ringer i en klocka när lektionen är slut. Då är det bara att plocka ihop och lämna klassrummet. Det betyder att ALLA elever är i korridorerna samtidigt. Tack och lov att alla 2000 elever inte har samma lunch däremot. Men det har vi på early out days. Det är crazy.
Vanliga måndagar, tisdagar och fredagar har vi 88 minuters lektion och 6 minuters rast. Så lustigt med ojämna tider...
Vanliga onsdagar och torsdagar börjar vi lektionerna 8.17. Alla är 80 minuter långa och 6 minuters rast. Mycket skumt.
 
Lunch
Den betalar man alltså för. Finns en massa olika att välja mellan.
 
Skolsaker
Man köper ALLA sina skolsaker själv. Vissa klasser har även avgifter. Min grafiska design-klass kostar 15 dollar. Det är dessutom en avgift på att börja skolan typ. Jag betalade 133 dollar när jag registrerade mig och då är det inkluderat en yearbook och min kalender. Yearbook var 39 och kalendern 5, sen tror jag resten bara är en avgift för att gå i skolan...
 
Hittade tre bilder från the fair som jag inte visat! :)

Bytt klass

Date: 2013-08-26 Time: 19:33:06 4 månader i USA


Hey. Jag är i skolan just nu. Jag fick byta från Engelskan till någonslags computer class jag vet inte exakt vad vi gör här, men hittils verkar det som att det mest är killar här. Hahaha. Jag ser två tjejer förutom mig....

I och med att jag bytte klass så har jag inte längre andra lunch på A-days så jag kunde inte äta med Isabelle idag, men stötte på John så jag satt med honom. Vi köpte nånslags kycklingsallad som inte var alltför tokig.


Orientation meeting

Date: 2013-08-26 Time: 06:10:42 4 månader i USA


Jag har gjort så gott jag kunde på min Engelskaläxa och klockan är ställd på 06.00. Jag planerar att vara lite tidigare på skolan imorgon så att jag kan ändra mitt schema samt betala mina avgifter.
 
Jag och Isabelle tänker äta skollunch imorgon, det ska bli spännande. Haha...
Jag bjussar på några bilder från the orientation meeting som vi var på igår.
Some food, min kladdkaka är längst in i hörnet
Nästan alla utbytisar häromkring.
 

Tummen ner för icabanken

Date: 2013-08-26 Time: 01:25:46 4 månader i USA


Hey guys!
Jag har precis varit och fixat lite ca$h eftersom att mitt visa-kort inte fungerade att betala med på skolan. Inte för att mitt ica-kort fungerar bättre. Har försökt att ta ut med ica typ överallt och det är öppet i nordamerika. Men mitt visa fungerade så jag känner för att klippa mitt ica-kort i tusen delar och sprida ut bitarna på främmande platser. Men det tillåter inte min mamma så jag ska bara vänligt lägga ner det i min resväska och glömma det.


Det regnade igår!!

Date: 2013-08-25 Time: 19:48:27 4 månader i USA


Yes, jag är excited över att det regnade!!
 
Igår var det ju som sagt lite regningt och åskgt, tog några bilder som ni ser här. Det var väldigt blött (fast sen torkade det upp typ lika fort, trotts att det kändes rätt kallt, fast det var väl säker runt 22-25 grader. Vilket i och för sig är rätt kallt här, det brukar vara runt 30-35 fortfarande, vilket är väldigt varmt. Har gått hem från skolan i jeans i den värmen varje dag! Haha

Videoblogg

Date: 2013-08-25 Time: 19:21:44 4 månader i USA


Video på svenska, lite om det som hänt bara. 
 
Skärpan är väldigt dålig, men ni hör ju i alla fall vad jag säger. :)

Smile

Date: 2013-08-25 Time: 06:53:00 4 månader i USA


Hej, jag tänkte slänga in ett inlägg såhär innan jag ska sova. Idag var vi ner till en stad vid namn Woods Cross där min RC Brenda bor. Där träffade vi en massa andra utbytisar och åt. Alla hade tagit med sig något, jag hade med mig kladdkaka.

Babblar lite om det i videoinlägget som jag lägger upp imorgon, det finns på youtube redan så vill ni se det nu så får ni leta fram det! Jag bloggar via min telefon just nu så kan inte länka eller nåt.

Idag kom även regnet! Det regnade och åskade som sjutton ett tag och det var så mysigt! Det var väldigt mörkt från vad det brukar vara och blixtarna lyste upp och följdes av muller bara nån sekund senare. Vi hade även ett litet party med mat och grejer.

Tillsist så blev det football på tv'n/snack med Issa. Mest fokus på Issas sms på min iPad dock.
Hade lite hemlängtan ett tag men alla familjemedlemmar är alltid så uppiggande. Innan jag gick in för kvällen fick jag höra något i stil med "få se ett leende" minns inte exakt vad han sa men det kändes verkligen jättebra att höra. Är så arg på mig själv för att jag inte minns vad han sa för det lät så fint. Hade varit en perfekt rubrik till det här inlägget, men det fick bli ett enkelt smile istället. God natt❤

Bild från idag. Hannah från Tyskland, jag och Issa. Haha alltid när nån frågar vart vi är ifrån svarar vi "Sweden" samtidigt. Rätt kul! Haha

 

Grattis på födelsedagen Max

Date: 2013-08-24 Time: 18:59:58 4 månader i USA


Idag är en väldigt speciell dag. För exakt två år sedan föddes min första brorson, Max. En av världens två bästa brorsöner. Att det redan har gått två år sedan han föddes är så svårt att förstå. Det känns inte alls som att det var särskilt länge sedan jag fick reda på att jag skulle bli faster.
Idag är du typ världens vildaste, mysigaste och bästaste Max, och jag är så långt borta.
Det är helt omöjligt att inte le när någon frågar dig vart jag är, när du svarar "plan" och pekar upp i luften och säger "USA" med världens sötaste läspning. Jag älskar dig so freaking much och kan inte vänta tills jag får träffa dig igen. Vi ses snart och hoppas du har haft en fantastisk födelsedag hittils!
Oh my gosh, you're so cute, it's impossible to not love you as much as I do.
 
Förutom Max så fyller även min plastmamma Marina år, samt att min moster fyllde år i onsdags. Grattis!!

Paket från Sverige!!

Date: 2013-08-23 Time: 23:40:47 4 månader i USA


Självklart var det ju ett paket från Sverige! Innehöll en massa smått och gott!
 
Ikväll ska jag baka kladdkaka för att ta med på EF mötet vi ska på imorgon! Vilken tur att mamma skickade med vaniljsocker!! :)
 

Droppar Engelskan + gissa!

Date: 2013-08-23 Time: 21:58:53 4 månader i USA


Idag har varit en bra dag. B-days kommer att bli roligast! Dagen börjades med matte, varje gång kommer vi att ha en warm up med 4 uppgifter som vi ska fixa på fem minuter. Första gången klarade jag en, men idag klarade jag tre! Sjukt stolt. Vi började också att göra ett test för läraren ska veta vart vi ligger. Det var massa skumma ord som jag behövde fundera igenom så jag hade typ 8 uppgifter kvar när vi skulle lämna in. I och för sig så hade vi typ bara 30 minuter på oss också...
 
På journalism snackade vi lite, och lite sånt. Inte så mycket alls egentligen. Förra journalism-lektionen fick jag reda på att journalism var english-credit, men tänkte inte mer på et. Men idag satt jag och funderade på det, kanske skulle jag bara kunna läsa journalism? Jag frågade Mrs Stettler, hon sa: Fråga din counsler, jag frågade där, dom sa att det var OK för skolan men ville att jag skulle kolla med EF eftersom dom kräver Engelska, så jag smsade min IEC och fick svar när jag var på väg hem från skolan. Så jag får droppa Engelskan och välja något annat! Så skönt! Egentligen var det sista dagen med schemaändringar idag, men eftersom jag behövde kolla med min IEC först så gjorde dom ett undantag så jag får byta på måndag. Frågan är om jag fortfarande måste göra Engelska-läxan....? Det är nog bäst, utifall det blir något knas. Så nu måste jag hitta två nya semester-klasses eller en helårsklass som jag vill ha.
 
På graphic design började vi med att teckna mönster med linjer vilket gick bättre än väntat. Det som jag faktiskt tror hjälper mig är att vi inte sitter i ett rum med penslar och vattenfärger. Vi sitter framför vår dator med ett papper på skrivbordet och kladdar lite med en helt vanlig blyertspenna! Det ger mig inte riktiga bild-känslan och det är bra, för jag gillar inte bild! Säg att jag är fånig och dum i huvudet, men det är sån skillnad!!
 
Efter det lunch, käkade med Issa och sen var det TV-production! Älskar det redan! Läraren verkar asgrym, han är chill med regler och så. Vi får lyssna på musik, vi får kolla på telefonerna om det behövs, bara vi inte sitter hela lektionen och fipplar med telefonen.
 
Nämen, vad är nu detta?? :O

5 veckor

Date: 2013-08-23 Time: 05:12:00 4 månader i USA


Klockan är strax efter nio, jag ska strax hoppa in i duschen, men tänkte ge er en update först. I princip hela eftermiddagen har bestått av att lata mig. Jag var supertrött när jag kom hem från skolan, av någon anledning. (Troligen att jag inte är van vid att kliva upp tidigt...?) Jag, Rachel och Kenzie busade lite, slutade med att dom två kittlade mig och jag höll på att skratta ihjäl mig! Haha
Makenzie petar mig i ögat samtidigt som Rachel knäpper kort.
 
Nyss åt jag kvällsfika och det var en hårdmacka med keso och kaviar på! Så gott! (TESTA!!!)
Jag väntar på ett paket med grejer från mamma som jag hoppas kommer fram snart, där hoppas jag att det finns kaviar för jag har nästan sluuut!!
Klarade mig i alla fall i 5 veckor, för så länge har jag varit här idag!! Är så stolt över mig själv.

Engelskaläxa...

Date: 2013-08-22 Time: 21:39:59 4 månader i USA


Heeej!
Jag är hemma från skolan och det har gått bra idag också. Fick min första riktigt läxa, även fast vi får poäng för lapparna som vi ska skriva på också...
Det är liksom regler jag skulle kunna skratta åt, så löjliga, men lärarna (och de flesta eleverna) tar det på suparallvar. Till exempel på Spanskan idag så fick vi höra för 750:E gången om att man inte får ha något elektroniskt in class. Vissa lärare låter eleverna lyssna på musik när man bara arbetar medans vissa lärare anser att man kan lyssna på något som är "inappropriate." Alltså opassande. Men varför måste lärarna lägga sig i vad eleverna lyssnar på? Jag höll verkligen på att skratta högt när jag hörde det, men jaja, bara annorlunda.
 
Läxan vi fick idag var Engelska, och helt ärligt, jag har inte en blekaste aning om vad jag ska göra. Eller jag förstår instruktionerna men jag vet inte vad jag ska göra med instruktionerna, och det är alldeles för krångligt att förklara för jag blir bara frustrerad. Update: Mejlade läraren och fick svar så nu vet jag typ hur jag ska göra!
 
Jag vill inte göra läxor. Jag har i princip aldrig gjort en läxa i hela mitt liv, förutom i typ ettan när man skulle klippa ut bokstäver, jag har aldrig behövt göra läxor för att... Jag är smart? Haha, nä, men jag jobbade ju på lektionen och det är liksom vad mina skolor har krävt i princip... Haha
 
Ja, ha en bra kväll hemma i Sveeriiigee
 

Jag var trött när klockan ringde.....

Date: 2013-08-22 Time: 15:41:39 4 månader i USA


Godmorgon! Jag har precis ätit frukost och nu sitter jag vid datorn. När det nu senast hände innan skolan, frågan är om det har hänt någon gång över huvudtaget...?
Jag klev upp runt 6.40 för att jag tänkte att jag skulle börja gå hemifrån runt 7.50, så visste jag att jag skulle ha tillräckligt med tid. Men av någon anledning gick allt mycket fortare idag. Dessutom när jag gick ut i köket för att fixa min lunch hoppar min värdpappa fram runt hörnet och frågar om jag vill ha skjuts. Jag vart ju bara liiite rädd, väntade mig inte det alls eftersom han redan brukar ha åkt när jag vaknar.
Jag minns inte om jag lagt upp den här bilden förut eller inte, hursomhelst så är internet lite segt så jag orkar inte ladda upp någon ny bild. Hehe

Mer skolsaker

Date: 2013-08-22 Time: 04:40:38 4 månader i USA


Nu har jag lyckats få någon reda på lite grann. Allt är vissrligen fortfarande på golvet, men nu är allt redo för att gå till skolan. Det var en hel lista med grejer som jag behövde. Som tur var behöver jag inte ha en ensam notebook (vad sjutton nu det heter på Svenska, hallååå?) för varje ämne utan jag har en pärm som är uppdelad i 8 sektioner - en för varje klass. Där jag kan anteckna m.m, matte-delen har rutigt papper så där ska jag jobba matte. Nu ska jag springa iväg!
 

Kaos

Date: 2013-08-22 Time: 03:14:13 4 månader i USA


Jag är mitt i ett stort kaos på mitt golv just nu. Vi åkte för att köpa mer skolgrejer idag och jag håller på att fixa i ordning med allt just nu. Det är så himla annorlunda att köpa alla grejer här, jag köpte nästintill inte en enda grej för skolan i Sverige.
Miniräknaren vi behöver kostar typ 100 dollar och jag ba: ALDRIG ATT JAG KÖPER EN MINIRÄKNARE FÖR FREAKING 100 DOLLAR. (Det är alltså typ 700 spänn) Jag ska hyra en av skolan för 30 dollar istället.
 
 

Andra dagen på High School

Date: 2013-08-21 Time: 21:59:47 4 månader i USA


Okej, andra dagen av high school och idag var dagen med klasserna som jag tror kommer bli roligast. (Förutom matte)
Jag gick alltså till skolan imorse och gick även hem. På lunchen satt jag med Isabelle, Alea och hennes kompis.
Här kommer om dagens lektioner:
 
Math II
Läraren, Mrs Kloempken, verkar vara rätt snäll. Det första vi fick göra var en så kallad warm up, och vi skulle lösa 4 uppgifter på 5 minuter. Jag klarade en.... Men matten är ju på engelska, med engelska ord och jag har inte gjort mycket matematiskt i sommar så.. Haha. Men jag berättade efteråt att jag var utbytesstudent och att jag inte fattade så mycket så hon sa att det var lugnt.
 
Journalism
Läraren, Mrs Stettler, verkar askul och värsta chill med eleverna. Den här klassen ska göra skoltidgningen så det är inte bara att skriva, även foto samt redigering i photoshop. Vi alla fick ett varsitt fack längst bak i klassrummet, där hade läraren redan lagt boken och vi behöver inte släpa runt på den mellan skåpet (mitt skåp funkar fortfarande inte. Blir galen!!) och så utan vi fick lämna grejerna i klassrummet! As chill!
 
Design & Visual Communication
Läraren, Mrs Shaum, är väldigt ung och verkar väldigt duktig på det hon gör. Hon skulle hellre kalla klassen för grafisk design, så vi kommer även att ha lite art i klassen, men mest kommer vi att teckna i Illustrator vilket jag tror kommer bli askul! Alla fick ett varsitt bildfack där vi kan lägga våra skisser osv. Det vi ska skissa är idéer till det vi ska göra i Illustrator.
 
Video production

Var så himla roligt!!! Vi fick på direkten börja med att göra en trailer till antingen Toy Story 3 eller Lejonkungen. Jag valde toy story för att den minns jag hur den slutar och så. Var typ miljoner år sedan jag såg lejonkungen! Tror den klassen kommer bli sjukt kul! Mr Potokar var även assjysst så tror faktiskt att VP kommer att bli min favvo klass!!
 
 
Även har skolans datorer windows 7, med photoshop, illustrator, alla senaste adobe m.m.m.m.m Datorerna var helt nya från förra året och VP och D&VC klasserna hade inte fullla klassrummet med elever så det var riktigt skönt!
 
Nu ska jag fixa lite "homework" som är att skriva på lappar. Yay.

B-day

Date: 2013-08-21 Time: 16:01:29 4 månader i USA


Idag gick jag till skolan och sitter just nu utanför klassrummet och väntar på att lektionerna ska börja. Det är fortfarande 15 minuter kvar, men jag gick lite tidigare än vad jag tänkt och kom givetvis hit tidigare också då.
Matte står först på dagens schema.

Skolan har wifi men har blockat en massa appar/hemsidor, men inte blogg.se! Så glad! Haha

Bilden visar en pin som några delade ut på lunchen igår. :)


Redo för dag 2.

Date: 2013-08-21 Time: 05:32:36 4 månader i USA


Klockan är nu snart halv tio. Jag är redo för att krypa ner i min säng och sova. Jag har lagt fram outfit, mina American Eagle jeans som jag köpte när jag var i SLC för typ två veckor sedan som jag inte har använt än (tog precis av alla lappar), och en t-shirt. Jag har packat väskan och ja, klockan är som sagt bara halv tio. En bra sak med att ha två småsyrror är ju att runt nio så är det liksom tyst i hela huset vilket gör att man själv blir i samma banor.
 
Imorgon väntar ännu en dag på high school och det ser jag fram emot. Jag ska först ha matte (den enklaste kursen...) Sen journalism, visual design & comunication, och tillsist TV-production.
 
Jag har börjat märka av att jag särskriver fler och fler ord, av misstag (Eftersom man särkskriver det mesta på Engelska). Det är skumt att prata svenska face to face, det är skumt att berätta om något som hänt när jag skypar med mamma och pappa och det allra skummaste är att prata Engelska samtidigt som jag försöker att skriva på Svenska.
 
Imorgon kommer några från kyrkan hit för att bjuda in mig till young woman någonting, får väl se vad som händer. :)
Gårdagens färdigpackade väska.

Första dagen på Weber High!

Date: 2013-08-20 Time: 22:38:46 4 månader i USA


Idag har jag haft min första skoldag!! Jag var så nervös i morse men allt gick som det skulle. Jag tänkte ju gå... Men istället åkte jag med John. Vi var på skolan ganska tidigt så vi hängde lite i the senior hall, vilket är korridoren där seniors har sina skåp. Jag kände mig lite häftig där eftersom jag är sophomore, just kidding.
7.39 ringde klockorna att lektionerna börjar om 6 minuter. Jag var då precis utanför mitt klassrum och dörren var öppen så det var bara att gå in.
 
U.S History
Läraren. Mrs Perry, verkar vara ganska chill, men ändå strikt. Hon verkar kunna skämta och sånt men vill ha mycket respekt och så. Hon är från Texas och har rolig dialekt. Vi gjorde inte direkt något om US History utan vi gick mest igenom skolans regler som alla lärare skulle göra på first period.
 
Health Education
Läraren, Mrs Hansen, verkar vara helt okej. Hon gillar att träna och jag tror det kommer att bli en intressant klass. Däremot ska vi börja med att läsa en bok och som jag fattade det ska vi även göra en recension av den. På hälsoklassen?! Haha.. Men jaja.
 
English 
Läraren, Mr Webster verkar helkul! Han har en hemsida/blogg för sina ämnen som han kallar för Mr Website! Haha. Han träffade jag även på back to school night igår och han mindes att jag var från Sverige så han sa något med "Even the Swedish girl over there have had an English class before, raise your hands!!" Och så pekade han på mig. Han sa även något om IKEA och att det fanns böcker på svenska där..?
 
Efter Engelskan hade vi lunch. Eller egentligen brunch som dom kallar det eftersom vi har early out hela veckan.
Jag letade efter Isabelle ett tag, men plötsligt såg jag Alea så jag hög hennes arm och frågade om jag fick sitta vid hennes bord så att jag skulle slippa sitta helt ensam. Isabelle hittade oss tillsist också. Jag hade med mig en banan och en macka. :)
 
Spanish
Trodde ju aldrig att jag någonsin mer skulle ta en Spanska klass, men så glad över att jag tog den! Jag tog den allra enklaste kursen.
Läraren, Mr Lattin, var kul! Jag var den andra personen som gick in i kassrummet och direkt efter mig kom en till tjej som satte sig bredvid mig så vi började snacka lite och så. Verkar vara ett gäng roliga personer i den klassen.
Jag har ju läst spanska sedan sjuan, alltså i tre år. När jag sa det frågade läraren vad sjutton jag gjorde i den enklaste klassen om jag redan läst det i tre år. Men jag svarade att jag gärna stannade. Nästan inga av de andra eleverna hade läst Spanska förut. Han började säga en massa på spanska, och jag kunde luska ut lite av vad han sa. Han sa något med att vi ska prata så mycket Spanska som möjligt i klassrummet. När jag frågade om det var det han sa frågade han igen varför jag hade tagit den första kursen. Efter ett tag pratade han lite till, "Did you go to Salt Lake with your parents last week?" frågade jag.
"What are you doing in here? I will make you transfer to another class!" Men jag sa nej, och då sa han att han skojade och att jag fick stanna så länge jag ville! Haha.
 
Tillsist så mötte jag upp Alea och vi gick hem tillsammans. Väl hemma skypade jag med mamma och nu sitter jag här. Tänkte att jag skulle vänta tills imorgon och skriva om alla klasser i ett inlägg, men det här blev väldigt långt så jag tror det var tur att jag inte väntade tills imorgon! Imorgon är det B-days vilket innebär period 5, 6, 7 & 8.
 Efter skolan, med alla gula skolbussar!
I kafeterian imorse. Den var helt proppfull på lunchen idag. Alla har samma lunch på early out days...

Video som jag inte visat.

Date: 2013-08-19 Time: 22:51:32 4 månader i USA


Jag sitter precis och smsar med några av mina killkompisar och det är så himla kul!
Jag kom på att det finns en video på youtube som jag inte har lagt upp på bloggen, som jag tror att grabbarna gillade, så jag ska dela den med er också. Jag visade killarna en print screen från min telefon med en kul grej som min värdpappa skrev till en person jag kände. Jag kom på att jag kunde visa videon för dem också, för dom tyckte att min värdpappa verkade kul. Haha.
Var säker på att du inte missar några videos genom att prenumerera på min youtube kanal HÄR.

20 minuter

Date: 2013-08-19 Time: 20:44:51 4 månader i USA


Jag har precis kommit tillbaka från min promenad. Jag gick givetvis fel först.. Eller egentligen hade det gått att gå den vägen också. (om den inte var avstängd det vill säga.) Så jag blev tvungen att vända och ta en annan väg dit. Det tog ungefär 30-35min. Däremot tog jag den snabbaste vägen hem och jag var hemma på prick 20 minuter. Inte alls särskilt tokigt tycker jag. Det var däremot ganska fuktigt och varmt idag, men som tur är behöver jag ju inte gå fram och tillbaka mitt på dagen, utan det blir ju en väg dit runt 7-7.30 på morgonen och sedan en väg hem runt klockan 2.40 på eftermiddagen.
Jag tror att det kan bli riktigt skönt att få 40 minuters promenad varje dag, och har inte alls något problem med att gå. Regnar det som sjutton en morgon så finns det skjuts. (Eller regnjacka. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.) ;)
Jag ska visa er några bilder jag tog efter vägen! Dom är rätt dåliga eftersom jag tog dom med mobil, men jag tror att ni vill se dem i alla fall. (Hade jag läst min blogg hade jag velat det. hahah)

Lycka till på gymnasiet alla mina vänner!

Date: 2013-08-19 Time: 19:04:00 4 månader i USA


Idag började de flesta av mina kompisar i gymnasiet. Hoppas allt gick bra!
Jag är så taggad på att börja high school imorgon! Ikväll är det back to school night och orientation för sophomores och nya elever. Även Rachel har sin back to school night ikväll. Hon börjar kindergarten nästa vecka. Det motsvarar ungefär förskoleklassen i Sverige.
Jag tänkte alldeles strax ta en promenad bort till skolan, för att se hur långt det känns och hur lång tid det tar. Det är 1 mile bort till skolan vilket är ungefär 1,6km.
Jag har aldrig haft så nära till skolan. På högstadiet var det ungefär 30 minuter med buss till skolan och på låg och mellanstadiet var det kanske 15 minuter med taxibussen.
Vi bor på Pleasant View Drive.


Igårkväll flyttade Stian, den Norska studenten. Han flyttade in hos vår IEC tills allt är klart med en annan familj. Det är både skönt och tråkigt. Stian var en kul grabb, men samtidigt så var jag aldrig riktigt positiv till att ha en dubbel placering, tyvärr. Och med det menar jag absolut inte att det var fel på Stian, utan det hade kunnat vara vem som helst.
Så nu är jag ensam utbytis här hemma och det känns bra.
Vi hörs. :)
 

Sweden = Expensive

Date: 2013-08-19 Time: 02:25:02 4 månader i USA


Vi åkte iväg till T-mobile för att jag skulle betala min mobilräkning idag. Jag behövde även en ny mobilladdare eftersom att min görjat glappa. Inte alls roligt. Jag har haft iPhone i två år nu och har inte förstört en enda grej (förutom låsknappen på min iPhone 4) och så nu går min laddare sönder. Inte okej. De senaste dagarna har jag fått ladda min iPhone 5 med min iPad 2 laddare, vilket innebär att jag har blivit tvungen att använda en liten omvandlare mellan laddaren och telefonen. Är himla glad över att jag köpte en sån. Dock var den lite dyr för min smak...
Jag köpte i alla fall en ny laddare på walmart för 20 dollar, vilket är mindre än 150 kronor, till skillnad för Sverige där en ny kostar typ 300 kronor. Jag minns att jag tittade på att köpa en till för att ha en hos mamma och en hos pappa, men tyckte att det var alldeles för dyrt så jag gjorde det aldrig. Haha.
 
Från walmart fick även en magnettavla följa med hem. Jag tror den kostade typ 50 kronor.

Bilder från bergen

Date: 2013-08-18 Time: 22:33:53 4 månader i USA


Den här sprickan gick genom hela berget. Så sjukt läskigt! Vi slängde ner stenar och man hörde aldrig att dom landade...
Jag, Makenzie (minsta värdsyster) Rachel (äldsta värdsysterä) och Kaylie (närmast kameran, värdkusin)
Tagen från trucken som vi åkte med upp.
En bild från när vi vandrade
Jag där vi parkerade bilarna.
Alla som var med.
Louis (värdfarbror) Ross, Jaden, (värdkusiner) Jag, Stian (utbytis från Norge) David (värdfarbror) Aaron (värpappa
Mittenraden från vänster: Kiara (värdkusin) Katie (värdmamma) Julie (värdkusin) Makenzie (I Julie's famn, värdsyster)
Främre raden: Rachel (värdsyster) Kaylie (värdkusin)
Jaden
Jag och Louis
Utsikt.
Jaden, jag och Ross
Här är bilder från hiken :)

Artikel i Hudik Nytt

Date: 2013-08-18 Time: 21:07:12 4 månader i USA


Förhoppningsvis minns ni när jag tjatade om något skypemöte som aldrig blev av för några veckor sedan. Istället fick jag skriva ett långt mejl, någon undrade t.o.m. om det var något som var fel med EF.
 
Det var en intervju till tidningen Hudiknytt som delas ut gratis i hela Hudiksvall. Den finns även gratis att läsa för er som vill. Klicka här för att komma till tidningen.
Bilden knäpptes till det här repotaget och det är även delar av den som jag har i min header.
 

1 månad i USA

Date: 2013-08-18 Time: 20:42:40 4 månader i USA


Idag är det söndag och jag ser att många av er i Sverige suckar över att det är skola imorgon. Jag börjar inte imorgon, utan på tisdag, men jag längtar faktiskt. Det ska bli himla skoj att äntligen få träffa lite folk och få lite rutiner.
Imorse hade jag larm på klockan 8.50 för att skypa med pappa. Vi pratade i en timme och efter det skypade jag med mamma, Göran, mormor och morfar. Det var roligt att se mormor och morfar. (Dom har ju som sagt ingen dator, så jag tvingade mamma att bjuda in dem på fika och skype) Efter skype plockade jag ur och i diskmaskinen och fixade lite i köket. Tillsist slängde jag in lite tvätt i tvättmaskinen. En himla blandning av färger... Mamma skulle inte låta mig göra på det viset men nu gjorde jag så i alla fall. 
 
Familjen är i kyrkan, dom åkte iväg innan tio för att det var någon som de kände som tar farväl idag. Det betyder att de åker ut på sitt mission i två år någonstans i världen. Jag tror att det är en mormon-grej. Har hört om några som sagt att de känt någon som varit på mission i Sverige och Norge så det är ju lite kul. :)
 
Nu har jag varit här i en månad! Lämnade Sverige den 18:e Juli och idag är det 18:e Augusti!
Typ hälften av alla kylskåpsmagneter låg på golvet, så jag satte upp dom. Hehehehe

Hike and camp on the mountain

Date: 2013-08-18 Time: 02:44:55 4 månader i USA


Hejsi svejsi.
Jag ska tala om för er vad jag har gjort. Igårkväll åkte jag, Aaron, Katie, Rachel, Makenzie, Stian, Jaden och Ross upp på berget. Där uppe var redan Julie och hennes pappa David.

När vi kom upp var klockan runt 10 på kvällen så det var heeeelt kolsvart! Vi skulle då börja bygga upp tälten och grilla lite. Det gick bra och jag, Jaden, Julie och Stian var vakna till klockan var närmare 4 på morgonen. Klockan sju väckte Aaron några för att göra frukost. Stian, Julie och Jaden. Både han och Katie hade sagt åt oss att vara tysta flera gånger kvällen före. Tydligen hade dom inte hört mig så jag slapp göra frukost ;)

När vi ätit frukost och packat ihop kom Aarons bror Louis upp på berget tillsammans med hans två döttrar Kiara och Kaylie. (Dom är små, vet inte alls åldern, men små i alla fall)
Vi körde upp högre på berget. Vägarna upp var urkassa. Och då menar jag urkassa. Haha. Vi körde så långt upp det gick och därifrån gick vi på hike (alltså vandrade) ända upp till en topp. Sååå himla högt det var!! Jag har tyvärr nästan inga bilder alls på min telefon, men har några bilder på kameran som jag ska visa er sen. Man såg superlångt!! Dock tror jag att man skulle ha sett ännu skarpare om det inte hade varit för röken från skogsbränderna som härjar häromkring.

Nu tittar vi på vampire diaries och här blir vi säkert resten av kvällen. :):):)
Bilden är från grillningen igårkväll.


Fridayyyy

Date: 2013-08-16 Time: 21:16:10 4 månader i USA


Jag har precis lagt på ett skypesamtal med Moa och ska alldeles strax skypa med Rebecka. Excited, excited!
Jag tror att vi ska upp på berget ikväll, och eventuellt tälta. Jag har inte riktigt fått klartecken på det hela... Haha.
 
Igår skickade jag iväg två brev hem till Sverige och jag hoppas att dom kommer fram i den tid jag vill att de ska vara framme. Mormor och morfar har i alla fall fått hem sitt brev så det var ju kul! Fick höra av mamma att dom blev jätteglada! Jag vet inte om jag berättade det, men jag lyckades klottra ner båda sidorna på ett a4.
 

Schema och förklaring av bell schedule

Date: 2013-08-16 Time: 05:36:00 4 månader i USA


Jag har inte så mycket att skriva om tror jag så ni ska få se mitt schema.
 
Vill förklara att en klass är detsamma som en lektion, men det kallas för class, vilket gör att jag kommer att skriva klass, för att jag blir förvirrad annars. Haha.
Okej, så jag ska försöka förklara för er. De rosa klasserna är A-days. De oranga är B-days.
Man skiftar mellan A-days och B-days varannan dag.
Detta är the bell schedule, alltså klockschemat. Alla har alla klasser samtidigt och klockan ringer för allihopa.
Period=klass
 
Assembly=samling
 
1/5 = Antingen den översta klassen på schemat, alltså U.S History, eller klass nummer 5, vilket alltså är den första klassen på B-days.
 
2/6= Andra och sjätte klassen, alltså health (A-days) eller journalism. (B-days)
 
1st lunch 3/7=antingen har man lunch eller den tredje eller sjunde klassen Engelska (A-days) Design & Visual communication(Typ en media klass, B-days).
 
3/7 2nd lunch= Samma som ovan. Jag får reda på om jag har första eller andra lunch när skolan börjar.
 
4/8=fjärde eller åttonde klassen. Alltså Spanish (A-days) eller video production (B-days)
 
Den andra kolumnen
Regular Schedule Mon/Tue/Fri
Vi börjar klockan 7.45 och har en 88 minuters lång lekton. Sex minuters rast, och 88 minuters lektion, osv. Lunchen är 40 minuter lång. Vi slutar klockan 2.35PM (14.35)
 
Den tredje kolumnen
Wed/Thurs schedule (E.O)
E.O=kommer inte ihåg vad förkortningen står för men det betyder att lärarna är på skolan från klockan 7.15 för att hjälpa till med läxor m.m. Det är frivilligt att gå dit. 
Lektionerna börjar 8.17. Varje klass är 80 minuter lång. Sex minuters rast osv. Dagen slutar 2.35 (14.35)
 
Den fjärde kolumnen
Assembly schedule
Man har samling i aulan klockan 7.45, den pågår tills 8.45, och därefter börjar de vanliga klasserna klockan 8.51. Detta är bara vissa dagar. Lektionerna är 72 minuter långa.
 
Den femte kolumnen
Early out wed/thur
Betyder att alla klasser endast är 45 minuter långa. Första klassen är klockan 8.17, eller 7.15 om man vill ha hjälp med läxorna. Slutar klockan 12.15, därav early out (alltså tidigt ut)
 
Den sjätte kolumnen
Early out mon/tue/fri
Samma som ovan, fast klasserna är 53 minuter långa. Första klassen är klockan 7.45, och man slutar 12.15
 
 
Okej, hoppas att ni förstod detta, om ni orkade läsa det hela det vill säga, haha. 
Jag har även varit här i fyra veckor idag! Yayy

Glöm inte att följa mig på Instagram!

Date: 2013-08-15 Time: 21:37:21 4 månader i USA


@ Vickiso97


Ready for High School

Date: 2013-08-15 Time: 02:31:51 4 månader i USA


Idag har jag varit på skolan och fixat det sista, så nu är det i princip bara att börja!
Igår var vi och handlade lite grejer för skolan, men jag har i princip aldrig riktigt köpt grejer från skolan, dels för att vi hade datorer i åttan och nian och för att vi fick allt vi behövde. Några grejer fick jag i alla fall med mig hem och så fick vi grejerna från skolan idag också. T-shirtarna kommer från Hollister och jag köpte dom för typ 10 dollar, :O
Brevpapperen är för att jag ska kunna skicka lite finare brev till mormor och morfar. Hehe :)
Det som jag har kladdat på är mitt schema, jag tänkte att jag skulle visa det lite bättre i ett eget inlägg. :)

Mot skolan!

Date: 2013-08-14 Time: 19:46:38 4 månader i USA


Heej!
Alldeles strax ska jag sticka iväg till skolan för att fixa det sista med registreringen. Bland annat fixa mitt ID-kort m.m.
Jag ska åka dit med min värdfaster Susan och hennes dotter Alea som också är sophomore. (10:e årskursen)
Jag lyckades hitta två t-shirts igår! Så glad!!

Latar mig som vanligt

Date: 2013-08-13 Time: 21:00:38 4 månader i USA


Just nu sitter jag inne på mitt rum och gör inte så mycket alls. Tittar runt på lite olika bloggar, läst Hudiksvalls tidning och känner mig bara allmänt slö och lat. Jag orkar liksom inte ens kliva upp och fixa något att äta till lunch, men jag ska. Snart. 

Layton Christian Academy

Date: 2013-08-13 Time: 06:15:01 4 månader i USA


Idag blev en väldigt lugn dag. Jag gjorde nästan ingenting alls. Låg mestadels på golvet med min dator framför mig. Jag fick i och för sig iväg två mejl så någon nytta i alla fall.
Runt fyra åkte vi ner till Layton där min värdbror från Norge ska gå i skolan. Han har bara min familj som välkomstfamilj så dom har en familj i processen med att fylla i alla papper just nu. Det är ganska långt till Layton, och svenskar och Norrmän får inte bo tillsammans enligt EF's regler då kulturen och språken är så lika, så därför kan han inte stanna här. Mest pga att det är så långt till skolan då.

Jag vet inte om jag berättade det någon gång men jag träffade en svensk kille på flygplatsen i Chicago. (Han var med ända från Stockholm) Han skulle gå på Layton Christian Academy, alltså skolan Stian ska gå på, så jag såg honom idag! Vi vinkade och sa hej, jag var faktiskt förvånad över att han kände igen mig! Haha. Jag vet inte vad han heter dock... Haha.

Imorgon ska jag försöka skypa med mamma igen för att hon någon gång i år ska skicka iväg ett paket med grejer som jag vill ha hemifrån. Tillsist så säger jag väl god natt, klockan är nämligen 10 här och jag har som mål att försöka lägga mig runt 10 när skolan är. Min skola börjar antingen 7.25 eller 7.45. Minns inte helt säkert... Det måste jag kolla upp! GOD NATT!


Video

Date: 2013-08-12 Time: 20:08:08 4 månader i USA


Jag gick och la mig ganska tidigt igårkväll, och tänkte att det kanske är dags att börja vänja sig att kliva upp tidigt med tanke på att skolan börjar nästa vecka. Men jo, tjena. Halv elva vaknade jag och tittade förskräckt på klockan. Haha!
 
Stian har sin back to school night ikväll, nere i Layton så vi får se om jag kanske hänger med dit, annars har jag inget planerat att göra idag förutom att försöka få lite ordning på lite grejer som jag har i mitt rum. Det är inte så stökigt men det är en del grejer som jag ska klura ut vart jag ska lägga. Hehe. Justja, jag har en video som jag ska lägga upp på youtube också, men så länge så kan ni ju få se på en video som jag la upp igår!

Shopping i Salt Lake City

Date: 2013-08-11 Time: 23:42:16 4 månader i USA


Väska - H&M
Jeans - American Eagle
Ryggsäck - Forever 21
Mango Temptation - Victoria's Secret
Tröja - Forever 21
 
Och det är allt jag köpte i SLC när jag var där med Isabelle och hennes värdmamma i fredags.
Älskar tröjan, såhär ser den ut på!

Bilder från weber county fair

Date: 2013-08-11 Time: 18:51:30 4 månader i USA


Här kommer några bilder från the fair igår. Men jag har en fråga: Vill ni se bilder på krashade bilar och gamla traktorer eller räcker det med ett par videos på krashande bilar? Jag vet inte vad ni tycker men jag skulle nog inte tycka att det var så intressant att se 15 bilder på gamla traktorer och halvtaskiga bilder på trasiga bilar, men ni väljer!
 
Okej, så vi gick runt på the fair en stund och sedan åkte vi för att äta. Sedan gick vi runt lite till, tittade på pajätartävling och jag gjorde en tatuering!! Min värdkusin Alex tyckte att jag skulle skojas lite med mina föräldrar och göra en tatutering och sedan skicka bild till dom. Så han tog med mig till ett tält där dom gjorde spraytatueringar! Jag skickade bild och text till mamma, men fick inget svar (inte för att jag väntade mig ett svar heller, för klockan var typ 3 på natten i Sverige) och så skickade jag ett sms till pappa och han vaknade och typ flippade ur samtidigt som vi typ asgarvade! HAhaha!! Vi såg även en hypnotisör. Det var askul att titta på. Han hypnotiserade typ 15 stycken, dom somnade på scenen och en kille fick inte loss sin hand från hans ben! De blev även superkallt för dom och dom frös supermycket, tillsist blev dom jättevarma istället men sen var vi tvungna att gå för att dom krashande bilarna började. Det kallas för demolotion derby tror jag och då är det alltså bilar som krashar mot varandra tills dom inte går att köra något mer och tillslut ska det blitvå kvar ända tills den sista omgången då det ska bli en vinnare. Vissa gick upp till speakern och berättade att några fyllde år och så och helt plötsligt försvann Aaron och så hör jag mitt namn ropas ur högtalarna!! Hahaha. "Vicki, where are you?" jag vinkade lite grann... "Stand up!!" jag ställde mig upp. "You came here all the way from Norway, right?!" Jag skakade på huvudet "SWEDEN!!!" Haha, it was kinda fun. Han ropade även upp Stian från norge då.
 
Okej, så krashande bilar och traktorer: JA? Kommentera, annars låt det bara vara :)
Var tvungen att ta kort på den här! Haha
Grillar hela kycklingar på spett.
Random bild bara :)
På stället där vi åt lunch, jag och Jaden :)
Maten, så gott!! :D
Jag har precis matat en get
Matar get
Världens sötaste grisar!!
Pajätartävlingen, och detta är vinaren haha
Mer pajätare
Tatueringen
Jag och Jaden på läktaren där vi kollade på krashande bilar

Bilder från Salt Lake City

Date: 2013-08-10 Time: 19:44:09 4 månader i USA


Här kommer bilder från Salt Lake igår. Dom två översta är från när jag och Isabelle åt peanut butter jelly sandwich för första gången. Hahaha 
 

Sightseeing in Salt Lake City

Date: 2013-08-10 Time: 07:28:23 4 månader i USA


Heej!!
Jag har inte bloggat på hela dagen vilket känns helt jätteskumt. Jag kom nyss hem från att ha varit ute med John och några andra kompisar. Men i alla fall. Igår åkte jag och postade brevet till mormor och morfar och efter det skjutsade mina värdföräldrar mig till Isabelle i Eden. Hon bor i ett fancy house. (Men skulle aldrig byta ut min värdfamilj mot ett mera fancy house. Jag trivs så himla bra hos min värdfamilj och jag vill bara att alla nära och kära ska veta det, try to not worry to much❤) Let's move on. Hennes värdsyster hade ett gäng kompisar där och det flesta är sophomores på min skola, alltså samma årskurs som jag. Så vi hängde med dom ett tag men tillsist började jag och Issa prata svenska. Det var sjukt skumt i början, hade ju liksom inte fört en normal konversation face2face på tre veckor. Haha. Men vi råkade vara vaken till typ ett och skulle upp sju i morse för att åka ner till Salt Lake City. Först droppade vi av hennes värdbror Jake på nåt inomhusskidställe (UTAN SNÖ. Jag och Isabelle trodde det skulle vara snö. Hehehehe...) och sen åkte vi på lite sightseeing i SLC. Även en massa shopping och jag blev så frustrerad på att jag inte hittade en enda t-shirt jag gillade. Hittade massor av linnen men det kändes som att det är mer värt att köpa en t-shirt än ett linne eftersom det är dress code på skolan som säger att ärmarna måste gå över axeln... Så jag fick med mig en endaste tröja hem, och gissa vad: DET VAR EN FREAKIN TJOCKTRÖJA!!! HAHAH!!! Annars lite andra grejer också. Hehe. Visar er allt förhoppningsvis imorgon. Då ska vi även till the fair vilket är som en marknad de har varje år.

Jag hade inte med kameran idag men jag har en del bilder på telefonen så jag ska ladda över dom till datorn imorgon och visa för er, eftersom av någon anledning är appen på telefonen (som jag använder nu...) segare här än i Sverige och det fungerar i princip bara att lägga upp en bild utan att det ska ta flera miljoner år. Suck. Nåja. En bild på mig och Issa från våran sightseeing med hennes värdmamma. :)


Penna & Papper

Date: 2013-08-08 Time: 19:58:25 4 månader i USA


Just nu sitter jag och klurar på ett brev som ska skickas hem till Sverige snarast. Det kom ju nämligen ett gulligt vykort från min mormor och morfar för några dagar sedan och eftersom dom varken har dator eller internet så tänkte jag att jag skulle skriva ett brev och berätta lite om vad som hänt hittils. Jag tycker det är kul att skriva brev och jag är säker på att mormor och morfar blir hur glada som helst när dom får svar!

My Dream Came True

Date: 2013-08-07 Time: 22:52:40 4 månader i USA


Att vara utbytesstudent är inte en dans på rosor, det är inte ett liv som kändis i Hollywood och det är inte precis som hemma.
Man kommer hit till andra sidan av Jordklotet utan att egentligen alls veta vad det är man ger sig ut på. Man blir upplockad på flygplatsen av några främlingar man aldrig mött innan och så flyttar man in i deras hus. Det ser inte ut som hemma, det är inte som hemma, men det är hemma, det nya hemma för de kommande tio månaderna. Antingen har man tur - som jag - och får en helt perfekt värdfamilj, eller så trivs man inte alls. Jag har läst många bloggar de senaste två åren, alldeles för många egengligen. Man får en bild av utbytesåret framför sig, men det är inte lika som alla andra, lika som att när man läser en vardagsblogg så känns det efter ett tag som att man känner personen, för det är som att personen hela tiden pratar med dig om vad den gör, och det är nästan som att du är med själv. Bloggaren visar alla bilder och bilder på alla sina vänner, visst känner man sig som en del av det? Och hur många tänker inte just nu på en blogg som ni läser? Jag får i alla fall fram Keelas blogg i mitt huvud.
 
Att vara utbytesstudent är kul, utan tvekan, men det blir inte alltid som man tänkt sig, visserligen blir det inte alltid som man tänkt sig när man är hemma heller, men det är på något sätt enklare att lösa alla problem där hemma, man har mamma i rummet bredvid, pappa ett telefonsamtal bort eller bästa vännerna där precis när dom behövs. Här borta är det lite skillnad. Visst har man värdfamiljen man kan prata med och lösa saker med men en del saker är svårare här än om samma sak skulle hända där hemma, en del saker är det tvärtom med.
 
Att vara utbytesstudent är en bergochdalbana, hur töntigt det än låter, och hur många gånger jag än skrattat åt det när tidigare utbytesstudenter skrivit om det så förstår jag vad dom menar, men jag tror det är helt omöjligt att få känslan om man själv inte gett sig ut på något liknande. Ena sekunden är allt hur bra som helst medans nästa är saknad till världens ände, på samma gång som man inte har hemlängtan alls.
 
Jag trivs helt fantastiskt bra här borta på andra sidan av jordklotet, men det betyder inte att jag inte längtar efter alla er där hemma, men jag känner mig inte alls redo för att åka hem än på ett bra tag.
Det är inte fel att längta, det är snarare tvärtom. Hur skulle det vara om man inte saknade något alls där hemma? Ganska onaturligt tror jag... 
 
Jag är helt otroligt tacksam över att jag fått min dröm i uppfyllelse. Att mamma och pappa vågade släppa iväg deras enda dotter på 16 år hela vägen hit, helt ensam. Att Aaron och Katie valde att ta emot mig som deras värddotter och att jag varje dag får höra att dom är glada och lyckliga över att ha mig här.
 
Nu när jag får min dröm i uppfyllelse är det bara att drömma vidare, vad ska hände när jag kommer hem? Mamma och pappa vill säkert inte höra något mer om att vara tusentals mil ifrån dem så vi får se vad som händer då, men först och främst ska jag leva här och nu och ta vara på tiden jag har här i USA. Tiden går mycket fortare än vad det känns som och vips så är det dags att åka hem. Vi ses snart. Tiden bara flyger iväg för imorgon har jag redan varit här i tre veckor. Jag tyckte nyss att det var två dagar.....................

Ingen fotboll för mig det här året....

Date: 2013-08-07 Time: 06:30:16 4 månader i USA


Tyvärr kom jag inte med i fotbollslaget vilket är jättetråkigt och nu vet jag inte ens vad jag ska göra med livet. Okej, skojar, men ändå. OVÄRDASTE TRÄNINGSVÄRKEN JAG NÅGONSIN HAFT. Men skolan har närmare 2000 elever och det var ungefär 85 stycken tjejer på try outs....

Jag vill gärna vara med i någon sport men jag vet inte vaaad :/ alla här är ju så duktiga på sin egna grej och det enda jag har spelat innan är fotboll och innebandy. Innebandy är ju liksom bara att glömma för det har dom inte ens hört talas om här vilket är uselt.
Det jag kan trösta mig med är att jag i alla fall har signat upp för en idrottsklass, men det blir inte fören nästa termin tror jag. Något mer som jag tröstar mig med är att jag äter glass med banansmak som jag fick av min värdpappa alldeles nyss.

Nåja. Inte deppa ihop. Jag har i alla fall världens bästa värdfamilj, världens bästa familj där hemma som jag saknar sååå himla mycket och självklart världens allra bästa vänner hemma. Jag saknar er alla galet mycket, men trots att jag är här borta själv så gör vi detta tillsammans. I LOVE YOU SO MUCH


Soccer try out and Date

Date: 2013-08-06 Time: 20:15:39 4 månader i USA


Heeej.
Igår var jag alltså på soccer tryout, det var sjukt jobbigt. Ni vet ju att vi har det väldigt varmt här och även fast det inte var den varmaste dagen igår så var det sjukt varmt!! Det var svinjobbigt men jag tycker ändå att jag gjorde allt jag kunde. Idag fortsätter tryouts och efter idag kommer dom att plocka bort några och efter onsdag är lagen klara. Det ska bli ett JV och ett V lag, som står för Junior Varsity och Varsity. Kan även berätta att jag har sjukaste träningsvärken... Inte kul.
 
Efter fotbollen var jag på date.. haha. Det var min kusin John och en tjej och en kille som heter Justin som jag gick med. Vi åkte till nåt ställe och åt först sen stack vi och klättrade på ett ställe. När vi skulle åka em igen så funkade inte bilen så vi fick vänta på att Johns föräldrar skulle komma och så. Men tillslut så kom vi i alla fall hem. Haha. Det var sjukt kul, men inte en kille jag är intresserad av. Haha.
John is climbing

Valt klasser till skolan.

Date: 2013-08-05 Time: 20:16:23 4 månader i USA


Idag har jag varit på skolan och valt mina klasser. Man kan ha 16 ämnen på hela året. Vissa är en termin och andra helår.
Helårsklasser:
US History
English
Spanish 1
Math 2
Journalism
 
Halvårsklasser:
Health
Media
Video Production 1
PE
Digital Photography
Fashion Merchandise
 
Sammanlagt har man 16 semesterklasses, men jag har alltså bara 11 olika klasser, eftersom 5 är helårsklasser.
Nästa vecka ska jag till skolan för registration. Då ska jag göra ett ID-card (Som att det inte är tillrcäkligt med ID-kort redan, EF, försäkring + körkort och nu ännu ett till??) få mitt skåp (som jag kommer att dela med någon annan) och få mitt schema.
När jag gjort klart allt med alla papper osv, så gick vi runt på skolan och tittade lite. Jag tog en video med Instagram (heter vickiso97) och jag har laddat upp den på videofy nu för alla er som inte har Insta!
 

Svar på Frågor

Date: 2013-08-04 Time: 21:31:52 USA - Frågor och Svar


Idag är det söndag så jag passar på att svara på alla era frågor nu. Fortsätt ställa era frågor så kommer det troligen ett nytt inlägg nästa vecka. :)
Hej! Hur packade du eftersom att du tog med dig både dator och kamera ? För att det inte skulle gå sönder?
Jag packade min dator och systemkamera i min stora väska, det var egentligen inte att rekommendera, jag googlade en massa och alla skrev att man skulle ta den i handbagaget, problemet var att det blev för tungt så jag packade den där i alla fall. Men den höll, och så gjorde kameran, och beviset är att jag just nu sitter och skriver på datorn och tex filmade house-touren med min systemis.
 
När är det de börjar skolan där borta:) ?
Min skola börjar den 21:a Augusti men jag vet en kompis som börjar typ den 26:e Augusti och den Norska studenten som bor här börjar typ 14:e Augusti
 
 
Vem var det du skulle skypa med? Var det någon från EF? Har det hänt nått som är fel?
Det ska jag tala om lite senare, men det var ingen från EF och det är inget som är fel. Ni får helt enkelt vara lite tålmodiga och läsa om det lite senare :)
 
 
Hur träffar du kompisar om du inte har börjat skolan än?
Ett knep jag har bara. Just kidding. Jag sökte faktiskt upp min skola på instagram och lämnade en kommentar på en tjejs instagram och sedan fick jag hennes nummer och fick träffa några av hennes kompis osvosv :)
 
I Ljusdals posten och på hemsidan så står du med i klasslistan på Estetik och Media tillsammans med dom andra 97orna som ska börja till hösten. Varför gör du det när du ska vara i USA ett år?
Jag var tvungen att söka utifall om jag inte skulle komma iväg. Dessutom var den sista sökdagen den 15:e Aprl och jag fick min vädfamilj den 18:e så jag visste inte ens vart jag skulle när jag sökte till gymansiet. Men jag hade faktiskt Ljusdal som andra val. Mitt första var på en friskola i Gävle med inriktning Hår och Makeup-stylist.
 
 
Vad var ditt första intryck på familjen när du såg dem på flygplatsen?
Dom stod vända åt fel håll, alltså med ryggarna mot mig, vilket var lite funny, men annars minns jag inte riktigt. Jag hade typ inte sovit något alls på 30 timmar ochmådde rätt dåligt. :) Men min familj är underbar. Trivs superbra här! :)

Vad tycker du om staden du bor i såhär långt?
Min stad är rätt liten men jag bor ju liksom precis bredvid nästa stad, så man märker inte att man har kommit in i en ny stad eftersom det är hus överallt. Men den rä väl rätt mysig. Haha,:)

IKEA

Date: 2013-08-04 Time: 09:34:00 4 månader i USA


Oj, vilken dag detta har varit!!!

Nån gång mitt på dagen åkte jag, Aaron, Katie och Rachel ner till Salt Lake City och gick på IKEA! Det var så awesome, och det såg exakt ut som ikea i Sverige. Hur coolt?

Efter det åkte vi till flygplatsen och skulle plocka upp Stian och så tänkte jag hälsa på Isabelle, men vi var tvungna att springa iväg till en annan terminal för att hämta Stian då dom inte kom på samma plan.

När vi kom hem visade vi honom runt i huset och sen var det kalasdags. Det var verkligen kanonkul (till skillnad från när jag kom.. Haha) Vi lekte några lekar, jag snackade lite med tjejerna och tillsist och jag och min värdkusin John iväg. Och nu är jag så trött att jag inte ens orkar skriva nåt mer. Här är några bilder. Ikea och utsikt från berget i mörkret

 

Videoserie avsnitt 5

Date: 2013-08-03 Time: 19:23:11 Videobloggar


Okej, här är en video, men skratta inte för mycket åt min röst eller hur jag pratar, lol
 

Laddar upp klipp

Date: 2013-08-03 Time: 18:19:25 4 månader i USA


 
Jag håller på att ladda upp ett klipp på youtube just nu och väntar på att det andra ska sparas från movie maker.
 
Idag ska vi åka ner till Salt Lake City och hämta Stian och ikväll ska vi ha party igen. Mitt party blev lite knas eftersom jag typ inte orkade att vara med för att jag var så himla trött och inte kunde äta! Men nu är det lugnt på den fronten så att ni vet! Jag har varit här i mer än två veckor nu! Så awesome!
 
Imorgon är det söndag och då ska jag som vanligt skypa med pappa och kanske åka till kyrkan, vi får se.

Creepy night

Date: 2013-08-03 Time: 09:22:26 4 månader i USA


Jag ska precis nu sova, men tänkte berätta lite vad som hänt ikväll. Vi kollade på skräckfilm (standard?) men det var även fyra av mina värdkusiner här. När filmen var slut började vi skojas lite och skrämde varandra. Jag har två filmsnuttar som jag ska klippa ihop till en och visa er. Aaron skrämde ihjäl oss ett par gånger och sedan helt plötsligt försvann han! Men han gömde sig i en garderob i säkert typ femton minuter! Men det var faktiskt kul, även fast jag blev rädd. Hahaha.

Förutom den här videon har jag gjort en house tour som ni så gärna ville se, den är redigerad och klar men ska upp på youtube vilket säkert kommer att ta tio miljoner år. Nåja, hoppas ni alla har en bra lördagsförmiddag. Nu ska jag sova!
Bilden är från igår, tyckte mina ben såg så bruna ut så jag ba: MÅSTE TA KORT. Sanningen är att jag egentligen är blek.


Förlåt mig

Date: 2013-08-03 Time: 02:44:48 4 månader i USA


Jag vet, jag vet, flera stycken röstade på vilken header jag skulle ha och så tar jag och lägger upp en heeelt annan, hur taskigt?
Men jag har ju lite problem med att välja headers (som jag tror ni har märkt, eller hur?) så ja, vi får helt enkelt se hur det går. Jag ska visa er min mapp med mina headers. Okej, så här har vi också de tre olika bakgrunderna jag funderade på. (Dom är gjorda i photoshop)
Den här har jag just nu
Det var första gången jag provade göra den här typen av spacebild, bara för att jag tyckte att tutorialen för den verkade så enkel, blev dock inte lika bra som orginalet...
 
 
Headers från de tio senaste månaderna.

Och sist men inte minst, en före och efter bild på de senaste designerna
Före
Efter.

Behålla eller byta ut?

Date: 2013-08-02 Time: 19:31:22 4 månader i USA


Heeey! Nu har jag en fråga till er alla.
 
Ska jag ha kvar den här headern?
Eller om du tycker den här kommentera med 1.
Kommentera nummer 2 om du tycker den här
Kommentera med 3, om du tycker den här
 
För jag har beslutsångest, och om ni inte ser någon skillnad på de tre sista så är skillnaden typsnittet, för det är mitt största problem.. Hehe. :)

I love teenager posts

Date: 2013-08-02 Time: 18:45:14 4 månader i USA


Jag har precis klivit upp ur sängen och håller på att fixa frukost. Idag gör jag en äggmacka med kaviar. Visste ni att kaviar smakar bättre här en hemma? Och då menar jag alltså kalles kaviar som jag tog med mig! Haha!
Efter att jag käkat ska jag hoppa in i duschen och sen tvätta... Yay så kul!! (Notera ironi) men det måste ju göras. :)

Bilden såg jag på tumblr för ett tag sen och detta är så sant just nu. Jag tror jag typ har 5 amerikanska nummer!! (Vilket gör det till typ 99.9% meningslösa kontakter. lol)


Wake me up when it's all over

Date: 2013-08-01 Time: 22:41:00 4 månader i USA


När förkylningen is over alltså
 
Jag har verkligen dragit på mig en förkylning, inte alls särskilt roligt och trevligt överhuvudtaget.
Som lilla Anonym nyss skrev så blir man tydligen förkyld av temperaturskillnaden. Och det kan ju bero på att när känns för varmt ute så går jag in och ställer mig vid AC'n.... Heheheh.
Jag tänkte ju sitta vid datorn idag, men det blev inget av med det eftersom jag bara fick ont i ögonen och huvudet av det, så istället skypade jag med mammsen ett tag och sedan somnade jag till ljudet av svensk musik, och hur det kommer sig, ja det vet jag inte eftersom jag inte gillar så mycket svensk musik.....
Finns det någon som inte tycker om den här låten?

Tre saker samtidigt

Date: 2013-08-01 Time: 18:08:19 4 månader i USA


Nu måste ni nästan bli imponerade. Jag läser tidningen samtidigt som jag äter frukost och bloggar!!
Det verkar vara ganska varmt ute idag också och jag börjar känna mig förkyld. (Hur går det till när jag har left i 40 graders värme de senaste två veckorna?) Så vi får se, men jag tror jag stannar inne och myser lite med herr Dator och fröken Photoshop bara för att jag känner för det, det är väl sommarlov, eller hur? Att bara göra det man känner för!
 
Just det, idag har jag varit här två veckor! Eller ikväll rättare sagt. Och inatt drömde jag att jag åkte hem till Sverige, men bara för att göra någonting, bara ett par dagar senare skulle jag åka tillbaka hit igen. Där hemma var det kallt och man kunde åka skidor. Japp. Fanns även ett gäng amerikaner där tillsammans med ett gäng av deras kompisar och alla var pensionärer, så de svenska pensionärerna förstod inte engelska och jag fick översätta.
 
Nu ska jag övergå till att bara läsa tidningen och äta min frukost. Vi hörs om ett tag.

Svenska Fiskar

Date: 2013-08-01 Time: 06:47:24 4 månader i USA


Idag har varit en ganska lång dag, känns det som. Dagen började som sagt med ett möte - över mejl istället för skype - och sedan gick jag ut för att hjälpa till med majsen.
På eftermiddagen någon gång kom Aarons syster Linda och hennes 16åriga son Austin hit och plockade upp mig. Vi åkte drive thru på något skumt mexikanskt ställe, och jag fick nån skum dryck som verkligen var skum. Alltså skum-skum-skum. När vi kom hem till mig igen var dom här en stund och sen knäppte Aaron några kort på mig så vi får se om det blir en ny header av någon av bilderna!

Tillsist kollade vi på en skräckfilm, dock en jag redan sätt. The devil inside, men jag upptäckte inte att jag sett den förrän en bit in i filmen. Det gjorde däremot ingenting eftersom jag vet att jag såg den på en krik kväll för rätt länge sen och killarna skrämde mig hela, hela tiden. Så jag satt större delen gömd bakom en kudde den gången tror jag. Aaron och tvååriga Makenzie skrämde livet ur mig ikväll också, men vad gör det? Hehe.

Under filmen käkade jag "svenska" fiskar och sour patch kids. Yummy