Det luktar jul av pepparkakor.

Date: 2012-11-30 Time: 15:15:26 Vardag


Heej!
För typ en timme sedan åkte Hannes, Oscar och Andreas hem. Vi bakade pepparkakor till vårat teknikbygge där vi ska bygga ett pepparkakshus, blev väl inte sådär superbra, men förhoppningsvis så blir det rätt coolt ändå!

Om några timmar ska jag och ett till gäng in till stan för lite skoj. :)


Hoppsan.

Date: 2012-11-30 Time: 10:03:00 Knas och annat tokigt


 
Jag såg att jag hade tio ouppdaterade appar på min iPhone så jag tänkte uppdatera och började göra det, men så bam. Kom det pp en ruta som sa att det fanns för lite minne i telefonen för att kunna uppdatera dem... Jag kopplade in telefonen till iTunes och upptäckte att det var 0.15gb av 16bg ledigt.... Inte okej. Mer av hälften bestod av bilder så jag passade på att tömma den på bilder idag när jag var ledig så telefonen bara kunde ligga hur länge den ville. Det stod tre timmar från början men jag tror det tog en timme... haha.. :)
 

Ett vitt, kallt täcke

Date: 2012-11-30 Time: 08:30:30 Fotografi


För ungefär en halvtimme sedan stormade min bror mitt rum.
"DET SNÖAR!!"
"Vänta vad pratar du om? Varför kom du in precis nu? Jag drömde en dröm...." muttrade jag. 
 
HAn tände lampan och tvingade mig att titta ut genom fönstret där det snöade för fulla muggar och det låg redan omkring en decimeter snö på backen! Underbart!
 
Jag hade helt glömt bort att han skulle till skolan idag så jag frågade vad sjutton han gjorde upp nu, och kände mig ganska dum. En stor anlednig till att komma in på mitt rum var att han ville ha hårspray av mig. Det var ju inget ovanligt.... Haha. Han körde bil till bussen och jag och mamma var med så jag kunde knäppa lite kort. Hihih. Här är två bilder.
 
 

Varför är man trött?

Date: 2012-11-29 Time: 22:14:35 Vardag


Nu har jag krupit ner i min säng och ska sova några timmar. Jag är trött typ jämt nu för tiden. Roberth klagar jämt på att jag gäspar och är trött.. haha, dags att käka vitaminer igen..?

Jag ska upp relativt tidigt imorgon trots att jag är ledig. Jag inväntar nämligen besök redan vid tio av tre killkompisar som ska baka pepparkakor med mig. Mer om det imorgon!

Min lilla hjärtlampa är så mysig! Jag tycker verkligen synd om dem som inte har en sån lampa. ❤


Mainstream och inte alls mainstream

Date: 2012-11-29 Time: 19:55:07 Vardag


Eftermiddagen har bestått av att kika på portkod 1321. Jag tänkte följa strömmen lite eftersom alla säger att det är så himla bra, men överimponerad är jag ju inte... Awkward, vampire diaries och DH är ju helt klart dom bästa serierna jag har sett. :)

Det som icke var manistream som jag gjorde idag var att följa med min bror ut på gården och sitta i hans bil och lyssna på musik. Han bakade ut från gården och körde fram en gång. Tro mig, det var väldigt dramatiskt. Men det var väl helt okej. Han tvingade mig att säga att hans bil var häftig så jag gjorde det tillslut.

Han fyller arton om cirkus två månader och när han har tagit körkort ska han få skjutsa mig överallt innan jag flyttar! ;)


Snö

Date: 2012-11-29 Time: 15:30:15 Vardag


Det har snöat hela dagen idag! Jag älskar snö och kan inte vänta tills det blir mycket snö så att man kan åka skoter! Är supertaggad på det och i garaget står det ett helt gäng som är redo att köras. Awesome.


Volleyboll!

Date: 2012-11-29 Time: 09:24:31 Vardag


Just nu sitter jag på läktaren i idrottshallen och väntar på att mitt lag ska få spela en match. Vi har spelat tre, vunnit en och förlorade en med 24-22, förlorade en med 20-16, men det är rätt så kul i alla fall :)


Taggtaggtagg.

Date: 2012-11-28 Time: 21:06:53 Vardag


Hellååå.
Är astaggad på bloggen idag, hoppas det håller i sig!

Just nu gruvar jag mig för att hoppa in i duschen, men jag ska strax göra det i alla fall.

Morgondagen kommer att bestå av halva dagen med volleybollturnering med klassen mot parallellklasserna. Det är A,B,C,D,E, jag går i A och alla klasser utom E (dom är så få) ska delas i två och alla ska spela mot varandra.

Andra halvan av dagen kommer att bestå av drama och på fredag har vi hemstudier. Gött.

Bilden där uppe visar min katt för ett par minuter sedan. Så låg han tills jag nyste (eller är det nös??) typ nyss... Haha ;)


Date: 2012-11-28 Time: 20:05:12 Vardag


Idag var Roberth här hela eftermiddagen, vi typ snackade och myste och så..


Svar på fråga om mitt namn.

Date: 2012-11-28 Time: 16:41:00 Frågor & Svar


Tyckte att det var en kul fråga så jag täntke svara på den . :)
 
Men svaret är kanske lite dåligt för jag vet inte när jag började bli kallad för Vicki riktigt så, men jag tror att det typ var när jag började skolan eller ett tag efter det, på tal om mammainlägget så drev jag lite med er, jag skrev det! Haha. Jag försökte tvinga mamma att skriva ett inlägg för jag blev så sur när jag skrev allt två gånger och appen bara kaosa och allt försvann, men då vägrade hon så jag skrev det åt henne, haha.
Men min mamma säger Victoria. Eller DU! hehe ;)
 
Men jag kallas Vicki av mina kompisar oftast, dom bara drygar med mig när dom säger Victoria, så då brukar jag ge dom en blick och så ångrar dom sig och säger Vicki istället, oftast. :)

Onsdag

Date: 2012-11-28 Time: 15:24:05 Vardag


Idag har jag varit i skolan, ovanligt? Nej.
Vi har elevens val och jag skulle ha matte men när jag kom dit så kände jag att jag verkligen inte pallade så jag bytte till drama istället. Eheh.
 
Bilden där uppe är det senaste från instagram, en del av min påbörjade fotovägg. :)

Dagen på IB

Date: 2012-11-27 Time: 17:53:15 Vardag


Dagen bestod av Biologi
Theory of knowledge.
Engelska
Något som jag inte minns vad det hette men det handlade om Data och IT typ :)

ToK var väldigt intressant faktiskt. Vi pratade om man blir lycklig av pengar och lite sånt.

Det sista var också väldigt kul, och jag tror nog att jag kan tänka mig att gå det här programmet. :)


Tågelitåg

Date: 2012-11-27 Time: 06:32:33 Vardag


Hejhej!
Just nu sitter jag på tåget på väg mot Söderhamn. Är verkligen uppe med tuppen idag!
Halv sex klev jag upp och tåget går alldeles strax. Väl i Söderhamn byter jag till buss och åker till Bollnäs där jag kommer att spendera min dag!

Hör av mig sen. :)


Gästinlägg av mamma!

Date: 2012-11-26 Time: 20:45:08 Vardag


Hejsan på er!
Nu är det Victorias mamma som skriver. Hon blev lite sur när hon hade skrivit ett lång inlägg och därefter kraschade appen sa hon, jag är inte så jätteteknisk av mig men vad gör väl det?
Ja, hon tyckte att jag skulle skriva i alla fall och vad gör jag inte? Hehe :-)

Idag har vi varit i Gävle tillsammans, tittade på ett gymnasieprogram som jag tror Victoria vill gå men jag personligen tycker hon ska gå hotell och Turism hemma i Hudiksvall.

Ja, men det var väl trevligt att hälsa på er alla! Ha en bra kväll!


God natt

Date: 2012-11-25 Time: 20:09:49 Vardag


På lägret drog jag på mig en förkylning, och som vanligt på läger så sover man inte lika mycket som man borde och ja, läger har med sig trötthet. Det bara är så.

Så nu ska jag krypa till kojs, tagga för morgondagen som är den enda dagen med vanliga lektioner den veckan. Därefter så åker jag och mamma till Gävle en sväng för att utforska stylistprogrammet på Realgymnasiet. En tjej på lägret hade en kompis som gick där och hon sa att kompisen tyckte att det var superbra där!

Menmen. God natt!


På vägen hem just nu

Date: 2012-11-25 Time: 14:27:27 Vardag


Undersvik var underbart imorse! Frosten gnistrade på träden och i gräset, dimman steg från ljusnan och allt var verkligen som en saga.

Lägret var så himla coolt!
Det var nog inte det roligaste jag varit på men jag lärde mig en hel del, om saker som är så här självklara som man inte tänker på och så. Eller jag har inte tänkt på det i alla fall...

Vi var omking 40 stycken som alla var ungdomar typ, några var någonting med tjugo och så var det några vuxna som kom från församlingarna då.
På kvällarna satt vi i kapellet och sjöng och hade mässa. Så himla coolt att vara många och sjunga lovsånger! Det är en riktigt mäktig känsla som inte går att förklara liksom.

Jag ska berätta lite mer vad vi gjorde sen!
Kram!


LIVE

Date: 2012-11-24 Time: 18:26:24 Vardag


WOHO.
Jag lyckades hitta lite bra internet så jag tänkte att jag lika gärna skulle blogga lite!
Om sisådär tio minuter ska vi upp till huvudbyggnaden igen och ha en lektion. 
 
Vi har faktiskt haft rätt så kul hittilis. Nog för att vi tittade på en fruktansvärt dålig film tidigare idag, men det är väl strunt samma!
 
Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så jag kan väl kanske bjuda på en ful bild lite snabbt såhär!
 

Idag är det troligen lördag.

Date: 2012-11-24 Time: 12:46:00 Vardag


Hellå.
Idag är jag på läger i Undersvik. Kommer hem i morgon, jag hann inte göra så många tidsinställda inlägg därav att det kommer vara dålig uppdatering idag...
Detta är jag och min vän Hannes!

Tre random fakta om mig

Date: 2012-11-24 Time: 08:55:00 Vardag


Hej! Moa här igen vicki tyckte att jag skulle skriva tre random fakta om mig själv :)
- Jag älskar dans och dansar VÄLDIGT mycket 
- Jag har aldrig färgat håret 
- Jag har två katter och dom heter Elsa och Findus
Min katt Findus visst är han FARLIG!! haha ;)
MIn andra katt Elsa. Sleepy Head ZZZZZZ 
En bild på min dans grupp ;) jag är den tjejen som sitter skrädare och har båda händerna för fejan
/MoA

Hayley Williams

Date: 2012-11-23 Time: 17:27:00 Vardag


 
"I don't care if the world or anyone in it tries to drag me down. Because in the end, they will be the ones left tired from the struggle to hold me back."

Hej Hej! Gästbloggare här ;)

Date: 2012-11-23 Time: 15:41:36 Vardag


Jag heter Moa och är en av vicki´s bästa kompisar och just nu packar Vicki till ett läger som vi ska på i helgen och om typ en timme ska vi åka :) Vi ska åka på en utbildning för att vi är faddrar o.s.v. Men varför gästbloggar jag jo, därför jag hade packat redan och vicki hade inte så jag har tid och inte hon höhö känner mig jätte snäll ^^ men jaja.
Jag har också om ni vill så har jag också en blogg och den heter: moadolk.blogg.se men jag har inte uppdaterat på jätte länge men ja..... 
En bild på er kära gästbloggare
En bild på eran kära bloggare och en av våran andra bästa kompis Rebecka!!
En bild på Vicki och mig 
/MoA

 
 

Volleyboll

Date: 2012-11-23 Time: 10:41:44 Vardag


Heej.
Just nu sitter jag på en av stadsbussarna och ska åka mot skolan. Vi har precis haft idrott och före det hade vi matteprov, jag tror det gick bra men jag skippade två frågor. Dom var omöjliga! Usch.

Moa ville att jag skulle uppdatera min blogg så det är väl bara att lyda då..;)


Outfit

Date: 2012-11-22 Time: 22:08:01 Vardag


Tights - H&M
Linne - H&M
Tröja - lager 157

Appen har kaosat idag därav ingen update. God natt.


Bra kväll trotts allt.

Date: 2012-11-21 Time: 21:23:01 Vardag


Den här dagen slutade faktiskt väldigt okej. Jag fick ett glatt sms från min mor där det stod att 100 bilder hade ramlat ner i brevlådan, jag hann skriva klart min inlämning. Jag visste inte vad jag skulle skriva om först men det slutade med att jag skrev om cancerpinnar och vilken förfärlig skada dom medför.
Tänkte att jag skulle dela den med er men det får bli lite senare, efter att vi har lämnat in dom. Man vet aldrig vilka badass klasskamrater jag har som läser min blogg vet ni! ;)
 

Jag är tråkig

Date: 2012-11-21 Time: 19:28:41 Vardag


Pust.
Jag har i alla fall jobbat klart med no'n nu, eller nästan. Jag har en halv sida kvar men den tänkte jag göra på lektionen imorgon, men vi får se om jag fortsätter med den ikväll eller om jag gör klart den i morgon på lektionen. Skulle ju vara rätt soft att göra klart den idag, men vi får väl se.. :)

Pluggiplugg

Date: 2012-11-21 Time: 15:39:49 Vardag


Godagens.
 
Jag sitter och försöker att plugga men det går väl sådär. Har fetaste no inlämmningen tills på måndag. Sju uppgifter som ska skrivas på en halv a4 och två av dem ska vara fördjupningar på en hel a4 var. Jag har en halv uppgift kvar och så måste jag skriva vidare på två så att det blir fördjupningar av dom. Jag kommer kanske överleva veckan.... Tur att jag ska på läger i helgen! :D

Tisdag

Date: 2012-11-20 Time: 15:36:16 Vardag


Idag är det tisdag för er som missat det. Vi hade dans på idrotten och.. Det var ingen höjdare. Dans är verkligen inte min grej. Haha.

Ikväll ska jag på utbildning med konfan och på fredag åker jag på läger i undersvik. Jag blir borta tills på söndag så jag ska försöka att göra några tidsinställda inlägg och vi får se om det blir några live inlägg. Det brukar vara segt internet där så jag tror inte det tyvärr...


Natt för idag.

Date: 2012-11-19 Time: 22:53:20 Vardag


Nu ska jag sova. Har haft en supermysig kväll här hemma önskade att den inte skulle ta slut! Men tyvärr. Nåväl. Nu ska jag sova. God natt och förlåt för den förskräckligt dåliga uppdateringen jag haft de senaste dagarna. Ska försöka att ändra på det. Kram.


Jag är bara lite lat.

Date: 2012-11-19 Time: 10:33:03 VardagJag blev distraherad.

Date: 2012-11-18 Time: 17:24:55 Vardag


Jag startade mammas dator för att jag skulle fixa lite till bokredovisningen imorgon men jag fastnade på lite bloggar, facebook och tillslut bloggen. Men jag ska ta och leta upp ett par redwoodträd och läsa igenom handlingen på boken igen. Tur att google finns. Jag googlar allt. Förstår inte hur vissa inte riktigt förstått det... haha. ;)
Menmen. See ya.
Ouch. Jag vill ha vinter <3
Tänk er skoter, snowboard och att klä på sig! Kärlek.

Jag tror han försöker lura mig.

Date: 2012-11-18 Time: 16:24:10 VardagSunday funday

Date: 2012-11-18 Time: 09:38:02 Vardag


Godmorgon! Jag har inte klivit upp än, men klockan ringer om tre minuter. Om en och en halv timme ska jag vara i stan med Sarish för att gå på gudstjänst! Mysigt!
Annat som jag måste göra idag är att plugga till bok redovisningen jag ska göra imorgon. Vi ska berätta hela handlingen i boken, berätta om författaren, berätta lite om något som finns med i boken och läsa två små stycken. Det allra värsta är att jag inte är säker på om jag har boken med mig hem eller om den ligger kvar i skåpet...

Nu har klockan ringt så jag ska ta och kliva upp!


Lördagskväll

Date: 2012-11-17 Time: 23:18:30 Vardag


Nu är det snart dags att krypa i säng igen! Dagen har gått så sjukt fort och jag förstår inte riktigt hur det kan gå så fort. När vi klev av bussen från sundsvall skjutsade vi hem Moa och Rebecka och sedan drog mamma och jag in till stan till Ante och Max. Där myste vi ett tag och skrattade åt mean girls. Hade kuddkrig med Anton som kom lite senare och sen dog jag lite när jag berättade en kul grej som hände på skolan i fredags. Dock kan jag inte berätta det på bloggen för det är lite internt skämt. Det var roligt i alla fall.

Jag ska duscha strax och sen sova. God natt.

Dagens outfit:
Braxor: tights som jag fått av en kompis.
Hoodie: Klasströja <3<3
Mössa: Indiska


Sundsvall med tjejerna

Date: 2012-11-17 Time: 17:38:51 Vardag


Tjabba!
Idag åkte jag, Moa och Rebecka till Sundsvall för att kolla på ett gymnasium, inget för mig men, men. Skvaderns gymnasium tror jag det hette.
Efter gymnasiet var vi på stan i Sundsvall och shoppade. Alla tre höll på att ramla ihop efter ett par affärer så vi satte oss på donken och fick i oss lite energi och sen gick det undan med shoppingen! Fick med mig lite grejer från gina tricot, h&m och new yorker. Är supernöjd! Men nu ska jag svara på Roberths sms. Och umgås med brudarna innan vi ska av bussen!:)


Käk och twinight

Date: 2012-11-16 Time: 16:50:12 Vardag


Just nu sitter jag, Moa, Rebecka, Hannes, Roberth, Dennis och Andreas vid köksbordet och äter hemlagad spaghetti och köttfärssås!

Efter käket ska vi kolla på twilight! Killarna blev avundsjuka när vi såg den sista filmen på bio i onsdags men det visade sig att typ ingen av dom hade sett en enda film typ. Haha.


Velar ännu mer om framtiden

Date: 2012-11-15 Time: 19:31:27 Vardag


Även om jag inte behöver bestämma mig riktigt än så har jag sjukaste beslutsångesten om jag ska gå IB eller stylist programmet. Jag har så sjukt svårt att bestämma mig, vet inte vad jag vill bli efteråt heller. IB är högstkoleförberedande och det är inte bara förberedande för högskolor i sverige utan även utomlands. Så självklart har jag lekt lite med tanken som är såhär:
Utbytesår -> IB -> college i USA ->polishögskola
Jaa, jag skulle nog kunna tänka mig att bli polis, men jag vet inte riktigt. Åh, det är så frustrerande. Jag har aldrig varit av den velande typen men jag velar hur mycket som helst nu ju!
Dessutom så kostar college multum och vem vet? Jag kanske hatar USA efter tio månader där. Återstår att se.
 
Även att jag inte vet var jag vill gå, stylist finns i Sundsvall och Gävle, IB finns i Bollnäs. Sundsvall är ju helt klart enklast. (Förutom Hudik då.) Gävle går nog ganska bra också men att pendla mellan Bollnäs och Hudik går nog inte alls. Möjligen isåfall mellan Ljusdal och Bollnäs. (Som svar till Pilla: IB verkar inte finnas i Sundsvall längre:/ )

Mormors mat skulle kunna vara kärlek.

Date: 2012-11-15 Time: 18:19:42 Vardag


Idag var tummen upp faktiskt! Mysig dag i skolan och mysig konfaträff därefter. Nu har jag precis ätit lite mat som min mormor har gjort och nu ska jag egentligen plugga till det andra läxförhöret om ekonomi som vi ska ha i morgon. Känner mig inte så taggad på att plugga just nu men det är bara några uppgifter som vi ska kunna så det är bara att få det gjort. 

Today

Date: 2012-11-15 Time: 09:04:32 Vardag


Tjabba. Nu ska vi ha bild. Hoppas ni vet min åsikt av det;)


Känslor och tankar om dagen, filmen, det mesta.

Date: 2012-11-14 Time: 21:52:07 Vardag


Eftermiddagen och kvällen har en del blandade känslor om jag får säga det själv.
Filmen var... Förvånande. Jag är chockad. Grinade en skvätt. (Läs mycket) men slutade bra! Men jag måste nog se filmen igen för att ge den ett betyg. Haha. Men den var mycket bra!
 
Gymnasiet gav mig självklart en till funderare. Hittade ett program som jag skulle slippa gå om ett år på. Även att man bara läste engelska verkade ju hur coolt som helst. På hotell och turism infon var det en tjej vid namn Alice som var utbytesstudent förra året. Jag läste hennes blogg så jag snackade lite med henne efteråt och så. Hon sa att hon redan hade tappat en massa engelska och jag vet inte, men just nu så känner jag inte att jag vill tappa engelskan för jag älskar verkligen det språket. Och då tyckte jag att det verkade vara ett urbra alternativ att gå den där linjen jag snackade om. Den heter IB, står för Internation Baccalaureate och finns i Bollnäs. (Inte i Hudik alltså.)
 
Sedan blir det ju lite blandade känslor av en del privata saker, eller privata och privata. Det är en grej som jag inte vill ta upp i bloggen för det handlar om viktiga saker som inte fungerar något bra, även därav den låga uppdatering som jag haft de senaste dagarna för jag tror det tär lite på mig och på något sätt är jag påväg i en liten svacka igen. Men jag tänker inte sjunka lika långt ner nu som tidigare i höstas. Och genom att skriva detta så lurar jag mig själv lite, men det är bra. Det här är egentligen inte den bästa lösningen på vad jag känner, men det är bra. Det är bra, det är bra, det är bra.
 
För övrigt så är ikväll en kväll jag skulle vilja vara vaken hela natten. Jag har så mycket att göra och har verkligen inte tid att sova. Jag skulle behöva jobba lite no, jobba lite matte, fundera på gymnasiet, planera, kolla igenom bloggar, filosofera och bara ligga och låta tankarna åka dit dom vill.
Men jag får inte för mamma så nu ska jag gå och lägga mig. Kram, och tack för att jag vet att ni finns här även om ni inte säger det rakt ut. Jag har världens bästa vänner som går igenom detta tillsammans med mig och jag skulle inte vilja ha några andra vänner än er. Inte äns för allt i världen skulle jag byta ut er mot något annat. Ni är världens bästa och jag snackar om både mina tjejkompisar och killkompisar.
 

Knas i knät.

Date: 2012-11-14 Time: 15:19:55 Vardag


Nu sitter jag på en stol och Rebecka sitter i mitt knä. Hon är knas. Moa är knas. Jag är knas. Vi ska knasa oss på bio idag och sen ska jag och Rebecka på bromangymnasiet på nåt ruttnat öppethus. Lol.
Näe. Nu ska vi gå och käka.


Videoblogg!!

Date: 2012-11-13 Time: 20:30:41 Videobloggar


Jag vet att ni vill ha fler videobloggar så här kommer en! Den är lite läskig. Haha, närå, men jag mummlar lite ovanligt mycket, hoppas ni förstår i alla fall! ;)
 

Mystisdag + paket!

Date: 2012-11-13 Time: 15:56:50 Vardag


Goddagens. Om ett par minuter ska jag säga hej till min bror på stan och därefter åka och hämta ut ett paket. Ett stort paket skulle jag tro. I'm so excited! Visar er vad det är senare!

Skolan idag var väl tummen upp. Jag och Rebecka körde på mystisdag. One piece måste vara det skönaste att ha på sig. Självklart så tycker jag att det är fruktansvärt fult också. Men whatevs.
:):):)


Attityd ska ner i lådan.

Date: 2012-11-12 Time: 19:45:09 Vardag


Blä. Bra början på ett inlägg. Jag vet. Det här med attityd. Det trodde jag att jag hade lärt mig. Jag såg attityd som något negativt oftast. Att man är uppnosig liksom. Men nej, tydligen inte.
Bara att säga att man inte förstår är tydligen att ha attityd och det är jag så himla less på. I princip från tredje klass har jag haft "tänkt på attityden" på mina utvecklingssamtal. Jag har alltid trott att det då har syftat på dom här dåliga dagarna man har då och då när man kanske är lite uppnosig, och såna har väl alla så dom flesta borde ju ha attitydproblem på sina samtal tänkte jag antar jag. Men nej. Tydligen så är jag efterbliven och har attityd när jag säger att jag inte kan och vill. Jag tänker göra en sån här smiley :)))
Den är sjukt sarkastisk. Åh vad jag är less. Världens mest klagigaste inlägg var ju detta men vad?
Så just nu kanske jag överdriver, men det spelar ju ingen roll vad man ifrågasätter/säger för man har ju attityd då. Och säger man inget, då har man också dålig attityd för att man verkar sur. Det är så jag numera ser på ordet attityd. Men vet ni vad?
Attityd är ett ord jag tänker låsa in i en låda och sedan slänga nyckeln till djungeln så att jag aldrig kan öppna lådan. Mer som jag ska låsa in i lådan är respektlöshet, bitchblickar, och alla fjant-elaka kommentarer. Och justja. Spanska ordböcker också. Men bara idag. För spanskan är 99% av dagens (årets, livets, allts) negativitet. Tack för idag.


Avslöjar något som inte har varit hemligt

Date: 2012-11-11 Time: 20:07:07 Vardag


Jag har bara inte skrivit det alltså. Jo, men det handlar än en gång om skolan. Jag år ju i nian nu, ska börja på gymnasiet nästa år, oj, nu hänger jag inte ens med själv, lol, nej jag börjar på gymnasiet näst-nästa år men jag måste ändå göra mitt gymnasieval nu om jag inte skulle komma iväg. Och så ska jag göra det igen när jag är i USA. Enough about that.
Det är så att det är öppet hus på det kommunala gymnasiet här i Hudik på onsdag och torsdag och jag håller på att klura på vilka program jag ska lyssna på.... Jag har ett problem bara. Jag vill inte gå i Hudik. Det enda som intresserar mig här är Hotell och Turism, men det verkar inte vara en sån bra linje här när jag läste om den på GUC i Uppsala så då strök jag den linjen liksom. Men jag skev i alla fall ner den på det lilla kortet vi fick av syon. Och så skrev jag på handel, men jag vill inte gå någon av dem. No offence men dom verkar skittråkiga för att jag ställt in mig på något annat. Jag skulle annars kunna tänka mig att gå foto, men SJÄLVKLART så ska det vara foto-bild och visste ni inte det så vet ni nu att om det är något som jag är riktigt riktigt dålig på så är det att rita. Hua. Varför har man alltid en blandning av foto-bild? Urkasst ju. Nog om det också.
 
Vad vill jag gå då?

Jo, jag vill gå stylist. Easy. Det var det programmet jag kollade på i Sundsvall på plusgymnasiet för några veckor sedan och ska på realgymnasiet i Gävle den 26:e. Får se om jag ska på plusgymnasiet i Gävle också. Så nu vet ni. 
 
Gymnasieval är så mycket jobbigare än vad jag trott. Och dumt. Inte gillar jag det nya betygssystemet heller. Ciao.

Matteplugg.

Date: 2012-11-11 Time: 13:24:05 Vardag


Tråkigare söndag får man ju leta efter! Men jag SKA klara det där dumma omprovet!!!!! Usch.
Bara så sjukt jobbigt att behöva sitta och göra om kursen. Men lika bra är väl det för jag ser ju hur mycket oaktiv jag har varit när vi har gjort det. Så sjukt klantigt att jag bara vill slå mig själv i huvudet med en spade. Nu vet ni. Hej då.


Tre saker jag ogillar

Date: 2012-11-11 Time: 10:33:35 Vardag


• Sena bussar, eller bussar som inte kommer alls!
• Kallprat över telefon när man verkligen inte har tid eller ork att prata med någon och speciellt när den som ringer inte fattar det. Suck.
• När man är trött men inte får sova. Typ på skolan.


Sådärja.

Date: 2012-11-11 Time: 01:56:08 Vardag


Twilight två gånger, new moon och nu precis sett klart eclipse. God natt! ;)


Tvärtom till tidsoptimist

Date: 2012-11-10 Time: 23:17:56 Vardag


Tjabba!
Just nu sitter jag ensam i mörkret och väntar på bussen. Ironi. Närå. Men jag väntar i alla fall på bussen, fast det är ljust här. Av lamporna alltså. Självklart är ju jag alltid såhär i superbra tid. Någonsin hört att det är bättre att vara för tidig än för sen? Jag har det och är därför inte sen så ofta. Och när jag är det så beror det ofta på att någon annan är seg. Haha. Nåväl. Nu ska jag sluta babbla. För när jag började skriva så var det tio minuter tills bussen skulle komma men nu är det bara fem. Så vi hörs! (Eller skrives/läses!) :*


Twilightmaraton

Date: 2012-11-10 Time: 16:02:43 Vardag


Jag tittade på twilight för ett tag sedan och började tittade på new moon men hann bara se en kort bit tills jag slängde i mig mat på fem minuter och sprang ut till bussen för ett till twilight marathon. Alla rustar upp för premiären nästa vecka!
Det kändes roligare att titta tillsammans med några andra än helt ensam. Pappa var inte ett dugg intresserad.
"Jag gillar filmer som handlar om katastrofer."
"Men det här är en katastrof film! Vampyrerna tar ju över världen! Typ..."
Nä, han gick inte på det. Men men. Hör av mig lite senare. :)


Nyss på instagram

Date: 2012-11-10 Time: 10:44:31 Vardag


vickiso97


På väg hem och dagens andra komplicerade berättelse.

Date: 2012-11-09 Time: 21:24:59 Vardag


Nu sitter jag på bussen på väg hem. Eller vad man säger. Närå, men jag är på väg tillbaka till Ljusdal då.
Jag hade ett par awesome timmar med mina konfakompisar. Vi kollade på skräckfilm. (Läs dom kollade, jag var så rädd att jag knappt tittade...) Anton skrämde ihjäl mig ett antal gånger. Och sen tvingade jag honom att följa med mig till bussen. Hehe.

Okej. Jag kan berätta den komplicerade berättelsen om honom då. För nu orkar jag. Eller för att det inte ska bli några missförstånd här. Anton är min plast-plast-bror kan man säga. Hans pappa och min mamma är tillsammans men dom bor inte tillsammans så därför blir det dubbelplast.

Vi är i alla fall båda två med i konfan och i krik och sånt där och han är rätt cool. Haha :)


Ännu mer med konfakompisar

Date: 2012-11-09 Time: 18:26:42 Vardag


Ikväll ska jag på filmkväll med ett gäng konfirmander och faddrar. Det ska bli supermysigt! Tänkte att jag skulle skippa det ett tag men så tänkte jag att det kan bli trevligt att hitta på något istället för att sitta hemma i stugan i Ljusdal där jag inte känner många kottar istället för att hänga med ett gäng kottar som jag känner! Och självklart så vart jag smått medtvingad av en av kottarna (för kompicerat för att tala om vem han är.) så det är väl bara att hänga på :)

Bjuder såklart på bilden. Har jag gått runt såhär i skolan hela dagen (dagens crazy friday var backwards day. Vi hade tröjorna bakochfram) kan jag gått och väl visa det på bloggen också!


Dagen med vännerna ❤

Date: 2012-11-09 Time: 18:17:14 Vardag


¡Hola! (Ser ni, jag kan ju visst Spanska!)

Idag har varit en riktigt bra dag faktiskt! Jag har varit på topphumör hela dagen och var så stolt över mig själv efter mattelektionen! (Gjorde 12 S vs F, diagnos på 8 uppgifter + 13 uppgifter på den andra kursen.)
Därefter hade vi idrott där jag också hade överenergi och hade superkul! Skrattade och spelade volleyboll!
Lunch som jag dog på pga av skratt med två av världens bästa vänner. (Talar såklart om M&R. Ni är bäst.<3)
Engelska som var skoj, so där jag klarade dagens läxförhör om ekonomi med alla rätt förutom ett litet R- pga att jag missat ordet resurs i svaret på en fråga och tillsist en lång lektion med teknik där vi började spåna på ideér till ett kommande pepparkakshusbygge tillsammans med tre killar som jag har gått i samma klass som sedan lekis (en har jag känt sedan jag gick på dagis.)

Jag har världens bästa vänner helt klart. Och jag tackar er för att ni är bäst och att ni alltid finns för att bli på bra humör, att skratta är en oundviklighet när ni är i närheten. Jag kan inte med ord beskriva hur bra det är att ha vänner som er.


Strömavbrott ger kaos

Date: 2012-11-09 Time: 16:40:44 Vardag


Min bästaste pappa väntade i Hudik tills jag hade slutat idag så jag slapp åka buss. Han slutade två, och jag tre. Så dom plockade upp mig på skolan och vi begav oss mot Ljusdal. Väl framme såg det lite för mörkt ut och vi visste att det skulle kunna ha varit strömavbrott. Ingen har varit här sedan i måndagsmorse eftersom vi har lägenhet i Hudik. Det är lite komplicerat det här med Ljusdal. Men pappa har en "stuga" här fast han bor här när jag inte är hos honom och på helgerna. Jag sa "stuga" eftersom jag inte längre tycker att det räknas som stuga eftersom det är som ett hus och att vi är här hela tiden.

Tillbaka till berättelsen. Det såg mörkt ut så vi låste upp, larmet startade inte så vi förstod att det inte fanns någon ström plus att det var iskallt. Men vi fick igång elen för det hade blivit nå knas efter att dom stängt av och på flera gånger... Det var i alla fall fyra grader inomhus och minus två utomhus! Som tur är har vi en liten kamin och vedspis och massa ljus så vi tände allt. Frysen hade givetvis tinat och allt i den hade tinat, poolen utomhus som ska vara på 36 grader stod på elva osv. Men nu så sitter jag här i jacka, fryser ihjäl om fingrarna och ska jobba lite matte. (Dags att fatta förra kapitlet och klara omprovet vet ni!!)


Så här ser jag ut ibland. Eller jag har gjort det en gång

Date: 2012-11-09 Time: 11:04:09 Vardag


Hahah. Vicki the bear


Två versioner av godens.

Date: 2012-11-08 Time: 20:44:25 Vardag


Godkvällens. 
Jag ska strax krypa ner i sängen efter en lång dag. 
Igårkväll somnade jag redan vid strax efter nio till min Justin Bieber spellista och vaknade urtrött klockan sex i morse trots att jag sovit hela natten! Skitjobbigt men jag överlevde. 
Direkt efter skolan blev det konfa och sen hem och plugga lite till läxförhöret om ekonomi tills i morgon! Bestämde även lite om matten med pappa och tyvärr så kommer jag att behöva ta extra matte när vi har elevens val i tre dagar i slutet av november istället för uppstarten av draman. Tråkigt, men jag måste verkligen klara det där DUMMA matteprovet som jag failade på. USCH. USCH. USCH. Fy bubblan. Menmen. Nu ska jag käka en macka och sen ska jag sova. Godnattens.
Ahaha, det står en toalett där. Lol. Kvällshumor lite sådär. (Min största bror är rörmockare....)

Sover

Date: 2012-11-08 Time: 12:49:09 Vardag


At the moment så ligger jag på en bänk i skolan och väntar på att ha matte. Nu ska jag försöka vila lite. Haha. ;)


Dagens look

Date: 2012-11-07 Time: 18:36:54 Vardag


Körde lite neutralt utan mascara och sånt jox med håret uppsatt i en liten hästsvans. ;)


Tid.

Date: 2012-11-07 Time: 14:49:10 Vardag


Funderar på att fixa en ny kategori med namnet tankar. Idag, eller just nu, tänker jag på tid. Filosofiskt lät det där, men jag är nog lite så.

Det här med att gå i nian, på skolan jag längtade så mycket på att få börja på. Det var ju redan mer än två år sedan. Att sedan sitta och lyssna på musik som man minns från sjuan känns väldigt... Jag vet inte. Det känns som det var igår. Samtidigt som det känns som att det var hur länge sedan som helst. Ännu konstigare känns det att det bara är typ en sjättedel av hela högstadietiden kvar. Eller att jag om bara ett år förmidligen sitter i ett klassrum i USA och pluggar på high school. Det är så nära samtidigt som det är så långt bort. Jag vill åka nu nu nu, samtidigt som att det inte känns som att det är läge att åka än...


Frukost.

Date: 2012-11-07 Time: 07:31:13 Vardag


Dagens frukost bestod av en macka med skinka, ost och gurka på, yoghurt och ett glas med vitaminvatten. Men blä vad äckligt det var med det där vattnet. Hua.


Breaking Dawn part 2

Date: 2012-11-06 Time: 20:21:56 Vardag


Nu har jag precis bokat biljetter till andra delen av Breaking Dawn! Har väntat på den här sen, sen, sen, sen typ när jag läste ut boken vilket var..... i sexan, femman? 4-5 år kanske. Haha. Lol. Nåväl. Nu är det äntligen dags! Hoppas den blir lika bra som boken. Som vanligt har jag alltid superhöga förväntningar vilket gör att jag väldigt lätt blir besviken. Nåväl. Det återstår att se! ;)
En gång i tiden var jag twi-freak.(Pratade typ bara om twilight.) Jag hade till och med en blogg om twilight. Jag var galen. :D:D

Om jag kunde så skulle jag rösta på Obama

Date: 2012-11-06 Time: 20:01:15 Vardag


Idag är det presidentval i USA!
Jag tycker att Obama ska få sitta kvar. Jag är inte ens politiskt intresserad men jag tycker som sagt att Obama ska vinna och jag säger inte det bara för att, utan jag säger det för att jag tycker det pga vad dom har för olika valfrågor och jag är verkligen inte alls med på noterna i vissa av Romneys frågor.
 
Romney
Vill att homosexualitet ska vara olagligt
Vill att abort ska vara olagligt - även om man blivit våldtagen. En av dom som "jobbar" med honom sa att det var av guds vilja att någon skulle bli våldtagen vilket är galet eftersom gud inte skulle vilja det med någon. (Ja, jag är kristen för er som är intresserade och ni behöver inte fråga varför för det gör jag bara.)
 
Vill minska på arbetslösheten. Men vart ska han få tag i jobb om det inte finns några?
 
Obama
Vill att alla barn ska ha sjukförsäkring
Vill att det ska vara fri abort - det är ju kvinnorna som bestämmer över sina kroppar
Tänker ta hem trupperna från Irak inom 16 månader.
 
Åsikter?
 

Jag blev då galet förvirrad. Och aningen skraj.

Date: 2012-11-06 Time: 16:43:00 BOOST


Hallå, hallå. Jag tänkte berätta om en grej som hände mig för bara en kort stund sedan. Jag klev av bussen vid ica maxi för att det går fortare att gå den lilla biten hem än att åka med runt och kliva av bussen hemma. Jag var stressad. Klantigt av mig, för jag har inget att vara stressad till.... 
 
I alla fall så såg jag tre små barn. En pojke som var 9-10 år och antagligen hans två småsyskon, två flickor. Den ena flickan var väl 5-6 och den anvdra var kanske 3-4.. I alla fall så gick jag förbi dem och då gav pojken en flaska till den minsta som satt i en barnvagn. Jag hörde inte exakt vad han sa men det såg exakt ut som en ölflaska! Och jag fick typ panik. Tänkte, ska jag vända?!! Men jag gjorde inte det utan fortsatte att gå men hörde att den lilla flickan spottade ut det. Och sa att det var äckligt. Jag raskade på stegen hem och hämtade ut hunden och gick åt samma håll. Dom gick inte så fort så jag mötte dom snabbt. JAg såg att det gick trögt med vagnen som dom hade med sig så jag erbjöd mig att hjälpa till.
"Nej, det behövs inte." sa pojken och bytte hand på flaskan han höll. Jag gjorde en impulshandling och frågade:
"Ska du verkligen dricka det där?"
"Ja, det är julmust." svarade han. Kanske lite för snabbt. Ni vet lite sådär som barn gör. Dom är ju grymma på att ljuga. Så jag sa:
"Näe, det kan det är det väl inte?" 
Men det var det. Så jag sa förlåt några gånger och han sa att det var lungt. Han var typ jättegullig när hans sa det och jag gick vidare. Kände mig lite awkward.
 
Vad tycker ni? Gjorde jag rätt genom att fråga eller borde jag ha varit allmänbildad om att det fanns julmustflaskor som såg exakt likadana ut som ölflaskor? Och även om jag skulle ha vetat det så skulle det ju fortfarande kunna varit en ölflaska. Eller hur?
 

Jag dissar i alla fall julmust på ölflaska. 
Som ni vet så dricker jag inte. Inget konstigt med att vara femton och inte göra det egentligen. Det är ju inte lagligt. typ. Men ändå så är det inte ovanligt med femtonåringar som gör det. 
Så det jag vill få fram är att jag är inte emot folk som dricker alkohol "lagligt" utan jag är emot unga som dricker. Jag kommer säkert att dricka när jag är lite äldre, men före det ser jag ingen mening med att göra det. Jag klarar mig ju fint utan...
Något jag däremot aldrig kommer göra är att röka eller snusa. Det är fruktansvärt äckligt. Jag vill inte ens testa. 

Jobbar lite

Date: 2012-11-06 Time: 11:35:54 Vardag


Tjabba! Nu sitter jag i kafeterian på våran skola tillsammans med Moa. Vi har sålt ett gäng mackor och nån festis och lite sånt. Alltid skönt att slippa en dubbel spanskalektion! ;)

Bilden hittade jag i min kamerarulle. Föreställer alltså Rebecka och Moa. Haha


Grattis <3

Date: 2012-11-05 Time: 21:49:31 Familj


Nu tänker jag sova några timmar. Haha. Har legat och twittrat ett tag nu och såg på facebook att min äldsta storebror och hans tjej har varit tillsammans i sju idag. Jag visste att det var i November bara inte exakt vilket datum.. ;)

Grattis till er i alla fall! <3


Femte gången gillt bara. Det är lugnt.

Date: 2012-11-05 Time: 16:36:13 Vardag


Idag fick jag reda på att vi kommer att få ännu en ny spanskalärare efter jullovet! Det blir min femte hittils sedan i sjuan. Som jag har talat om förut så är spanska inte heller ett av mina starka ämnen. Och jag tycker verkligen att det är supertråkigt. Mest för att jag inte förstår ett dugg skulle jag tro, men så finns det en del andra brister som jag inte tänker babbla om eftersom det är privat. :)
 
I alla fall. Dagen idag var väl... Seg. Jobbade lite extra matte eftersom jag failade på det senaste provet. (JA, jag är arg, men har väl kanske insett att matte inte heller är ett av mina starka ämnen... Eller så jobbar jag bara för dåligt.) Och så har vi väl inte gjort något speciellt. Jag pratade med Moa om råttpest och att en massa folk dog, och så tyckte jag att hon sa råttfest och så började jag asgarva. Lol. Jag tråkar ut er. Nu tänker jag inte skriva något mer. Hej då.

Fasters gopojkar

Date: 2012-11-05 Time: 09:12:00 Familj


Max och Nilas
 

Uppdaterat

Date: 2012-11-04 Time: 18:05:19 Vardag


Nu har jag uppdaterat länklistan med utbytesstudenter från alla som har länkat sina bloggar i utbytesstudentgruppen på facebook, vilket gör att det även är danska, norska och även några finlands-svenska bloggar. 
Du hittar listan genom att klicka här eller på bilden i menyn. Ska du också åka 13/14 är du välkommen att gå med i gruppen här

Scrapbooking

Date: 2012-11-04 Time: 14:32:52 Vardag


Jag gav upp sökandet efter shopping och blev istället lite peppad för att fixa i ordning med min scrapbook, men jag fann ett problem. Vi har inget bra fotolim hemma. Och inga bra framkallade bilder men jag har gjort i ordning 100 i en mapp på min gamla dator som ska framkallas också fixade jag en ny mapp med omkring 60 än så länge. Det ska bli 100 men det ska nog gå. Jag har lite bilder här och där på olika datorer. Idag har jag hoppat mellan tre, men det finns en till som jag har lite bilder på plus att jag kanske har några bilder i min iPhone också.

I-landsproblem. Igen.

Date: 2012-11-04 Time: 12:42:00 Vardag


Jag är sjukt shoppingsugen just nu! Men vet ni vad? Jag hittar inte ens något att shoppa! Så himla irriterande. Jag skulle vilja ha en ny snowboardjacka, nya vinterskor (Jag bestämde mig aldrig för dom där moonbootsen och jag vet inte än..), något nytt bara övrigt.. Men sen så måste jag väl istället köpa hårfärg och värmeskydd så det får väl bara bli det för det går ju på några hundralappar också. Fast jag tycker ju att det är rätt kul med fräsch hårfärg också... ;) Men jag ska nog leta efter något billigare värmeskydd istället för got2be...
Den här hårfärgen använder jag under sen en "vanlig" hårfärg över. :)
 

Kusinerna av perfektion

Date: 2012-11-03 Time: 19:50:13 Vardag


Om jag är stolt över att vara faster till just er två 

Standard

Date: 2012-11-03 Time: 18:52:33 Knas och annat tokigt


Vampire diaries, choklad och hallonsoda. Mysig ensam lördagskväll på mitt rum med andra ord!


Fixar lite bara.

Date: 2012-11-03 Time: 15:26:09 Vardag


google-site-verification: googleb07a3a92052b2f2d.html
 
 

Alla helgons dag

Date: 2012-11-03 Time: 14:22:52 Vardag


Nu har min gulligaste Nilas kommit hit och ska sova här i natt för Nicke och Martina ska på halloween partaj ikväll... ;) Nicke fick låna mina röda linser och en svart peruk. Kan ju bara undra hur han kommer att se ut ikväll! Haha.
 
Lite senare ska vi åka till kyrkan och tända ljus på mina förfäders gravar, okej, det där lät lite gammalt, men det blir enklast att säga så istället för att räkna upp alla namn. Släkten Sandberg i alla fall. :)

I'm staring at the mess I've made in my room

Date: 2012-11-03 Time: 12:02:46 Vardag


HEJ.
Jag sitter inne på mitt rum just nu, har tagit en liten paus i dagens sysslor som att hänga upp kläder i garderoben och byta sängkläder. Eller jag har typ bara två jeans kvar att hänga upp, men ändå.
 
Krik igårkväll var i alla fall väldigt skoj, trots att vi bara var sju, men vi skrattade och åt bananer! Jag tog tyvärr inga bilder, menmen. Ni kan ju kolla om krik finns i eran stad om och så kan du bli medlem! Du kan göra det här.

Jag fick göra en till pumpa igår

Date: 2012-11-02 Time: 20:19:00 Pyssel


Igår kväll när jag var i full gång med att baka pumpapaj kom grannarna (Ja! Vi har grannar fast vi bor mitt i skogen typ! :D:D) och skulle låna något. Dom ska ha halloweenfest idag och berömde min pumpa.
"Sån där snygg kommer ju inte vi att lyckas göra.." 
"Näe, jag vet inte riktigt hur vi ska lyckas.." 
Så kommer jag, geniet.
"Ta med den hit så fixar jag den!" ;)
Så jag gjorde det och dom gillade den! Tur för mig liksom. Haha. Nåja, jag gjorde en likadan eftersom dom tyckte min var snygg då, ville ju inte göra något annat i fall dom inte skulle gilla den.. 
Dom hade redan öppnat och grävt ur den därav att den inte fick några taggar i locket.
Sen så skulle mamma givetvis ha med hennes b-iga porslinspumpa.... haha

KRIK

Date: 2012-11-02 Time: 16:43:58 Vardag


Heeej!
Om ungefär en kvart ska jag springa (cykla, men det lät bättre med springa) iväg till bussen som går in till stan för att hänga med några som jag inte känner! Skoj! 
Närå, men jag frågade mina kompisar men typ alla hade annat för sig så det blir väl jag och några till i alla fall.
 
Jajuste, rubriken, krik (man uttalar det krick) är det vi ska på. Det står för kristen idrottskontakt. Det är meningen att man typ ska sporta och ha skoj tillsammans. Och så brukade vi äta bananer, men jag tror det är slut på det nu. I alla fall. Vi brukar inte sporta så mycket utan det brukar mer bli typ lekar. Mörkerkuragömma typ. ;)
Outfit: (Även om det inte är den bästa bilden för att visa vad jag har på mig...)
T-shirt och jeans från Gina Tricot, keps från dollarstore.

Recept med pumpa

Date: 2012-11-02 Time: 15:12:00 Recept


Om du nu vill göra en sån här häfig pumpa som jag gjorde så måste man ju gräva ut innehållet först. Med innehållet gjorde jag pumpapaj och rostade pumpafrön. Här kommer recept:
 
Rostade pumpafrön:
Rensa så att det bara är frön, dvs, rensa bort allt släbb och lägg det i en annan burk.
Skölj fröna och lägg dem i en ungsplåt, häll på lite matolja och salt och ställ in i ugnen i ca 10min på 200 grader. Rör om och stoppa in några minuter till. Kanske fem. (Jag tog typ 10 och då blev dem lite brända...)
 
Pumpapaj med maräng

Botten:
150g rumsvarmt smör/margarin
4dl mjöl
0,5 dl florsocker
2msk vatten
 
Blanda det rumsvarma smöret med resten av ingridienserna, ställ in i kylen i 30 min och tryck därefter ut i en form med löstagbar kant.
Förgrädda på 200 grader i 5 minuter.
 
Pumpapuré
Gegget i pumpan, skrapa från kanterna och ta det som hänger i mitten. (Det blir även lättare att skära ut mönstret i pumpan om du gör skalet tunnare genom att skrapa bort kanterna)
2 ägg
1 citron
1dl socker
0,5dl potatismjöl
1msk vaniljsocker
 
Lägg pumpagegget i en kastrull och koka tills den blir mjuk. Använd en mixerstav för att få det till en slät puré. Rör i äggen, riv ner citronskal och pressa ner citronsaft. Häll i socker, vaniljsocker och potatismjöl. Ställ på plattan igen och låt den bli varm.
Häll purén över pajskalet och ställ in i ugnen i 15 minuter på 200 grader. Under tiden börjar du med marängen.
 
Maräng
3 äggvitor
2dl florsocker
1 "stänk" citronsaft
 
Vispa äggen och 1dl florsocker så att det blir vitt och fast. Tillsätt resten av sockret och citronsaften och vispa vidare tills det blir fast igen. 
 
Ta ut pajen ur ugnen och låt den svalna något. Därefter häller/spritsar du ut marängen på kakan och ställ in i ugnen i drygt 10 minuter på 200 grader.
 
 
 
 
 

Jag har ibland lite svårt att bestämma mig

Date: 2012-11-02 Time: 13:23:33 Design


När jag gjorde den senaste designen så tyckte jag att jag blev rätt så nöjd och tänkte inte att jag skulle ändra på en lång tid, typ tills jag hade fått värdfamilj så jag kunde inspirera designen från dit jag kommer, men jag insåg att jag ville ha lite mer personlighet i headern, lite som säger något om mig. Så jag började göra en och det tog typ tre timmar, det krånglade, blev fel, fick göra om, blev rätt, saknades något, ja jag tror ni fattar...
 
MEn nu så! Nu är den nya headern uppe! Om ni inte ser den så kan ni klicka på updateknappen i eran webläsare eller trycka på F5-knappen :)

Bieberfever

Date: 2012-11-02 Time: 10:49:00 AWESOME STUFF


Ja. Det är sånt här jag skrattar åt när jag har tråkigt. Kolla på videon, det är en massa skoj! Haha.
 
Igårkväll satt jag och asgarvade i tio minuter åt den här tweeten:
Så, än en gång. Ni som är Beliebers, tveka inte att börja följa en massa andra beliebers. Man kan inte ha mycket roligare på internet! :D:D:D
 

Twitter

Date: 2012-11-01 Time: 21:54:00 AWESOME STUFF


Jag har haft twitter ända sedan 2010. Jag startade det för att kunna twittra med andra beliebers och så, men självklart så råkade det bli så att jag föll in på den svenska infektionen av twitter där många, även jag, bara postade en massa tråkiga depptweets och sånt annat tråkigt på svenska. Jag insåg att jag saknade den där känslan av att sitta och skratta och hjälpa till att trenda olika bieberrelaterade saker. Så ja, jag började följa ett gäng beliebers och jag måste tala om att twitter is nothing without the Bieberspirit! Så nu kör jag igång på riktigt med att twittra bieberrelaterat stuff där. 
 
För er nya läsare/för er som har missat det. JAG ÄR EN BELIEBER 
173 dagar kvar tills jag ska se honom live!
 
Ni hittar mig genom att leta fram vickiso97 eller klicka här.
Fråga för att jag ska följa tillbaka, men räkna inte med det om du bara lägger ut lame svenska problem-tweets. 
 
FYI. 
Jag twittrar och instagramar nu mera på engelska så att ni vet.

Pumpkin

Date: 2012-11-01 Time: 16:41:58 Vardag


Större delen av dagen har jag kladdat med en pumpa! Lite försent eftersom det var halloween igår, men vad gör väl det? 
Blev ju rätt bra i alla fall och jag fick användning av nästan allt av pumpan! Skalet användes såklart till själva figuren, känorna rostade jag och av själva köttet ska jag baka paj! :)
Jag ändrade de första glada planerna (Det som jag ritade på den första bilden) och gjorde istället en läskig typ. Tyckte att det blev rätt bra faktiskt! 
 

Om USA

Date: 2012-11-01 Time: 11:05:00 USA - Frågor och Svar


Jag har fått några kommentarer om hur det går till för att bli antagen, och bara allmänt om att bo i USA. Så jag tänkte skriva lite mer om det för er som är intresserade.
 
Det allra första jag gjorde var att beställa hem kataloger, läste igenom alla, läste på utbytesstudent.se, läste bloggar, läste allt jag kunde hitta. Jag bestämde mig för en organisation (AFS) och skickade in en intresseanmälan till dem, fick en inloggning och började fylla i lite papper m.m, men dom verkade så himla sega, det damp ner ett mejl i min inkorg från EF, jag läste lite mer om dem och kom fram till att skillnaden mellan AFS och EF var att AFS var 10000 dyrare, då ingick försäkring men inga flygbiljetter. EF hade inte försäkring med, men dom hade flygbiljetter. Jag skickade in en intresseanmälan till dom också. Det skadar ju inte att ha en intervju tänkte jag. Bara typ två dagar senare ringde dom och ville boka in en intervju som gick rätt bra. Jag gjorde den över telefonen, och ni som är oroliga för intervjun: Va inte det. Intervjun består mest av information som är bra att veta. På slutet fick man några frågor på både svenska och engelska. Men det var mest typ "Varför kommer du att bli en bra student?" "Varför vill du bli utbytesstudent?" Och så, Inget sånt som det finns något rätt eller fel svar på. Och var inte rädd att säga vad du är bra på, var inte blyg!
 
Efter intervjun fick man skriva en liten uppsats och dom verkade gilla min, men jag minns inte vad jag skrev...? Klantigt. En vecka efter intevjun ringde dom och sa att jag var antagen! Lycklig var jag och efter det var det bara att köra igång med resten av ansökningarna och nu är jag helt klar med själva pappersgrejerna. Så nu är det ju i princip bara att vänta på värdfamilj. Jag gjorde aldrig något delstatsval så jag har ingen aning om vart jag kommer att bo än. 
 
Så i sommar flyttar jag och blir borta i tio månader, och för att göra det här klart för dom som inte riktigt förstått:
Utbytesstudent innebär att man åker iväg själv, utan familjen och går på high school som är typ som en vanlig kommunal skola med årskurserna 9 (Freshmen), 10 (Sophomore), 11 (Junior) och 12 (Senior).
 
Varför valde jag EF?
EF är en stor organisation, dom är EF hela vägen, alltså ingen samarbetsorganisation i värdlandet. Dom är trevliga, hjälpsamma och hade ett bra erbjudande när jag blev antagen.
 
Är det mer ni vill veta så är det ju bara att fråga så svarar jag. :)